Evb2

Nye lægemidler for sjældne lymfomer

FDA har godkendt to nye lægemidler, der tilbyder håb til patienter med sjældne former for T-celle lymfom. Læger forklare, hvorfor de er vigtige, og hvordan de vil påvirke den fremtidige behandling.

Nye lægemidler er godkendt for nylig tilbyder håb til mennesker, der lever med to sjældne former for lymfom.

Som alle lægemidler har de nyligt godkendte medicin fordele og ulemper. Her er en oversigt over, hvordan de arbejder, og hvordan de vil påvirke den fremtidige lymfom behandling.

Istodax: behandling kutant T-celle lymfom

I november 2009 godkendte den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) Istodax (romidepsin) for kutant T-celle lymfom, en sjælden form for kræft, som påvirker huden. Omkring 1.500 mennesker er diagnosticeret med kræft hvert år.

Når kræften rammer, den angriber T-lymfocytter, hvide blodlegemer, der bekæmper infektioner. Som et resultat, der forårsager den tørre hud, et rødt udslæt, og meget stærk kløe. Tumorer kan også vises på huden, siger Barbara Pro, MD, en forsker og lektor i afdelingen for lymfom / myelom ved University of Texas MD Anderson Cancer Center i Houston.

Istodax er ordineret, når en anden type kemoterapi svigter, Dr. Pro ​​siger. Her er de fordele og ulemper ved at tage det:

  • Fordele: T-celle lymfom har været historisk svære at behandle, Pro siger, men dette stof bringer nyt håb. I to undersøgelser af i alt 167 patienter blev tumorer reduceret i omkring 35 procent af dem, og forbedringen varede 11 til 15 måneder i gennemsnit. Til 6 procent af patienterne, forsvandt tumorerne.
  • Ulemper: Ligesom ethvert lægemiddel, har Istodax bivirkninger. Nogle patienter kan opleve gastrointestinale symptomer, kvalme og opkast, Pro siger. Men de symptomer kan behandles af din læge. Træthed og tab af appetit er andre mulige bivirkninger, som bør overvåges af en læge for at være sikker på du ikke får dehydreret, Pro siger.

    Desuden kan stoffet forårsage lavt antal blodplader og lavt antal hvide og røde blodlegemer, som kan forårsage infektioner. Men de fleste af bivirkningerne er milde og kan styres, Pro siger.

    Det er også anbefales, at patienter, som tager Istodax har deres elektrolytter overvåges ved hjælp af blodprøver. Mennesker med hjerterytmen kan være nødvendigt at blive overvåget med elektrokardiogram tests. Og fordi det kan skade et foster, gravide kvinder bør ikke tage lægemidlet.

Et af de mest vanskelige symptomer på kutant T-celle lymfom er den svær kløe, at patienterne oplever, Pro siger og Istodax har en signifikant effekt på kløe. Lægerne ved ikke, hvad den langsigtede prognose vil være med stoffet, siger hun, men patienterne oplever, at deres tumorer skrumpe, og nogle er endda gå i komplet remission.

FOLOTYN: hjælp til patienter med perifer T-celle lymfekræft

I september 2009 godkendte FDA FOLOTYN (pralatrexate) for patienter med perifert T-celle lymfom, som har fået tilbagefald eller har været resistente over for anden kemoterapi.

I en undersøgelse af 109 patienter, hvis sygdom var recidiveret efter behandling, hjalp tage FOLOTYN skrumpe tumorer i 27 procent. Det stof blev godkendt under det fremskyndet godkendelse program, så det skal yderligere forskning.

  • Fordele: Det er den første behandling for denne type af aggressive non-Hodgkins lymfom, som er en sjælden sygdom, der påvirker færre end 9.500 mennesker i Europa, FDA siger.
  • Ulemper: Det stof kan forårsage sår eller irritation på læber, mund og i fordøjelseskanalen, men at tage folinsyre og B12-vitamin kosttilskud kan hjælpe med disse bivirkninger. Det kan også forårsage et lavt antal blodplader, lavt antal hvide blodlegemer, og bivirkninger såsom feber, kvalme og træthed. Det kan også skade et foster, så kvinder bør undgå at blive gravid, når de tager stoffet.