Evb2

Nerve funktionstest til evaluering lave rygproblemer

De nerver, der bærer budskaber til og fra dine ben kommer fra din lav ryg. Ved at kontrollere din muskelstyrke, din dybe senereflekser, og din fornemmelse (følelse), kan lægen fortælle, om der er pres på en nerve rod kommer fra din rygsøjlen. Han eller hun kan også fortælle hvilken nerve rod er involveret.

Muskelstyrke

Muskelstyrke test kan afsløre sande muskelsvaghed, hvilket er et tegn på pres på en nerve root. (Sommetider ben svaghed er faktisk på grund af smerter, ikke pres på en nerve.) De fleste mennesker, der har diskusprolaps diske, der forårsager symptomer også har en vis nerve rod kompression.

Specifikke muskler modtager impulser fra bestemte nerver, så at finde ud af, hvilke muskler er svage shows din læge, hvor nerve rødder bliver komprimeret.

Se et billede af lumbosacral region, hvorfra nerverodskompression normalt stammer.

Muskelstyrke test omfatter:

  • Hip fleksion. Du sidder på kanten af eksamen bordet med knæene bøjet og fødderne hængende ned. Så du løfter låret op fra bordet, mens lægen skubber ned på dine ben nær knæet. (Denne test kan også gøres, mens du ligger på ryggen.) Hvis smertefulde ben er svagere end det andet ben, kan du have nerverodskompression ved den højere del af din lav ryg, på området for den sidste thorax og den første, anden og tredje lændehvirvel (T12, L1, L2, L3 region).
  • Knee forlængelse. Mens der i siddende stilling, du glatte ud dit knæ, mens lægen skubber ned på dine ben i nærheden af din ankel. Hvis din smertefulde ben er svagere end det andet ben, kan du have nerverodskompression ved den anden, tredje eller fjerde lændehvirvel (L2, L3 eller L4 regionen).
  • Ankel dorsiflexion. Mens du er i siddende stilling, lægen skubber ned på dine fødder, mens du forsøger at trække dine ankler opad. Hvis der er svaghed i det ene ben, vil anklen vige for det nedadgående pres. Dette er et tegn på mulig nerverodskompression på niveauet for den femte lændehvirvel (L4 eller L5 område).
  • Store tå forlængelse. Mens du er i siddende stilling, lægen skubber ned på din store tæer, mens du forsøger at udvide dem (bøje dem tilbage mod dig). Hvis der er svaghed i det ene ben, vil dens storetåen vige for trykket. Dette er et tegn på mulig nerverodskompression på niveauet for den femte lændehvirvel (L5 område).
  • Plantarfleksion magt. Du står og stiger op på tæerne på begge fødder og derefter på hver fod separat. Toe raises er vanskeligt, hvis ikke umuligt, at gøre, hvis en bestemt nerve region er komprimeret. Dette er et tegn på mulig nerverodskompression på niveau med den første baekkenhvirvler (S1-regionen).

Sensorisk test

Ligesom dine muskler modtage signaler gennem visse nerver, andre nerver bære signaler tilbage til din rygmarv fra bestemte dele af din hud og andre væv. Test din følelse af følelse hjælper din læge finde ud af hvad nerverodstryk kan komprimeres.

Din følelse af følelse kan testes på flere måder. Din læge vil sikkert bede dig om at lukke øjnene i løbet af denne test, fordi det er nemt at forestille sig den følelse, hvis du kan se testen bliver gjort. Test kan omfatte røre din hud let med et stykke vat eller prikkende din hud let med en nål.

Områder, der sender beskeder gennem særlige nerver
Hudområde Nerve-niveau
På forsiden af ​​låret L1, L2, L3
Indersiden af ​​din underben, fra knæet til den indre ankel og arch L4
Toppen af ​​din fod og tæer L5
Ydersiden af ​​din ankel og fod S1

Dybe senereflekser

Dine dybe sener er dem, der lægger de dybe muskler (musklerne liggende ved siden af ​​dine knogler) til knoglerne selv. For at teste dine dybe senereflekser, vil lægen bruge en gummihammer til at trykke fast på senen. Hvis bestemte reflekser er reduceret eller fraværende, vil det vise, hvad nerve kan komprimeres. Ikke alle nerve rødder har en refleks i dybe sener forbundet med dem.

  • Patellarsenen refleks. Du sidder på eksamen bordet med dit knæ bøjet og foden hængende ned, ikke rører gulvet. Din læge vil bruge en gummihammer til at trykke fast på senen lige under knæskallen. I en normal test, vil dit knæ udvide og løfte foden lidt. En nedsat eller fraværende refleks kan indikere kompression i L2, L3, L4 eller region.
  • Akillessenen refleks. Du sidder på et bord med dit knæ bøjet og fødderne hængende ned, eller du kan blive bedt om at ligge ned på maven med benene lige og dine fødder ud over kanten af eksamen bordet. Din læge vil bruge en gummihammer til at trykke fast på akillessenen, der forbinder muskler på bagsiden af ​​din kalv til din hæl knogle. I en normal test, vil din fod bevæge sig, som om du skulle pege tæerne. En nedsat eller fraværende refleks kan indikere kompression i S1 region.