Evb2

Når slagtilfælde hits hjem

En datter blev en omsorgsperson natten efter far havde et slagtilfælde. Find ud af, hvordan hun og hendes familie har klaret ansvaret.

På New Orleans hospitalet hun arbejder i, Laura Duran tager nødopkald til ambulancer. Hendes perspektiv på nødopkald ændret natten, når hendes egen far havde et slagtilfælde.

"Hvor mange opkald om dagen skal jeg tage for slagtilfælde og jeg har aldrig, aldrig tænkt på, hvad der kom efter. Nu kan jeg se det på en anden måde," siger hun.

Hendes fars slagtilfælde

Nødopkaldet hun modtog den 12 December 2008, var i modsætning til de andre - det var personlige. "Jeg har modtaget et telefonopkald på arbejde fra min bedstemor. Hun var rigtig ked af, og jeg kunne ikke forstå, hvad hun sagde. 'Der er noget galt med din far, noget er galt med din far, er du nødt til at komme hjem. "" Duran fik et lift hjem i tide til at se sin far på en båre i en ambulance. Han var så stille, at hun troede, han var død.

På hospitalet lærte hun og hendes familie hendes far havde fået et slagtilfælde på grund af en helt blokeret venstre halspulsåre. Duran siger de første par timer på hospitalet var blandt de hårdest de stod over for. Omsorgsperson ansvar begynder, når kritiske medicinske beslutninger skal foretages umiddelbart efter et slagtilfælde.

Balancing slagtilfælde nyttiggørelse med familie

Duran far kan ikke tale, gå på egen hånd, eller flytte den venstre side af hans krop. Han kræver assistance med næsten alle daglige funktioner, selv om han kan bruge redskaber til at spise og spise almindelig mad. Han har erhvervsmæssig, tale og fysisk terapi tre gange om ugen i 3-timers blokke.

"Personligt for mig, den største udfordring er, at min far er meget stærk og meget klog. Han var altid på farten, "siger Duran. Men hun og hendes familie holde fokus på det positive - terapi har gjort det muligt for ham at sidde op på egen hånd og på gode dage kan han bruge en kuglepen til at skrive sine initialer.

Duran mener hendes families enhed er nøglen til deres succes i at reagere på slagtilfælde. Hendes 55-årige far har fem børn i området, samt sønner-og døtre-in-law, børnebørn og en hengiven kone, der er hjemme om dagen til at passe ham. Duran mand, en bygningsarbejder, der er i øjeblikket arbejdsløs, tager ham til hans terapi udnævnelser og hjælper ham øve sine øvelser. De har alle opdele omsorgsperson opgaver og forsøge at bygge i en masse latter, bøn og tid til familien.

"Jeg tror, ​​min mor har det hårdest, fordi hun er den, der altid har været sammen med ham," siger Duran. "Jeg vidste, at hun elskede ham, men jeg vidste ikke, hvor meget hun kunne lide ham, fordi hun gør alt for ham - hun fodrer ham, bader ham, tager ham til badeværelset. Han er så genert, at han ikke tillade nogen af ​​os til at se ham klæde, så mor har at gøre det. "

På trods af hendes upbeat attitude, erkender Duran hendes fars liv har ændret sig en hel del. "Hans yndlings ting at gøre, er at læse og se TV. Han kan ikke engang skifte kanal på tv'et. Du kan fortælle han ønsker at deltage i ting, omkring ham, men han kan ikke tale, "siger Duran, selvom hun rapporterer, at han er i stand til at kommunikere med familie gennem fagter, ændringer i tonen, og andre signaler, de er kommet til at forstå.

Erfaringer om slagtilfælde

Lære nye færdigheder har været en vigtig del af at blive en omsorgsperson. Duran understreger, at hele familien kan lære tips fra fysioterapi.

"Det er svært, når du er nødt til at flytte en person fra deres kørestol til sengen, og du ikke ved, du kan skade dem. Efter at have gået til terapi klasser, fortalte de os, hvordan. Enhver, der har noget at gøre med slagtilfælde skulle gå til disse klasser, "siger hun.

Dybest set, siger hun, at hun og hendes familie forsøger at holde fokus på hans daglige forbedringer. "Jeg ønsker alle at vide, at det får bedre hver dag, det er bedre," siger hun. "Du er nødt til at holde sammen og bede."