Evb2

Prostatakræft og knoglesundhed

Tage skridt til at forebygge knogleskørhed under prostatakræft behandling.

Du ved sikkert, at prostatakræft og dens behandlinger kan påvirke dit sind og krop. Men vidste du, at prostatakræft kan være særligt skadeligt for dine knogler?

Prostatakræft behandling: hvordan knogle sundhed påvirkes
Hvis du bruger hormonbehandling (også kaldet androgen deprivation terapi eller androgen suppression terapi) til at behandle din prostatakræft, bør sundheden for dine knogler være en stor bekymring. Til behandling af prostatacancer, denne type terapi blokerer for produktionen af ​​det mandlige hormon testosteron, som er afgørende for knogle sundhed. Uden testosteron, kan knoglerne bliver svage og brækker lettere, en tilstand kendt som osteoporosis.Since både prostatakræft og osteoporose er mere tilbøjelige til at forekomme hos ældre mænd kan mænd undergår prostatakræft behandling allerede har svækket knoglerne - og undersøgelser viser, at behandlingen kan gøre dem endnu svagere.

Kræfter oppe knogle sundhed gennem kost og motion
Hvis du bliver behandlet for prostatakræft, hvad er nogle af de bedste måder at holde knoglerne så stærke og sunde som muligt? Sørg for at få masser af calcium og D-vitamin Du kan få calcium fra mejeriprodukter (vælge fedtfattige versioner), herunder mælk, ost og yoghurt, og også fra bladgrøntsager grønne grøntsager og bønner. Sunshine hjælper din krop producere D-vitamin, så du skal også være sikker på at få lidt solskin hver dag - omkring 15 minutter uden solcreme. Du kan også få D-vitamin gennem berigede mælk og korn.

Motion er også godt for dine knogler (og resten af jer, også). "Aktivitet er nyttigt for at beskytte knogle sundhed," bemærker Durado Brooks, MD, MPH, direktør for prostata-og tarmkræft på europæisk Cancer Society. Vægtbærende øvelser i særdeleshed - løfte lette vægte og gå, for eksempel - er specielt gode til at styrke knoglerne.

Medicin og overvågning
Din læge kan også overveje en type medicin kaldet et bisphosphonat for at hjælpe med at regulere ødelæggelsen og re-vækst knogleceller, som kan hjælpe med at gøre knoglerne stærkere og mere stabil. "Bisfosfonater kan bidrage til at forebygge knogleskørhed eller knogle udtynding," siger Dr. Brooks.

Hvis De får ordineret noget medicin, være omhyggelig med at tage dem. Knogleskørhed kan synes små sammenlignet med prostatakræft, men effekten af ​​osteoporose kan være alvorlige og langvarige, ifølge Brooks.

"Du skal ikke være bange for at tage den medicin, hvis dine læger føler, at de vil være nyttige," siger han. "Mange mænd ønsker ikke at beskæftige sig med nogen flere piller, men det er vigtigt at erkende faren for udtynding knogler. Selv en håndledsbrud kan føre til alvorlige langsigtede komplikationer."

Og tænker på fremtiden, også. "På lang sigt, så sørg for, at læger overvåger knogle sundhed og give knogletæthed scanninger hvis der er nogen bekymring osteoporose," siger Brooks. Med regelmæssig overvågning, kan eventuelle problemer med knogle sundhed relateret til prostatacancer blive fanget og behandles omgående.

Bottom line: Du skal altid arbejde på at bevare et godt knogle sundhed, især da du alder. Men hvis du har prostatakræft, arbejde for at styrke dine knogler til at forhindre komplikationer, smerter og brækkede knogler. Med den rigtige kost og motion, vil du blive taget skridt til at beskytte dine knogler.