Evb2

Ny forskning i metastatisk brystkræft

Brystkræft stamceller kan give håb for behandling af metastatisk brystkræft.

De gode nyheder om brystkræft i Europa er, at overlevelsesprocenten er støt stigende. Mellem 1990 og 2007 faldt dødeligheden af ​​brystkræft med 25 procent.

Men på trods af fremskridt, mere end 44.000 kvinder stadig dør af brystkræft i Europa hvert år. Og en af de spørgsmål i disse dødsfald er en gentagelse af brystkræft i andre dele af kroppen - metastatisk brystkræft.

Når brystkræft vender tilbage efter første behandling, hvilket sker i omkring halvdelen af ​​alle kvinder, kaldes det en lokal recidiv, hvis det er i den oprindelige primær tumor område, det er metastatisk hvis det er i lunger, lever, knogler eller andre områder af kroppen. Metastatisk brystkræft er den sværeste form for brystkræft til at behandle og kontrollere.

Men en ny og aktiv forskningsområde kan give håb for metastatisk brystkræft. "De seneste spændende fremskridt i de mekanismer af brystkræft metastaser og progression i øjeblikket fokuseret på et nyt paradigme - at kemoterapi modstand og metastaserende progression er baseret på en lille delmængde af kræftceller kaldes 'kræft stamceller," siger Kevin Claffey, ph.d., lektor i cellebiologi og brystkræft forsker ved University of Connecticut Health Center i Farmington.

Brystkræft: Hvad er stamceller?

Indtil nu har den overbevisning om brystkræft været, at enhver celle kan undergå forandringer, der forvandler den sig til en kræftcelle. Den nye ide er, at ikke alle kræftceller er de samme i denne evne. Forskningen viser, at der er et lille antal af brystkræft stamceller, der kan være mere ansvarlige for at forårsage kræft, og at disse celler overlever den indledende behandling af kræft og er derefter ansvarlig for brystkræft kommer tilbage. Disse kræft stamceller er blevet sammenlignet med bidronningerne i en honning koloni.

"Kræft stamceller er en lille procentdel af celler i en cancer, der har evnen til at forblive inaktiv og non-proliferativ i lange perioder. Det er disse særlige celler, som kan forblive hvilende i patienter i måneder og år efter første behandling for deres primære læsion med kirurgi, lokal stråling, og post-kirurgisk hormonel eller kemoterapi, "bemærker Dr. Claffey.

Brystkræft: stamceller og metastatisk brystkræft

Kræft læger ved, at med vores nuværende behandlinger for brystkræft, kan vi i høj grad mindske antallet af kræftceller, men det betyder ikke altid resultere i længere overlevelse. En del af problemet kan være at brystkræft stamceller er mere resistente over for stråling og kemoterapi end andre brystkræftceller.

Brystkræft stamceller, der overlever derefter gå videre til at stimulere andre celler til at blive kræft. Forskere ved Massachusetts Institute of Technology i Cambridge var i stand til at isolere brystkræft stamceller fra humane brystkræft. Når de injiceres disse celler i mus, musene udviklede hurtigt metastatiske tumorer. Hvis vi kan finde en måde at målrette disse stamceller, kan vi være i stand til at forebygge brystkræft bliver metastatisk.

Brystkræft: hvordan man målrette stamceller

Mulige måder at målrette disse brystkræft stamceller omfatter anvendelse af antistoffer. Lægemidlet trastuzumab (Herceptin) anvendes i metastatisk brystkræft, fordi det virker som et antistof og låser på et protein, der kaldes HER-2/neu, kendt for at stimulere væksten af ​​cancerceller. Når HER 2/neu er blevet inaktiveret, andre brystkræft narkotika synes at være mere effektive. Nogle undersøgelser viser, at denne type behandling også kan målrette brystkræft stamceller.

"Den seneste opdagelse og efterforskning af biologi kræft stamceller lover godt i udarbejdelsen af ​​effektive forebyggende strategier for brystkræft tilbagefald, udvikling af nye biomarkører for metastatisk kræft og nye lægemidler, der er effektive for de enkelte patienter med fremskreden sygdom," siger Claffey.

Isolere og målrette brystkræft stamceller kan være begyndelsen på en lovende ny strategi og et nyt våben i kampen mod metastatisk brystkræft.