Evb2

Når overgangsalderen føles som en midtvejskrise

Overgangsalderen kan være en udfordrende tid, men det behøver ikke at være i slutningen af ​​livet, som du kender den. Tage kontrol over dine symptomer og reframing din sindstilstand kan gøre midtvejskrise lettere eller endda sjovt.

Hedeture, vaginal tørhed, humørsvingninger, søvnløshed, hårtab - ikke underligt så mange kvinder frygter overgangsalderen. Ligesom du har oplevet dramatiske fysiske og følelsesmæssige ændringer, når dine hormoner tændt i puberteten, vil du gå gennem et andet sæt af store forskydninger, når dine hormoner begynde at falde ud, kører du ind i overgangsalderen.

"Humørsvingninger kan være forårsaget af søvn ændringer, som kan relateres til hyppigheden af ​​hedeture," siger Anne Ford, MD, ob-GYN ved Duke University Medical Center. "En termoregulerende mekanisme, østrogen har på din hjerne hjælper med at regulere din termostat." Desværre, når østrogenniveauet begynder at falde i overgangsalderen, din kropstemperatur skift, forårsager dominoeffekt af menopausale symptomer, der er i.

Tilføj til, at den øgede stress af midtvejskrise - aldrende forældre, krævende job og børnepasning ansvar - og det er ingen overraskelse, at så mange kvinder kæmper i løbet af deres overgangsalderen år. Faktisk fandt en nylig undersøgelse, at midaldrende kvinder har lavest trivsel enhver aldersgruppe eller køn. Men det behøver ikke at være tilfældet for dig.

Vide, hvad de skal forvente kan hjælpe dig med klare

Overgangsalderen behøver ikke at betyde en midtvejskrise, men hvordan du håndtere det er afhængig af hvordan man ser på det. Du kan se midtvejskrise som en tid at gå i panik, eller du kan se det som en overgangsperiode, en mulighed for personlig vækst. Nogle kulturer aktivt omfavne overgangsalderen, og overgangen faktisk hæver en kvindes sociale status. Forestil dig, at! Hit overgangsalderen, og straks er du behandlet med større respekt.

Men i Europa, den konstante bombardement af billeder og medier fokuseret på ungdom, perfektion og skønhed kan føre mange kvinder til at se overgangsalderen - og de ændringer, der går langs med den - som en krise. Det er ikke underligt, at undersøgelser forbinder overgangsalderen overgang med depressive episoder i kvinder, der lever i Europa.

Faktisk, når overgangsalderen sætter ind, kan du føle en smule off balance, som om du ikke har at gøre med en fuld dæk. Nogle kvinder har endda problemer med at huske, hvor de sætter deres nøgler. "Der er en lille nedgang i hukommelse, hvilket for professionelle kvinder kan være meget forstyrrende," siger Geoffrey Redmond, MD, direktør for Hormon Center i New York. "Det pludselige tab af velvære kan være svært, hvis kvinder ikke ved, hvad der foregår."

Taler med en rådgiver eller andre kvinder går gennem overgangsalderen kan hjælpe. Over tid, kan du endda se på overgangsalderen overgang i et positivt lys. Efter alt er der masse god ting som kommer menopause -, du færdig hæve spædbørn kan man nyde din egen livet tilbage og du ikke bekymre dig om svangerskabsforebyggelse (når Nu du officielt til gå i overgangsalder). Overgangsalderen, i det mindste i den forstand, kan være meget befriende.

Tips til at tage kontrol

Her er et par måder at håndtere overgangsalderen mere held.

Motion og forblive aktive. En måde at fortsætte med at føle fysisk og følelsesmæssigt fit i overgangsalderen er ved at tage skridt til at komme i gang. "Hvis du får 30 minutters kraftig aerob motion, fem dage om ugen, vil du have en meget bedre tid beskæftiger sig med dine menopausale symptomer end hvis du ikke gør," siger Dr. Ford. Motion forbedrer også humør, øger energi, og kan hjælpe dig med at sove bedre. Undersøgelser har vist, at udøve regelmæssigt reducerer hedeture med 50 procent og forbedrer hjerte og knoglesundhed at starte - som begge bliver kompromitteret som østrogen niveauet falder.

Fokus på din kost. Det er også vigtigt at være særlig opmærksom på din kost i overgangsalderen. Hvad du putter i munden har en dybtgående indvirkning på dine hormoner (og i forlængelse symptomer som hedeture, depression, angst, lav libido, og søvnløshed). Den sidste ting du ønsker at gøre, er at give din krop uhensigtsmæssigt brænde, når det er allerede kører lidt trægt. Undersøgelser viser for eksempel, at øge dit indtag af omega-3 fedtsyrer og folat forbedrer humør og stave off hormon-relaterede depression. Spise en sund snack eller et måltid hver par timer (helst en holdige folat-rige bladgrøntsager og / eller fede fisk) hjælper også at holde blodsukkeret i skak, hvilket hjælper med at reducere irritabilitet, humørsvingninger og andre menopausale bivirkninger.

Rampe op dit sexliv Chancerne er, jo bedre du spiser og jo mere du bevæger dig, jo mere sexet du føler -. Og som kan føre til et mere aktivt sexliv. Kom travlt mellem arkene er forbundet med en masse fordele, der spænder fra bedre cirkulation til øget humør. Hvis sex er smertefuldt, brug en vandbaseret glidecreme eller spørg din læge om vaginal østrogen cremer.