Evb2

Prostatakræft støttegrupper og terapi

Støttegrupper kan hjælpe både patienter og familier gennem prostatakræft opsving. Find ud af, hvilken type støtte kan være bedst for dig.

Mænd er ikke kendt for at være meget imødekommende over deres følelser og frygt, men når du kæmper prostatakræft, behovet for at udtrykke dig selv og behandle din følelsesmæssige side er en vigtig del af behandling og nyttiggørelse.

Prostatakræft: hvordan du får support

Støttegrupper er en fantastisk måde for mænd med prostatakræft til at søge følelsesmæssig støtte til sygdom, behandling og bivirkninger, de oplever. Selvom du måske ikke føler sig trygge taler om dine bekymringer med din kone eller endda dine venner, kan andre mænd med samme erfaring og samme frygt være en værdifuld cancer support ressource.

"Støtte er afgørende for genopretning, fordi folk lærer de ikke er alene i deres fysiske / psykiske lidelser. Undersøgelser viser, at de, der taler om det med deres støtte gruppe har et bedre resultat i bedring," siger Mary Beth Tevebaugh, en adfærdsmæssig sundhed terapeut på Baptist Hospital East Center for Behavioral Health i Louisville. Tevebaugh tilføjer, at der er mange støttegrupper for mænd. "Du kan se grupper op på internettet, samt bede din læge om en."

In-personers kræft støttegrupper

Ven for livet er en støtte gruppe, der parvis nydiagnosticerede kræftpatienter med en overlevende i en lignende situation. Ven for livet forsøger at matche folk baseret på type kræft, køn, alder, og selv almene interesser.

John (ikke hans rigtige navn), en to-årig prostatakræft overlevende fra Kentucky, fandt, at ven for livet hjalp ham ", fordi det forbinder dig med mennesker, der har været igennem oplevelsen. Perspektivet at ven for livet gav mig var uvurderlige. "

Når du får nyhederne, kan en million tanker løber gennem dit hoved. Men de er ofte om de samme ting.

"Du går igennem stadier, lige efter diagnosen - og helt ærligt, din første frygt er, at du kommer til at dø," siger John. "Det er problemet med den store 'kræft' ord Den første ting, der er vigtigt, er at give dig en fornemmelse af, at andre har fundet måder at håndtere det og overleve,.. Det er den første etape Når du passerer denne fase, hvor længe det tager, så først og fremmest dine tanker er om de to postoperative komplikationer, som er inkontinens og impotens. " Han tilføjer, at støttegruppen var nyttige som han arbejdede gennem hvert trin.

Udover ven for livet, deltog John en gruppe sponsoreret af et lokalt hospital, som typisk tilbudt en månedlig gæstetaler og små-gruppe breakout sessions bagefter. Breakout diskussioner blev også tilbudt for familiemedlemmer til patienter med prostatacancer.

Andre følelsesmæssige supportmuligheder

Mange patienter med prostatakræft finde online support grupper til at være en stor hjælp. Du kan stille spørgsmål, når du vil, og finde information, du leder efter, alle i privatlivets fred for dit eget hjem på en computerskærm. Der er adskillige hjemmesider, der tilbyder velrenommerede kræft støtte grupper, herunder Cancer Survivors Network sponsoreret af den europæiske Cancer Society, samt Sammenslutningen af ​​Kræft Online Resources, eller ACOR. Der er også prostata cancer-specifikke grupper til rådighed gennem Prostata Cancer Foundation eller PCF.

Hvis du foretrækker, kan du prøve at tale med en nær ven eller et familiemedlem om, hvad du oplever. Du kan tale om din vrede, frustration, eller frygt, selvom du skal forstå, at de måske ikke altid ved, hvordan de skal reagere. Hvis du vil have dem til bare læne sig tilbage og lytte, det er okay at fortælle dem det.

Du kan også henvende sig til din sundhedspleje udbydere, som kan hjælpe med ressourcer, eller mere information om din sygdom. Du kan også overveje at kigge ind åndelig støtte fra din sted for tilbedelse.

Brug en eller flere af disse former for understøtninger kan være til stor gavn, hvis du står med prostatakræft. Diagnose, behandlinger og bivirkninger vil føle lettere at håndtere, hvis du ved, at du ikke er alene.