Evb2

Problemet med leverkræft behandling bivirkninger

Den gode nyhed er, at de nyere behandlinger for leverkræft er ikke kun mere effektiv end de traditionelle, de har færre bivirkninger.

Når du har lært, at du har primær leverkræft, dit sind som regel vender sig til de typer af behandling for at overveje. Og da behandlinger diskuteres, så er de mulige bivirkninger.

Primær leverkræft eller hepatocellulært carcinom, er svært at behandle, fordi det er en kræftform, der er normalt opdaget for sent, efter at den har taget fat. Forskere har forsøgt at finde behandlinger andre end generaliseret kemoterapi og ekstern strålebehandling, hvoraf ingen er effektiv mod denne type af kræft. Derudover producerer både signifikante bivirkninger på både leveren og andre organ systemer.

Den gode nyhed er, at de nyere behandlinger ikke kun er mere effektive end de traditionelle, men mange mennesker flygte med få, om nogen, bivirkninger.

Leverkræft behandling: systemisk kemoterapi
Systemisk kemoterapi er oftest givet for metastaseret kræft eller andre kræftformer, der har spredt sig til leveren. Disse er ikke nævnt som leverkræft, men som brystkræft, som har spredt sig til leveren, for eksempel. Systemisk kemoterapi, gives som infusion i en arm eller bryst vene, anvendes generelt i et forsøg på at dræbe disse metastatiske tumorer, som kan have sin oprindelse i tyktarms-, lunge-, bryst-, eller andetsteds.

Jack Daniel, RN, hepatologi koordinator på Froedtert Hospital i Milwaukee, siger: "I situationer, hvor kemoterapi leveret til leverkræft patienter er bivirkninger typisk for dem i andre typer af kræft: Kvalme, opkastning, diarré, svaghed og træthed. "

Leverkræft behandling: chemoembolization
Steven Sorscher, MD, en assisterende professor i medicinsk onkologi ved Washington University School of Medicine, beskriver en nyere tilgang, kaldet chemoembolization. "Man tråd et kateter ind i [leveren], så du direkte kan behandle kræft og skåne kroppen mange af de bivirkninger fra kemoterapi. "

Chemoembolization er en målrettet form for kemoterapi, så kemikalierne ikke cirkulere rundt i kroppen, hvilket forhindrer de fleste af de systemiske bivirkninger. En sekundær fordel ved denne procedure er, at bittesmå dråber af et andet stof, som regel en svamp-lignende stof, der injiceres så godt. Dette medfører arterie skulle være tilsluttet slukket og reducerer blodtilførslen til tumoren, effektivt udsulte tumoren.

Daniel forklarer: "Vi behandler mange patienter gennem chemoembolization og det er en behandling, der er meget veltolereret." De mest almindelige bivirkninger er smerte i området umiddelbare og højt blodtryk i portalen vene, vene, der fører blodet fra fordøjelsesorganerne til leveren til filtrering. Sjældent kan leversvigt ske.

Leverkræft behandling: målrettet strålebehandling
Målrettet strålebehandling er meget ligesom chemoembolization, men med radioaktivt materiale. Igen er et kateter i leveren, men et stof injiceres og forsegles i området, så det kan ødelægge kræftceller.

Bivirkninger til målrettet strålebehandling er normalt få og langt imellem, men hvis en patient har opleve dem, er det normalt i form af kvalme, opkastning og træthed.

Leverkræft behandling: operation
Der findes to typer af kirurgiske behandlinger for leverkræft: resektion (fjernelse af tumoren) og transplantation. Hvis din tumor ikke er for stor, resten af ​​din lever er sundt nok til at give den normale lever funktioner, og kræften har ikke spredt sig til andre dele af kroppen, kan lægen foreslå resektion operation for at fjerne svulsten. Mulige bivirkninger af denne operation omfatter blødning fra såret og post-operative infektioner.

Hvis tumoren er for stor til at fjerne, men kræften er indeholdt i leveren, kan transplantation kirurgi være en mulighed. Dette indebærer fuldstændig fjernelse af din lever og erstatte den med en sund lever fra en donor. Levertransplanterede modtagere skal tage anti-afvisning narkotika for resten af deres liv, hvilket øger risikoen for at få alvorlige infektioner. Patienterne skal overvåges for tegn på infektion eller organafstødning.

Lever kræftbehandling: håndtere bivirkninger
Hvis du oplever kvalme og opkastning som følge af behandlingen, er der flere anti-kvalme medicin, som din læge måske bede dig om at prøve. I nogle tilfælde er den medicin givet ret sammen med kemoterapi, i andre er det givet som du har brug for det.

For diarré, er der et par metoder, afhængigt af årsagen og sværhedsgraden. I første omgang kan du foretage nogle ændringer i kosten, der kan hjælpe. Undgå for eksempel visse fødevarer såsom mejeriprodukter, fødevarer og drikkevarer, der indeholder koffein eller er meget krydret, højt fiberindhold eller højt fedtindhold fødevarer og alkohol. I nogle tilfælde kan lægen ønsker at prøve medicin.

Daniel siger, at han har to centrale punkter at tilbyde patienterne til at hjælpe counter bivirkninger: "Først, jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at have nogen ved din side gennem alle behandlinger. Det er afgørende at have et andet par øjne og ører, der kan gå med dig gennem denne vanskelige rejse, "siger han.

"Den anden coping mekanisme," siger Daniel, "er at sikre, at du kan have et punkt person, du kan tale med, når bivirkninger opstår. Patienter, der har leverkræft ofte se en lang række eksperter. Et par omfatter lever og GI læger [gastroenterologer], kirurger, og onkologer. Det første spørgsmål enhver patient bør stille, er "hvem der er koordinator for min varetægt?"

Leve med kræft og kræft behandlinger kan ikke være nemt, men der er måder at hjælpe dig selv eller få hjælp, hvis du har brug for det. "Uanset om det er en sygeplejerske koordinator eller et hepatolog, skal du være i stand til at tage telefonen og ringe til din koordinator," siger Daniel.