Evb2

Når et elsket man har PTSD

Find ud af hvad du kan gøre for at klare når en ægtefælle eller familiemedlem har post-traumatisk stress disorder.

Når nogen du elsker har været igennem en traumatisk begivenhed, kan følgerne af en varig angst ændre familiens dynamik. Om den berørte person er en returnering krigsveteran, den overlevende for misbrug eller overgreb, eller vidne til en alvorlig ulykke eller naturkatastrofe, post-traumatisk stress disorder (PTSD) ofrene og deres familier ofte ikke ved, hvordan man skal håndtere dette angst.

PTSD: traume-baserede angst

PTSD er en angst, der kan udvikle sig efter en person har været igennem en traumatisk begivenhed. Mennesker, der udvikler PTSD stadig føler sig truet længe efter de har været fjernet fra den traumatiske situation.

"PTSD traumer er den slags begivenheder, der overvælder en persons evne til at håndtere dem, hvilket fører til en stor angst," siger Charles Goodstein, MD, en klinisk professor i psykiatri ved New York University Langone Medical Center og formand for psykoanalytiske Association of New York.

PTSD: En familie påvirket

Beskæftiger sig med eftervirkningerne af et traume kan være svært på familier. Den traumatiserede individ kan have problemer med at få sammen med andre, trække sig tilbage fra deres kære, og i alvorlige tilfælde blive voldelige. Familiemedlemmer, til gengæld oplever måske en række reaktioner på disse adfærdsmønstre, hvilket yderligere komplicerer en vanskelig situation:

  • Sympati. Det er naturligt at leve sig ind, når du ser en, du elsker i smerte, men nogle gange for meget sympati kan give bagslag. Det kan sende det budskab, at du ikke tror de traumer offeret kan overleve og komme prøvelser.
  • Depression og angst. Vold kan briste sikkerheden boble. At miste den følelse af sikkerhed, kan efterlade andre familiemedlemmer føler sig sårbare, deprimeret og bekymret. Dette kan især påvirke børn af veteraner. "Man kan ikke forvente, at barnet at forstå, hvad mor eller far har været igennem. Et barn vil se, at han ikke kan regne med hans forældre, og bliver deprimeret, "siger Dr. Goodstein.
  • Skyld og skam. Ægtemænd voldtægtsofre eller forældre misbrugte børn kan føle sig skyldige, at de var ude af stand til at beskytte deres kære.
  • Vrede. Familiemedlemmer kan være vred på Gud, ved traume offer, eller nogen, der kan have været ansvarlig for den traumatiske hændelse.
  • Stofmisbrug. Det er ikke usædvanligt for ægtefæller, børn og andre familiemedlemmer til at henvende sig til narkotika og alkohol som en reaktion på, hvad der sker.

PTSD: særlige bekymring for familier af veteraner

Det meste af forskningen vedrørende PTSD familiens byrder har fokuseret på ægtefæller krigsveteraner.

"Krig er mere end bare helvede, det gennemsyrer sind af mennesker. Det er traumatisk at se din ven dø. Det er traumatisk at trykke på aftrækkeren selv. Potentialet for psykologiske traumer i krig er forbløffende, "siger Goodstein. Ægtefæller og børn af soldater er modtagelige for at udvikle angst selv sammen med depression, fjendtlighed og paranoia.

Tålmodighed Mason, hustru til en Vietnam helikopter pilot og forfatter til flere bøger om emnet PTSD, siger: "Jeg vidste, at hans første nat tilbage, at han ikke var det samme." Hendes mand, der havde fløjet mere end 1.000 missioner og havde blevet mortared under en helikopter, blev følelsesmæssigt fjernt, drak og havde alvorlige søvnproblemer, der gik på i mere end 10 år. "Jeg blev en kontrollerende, folk-tiltalende møtrik sag," siger hun, mens du prøver at klare sin mands bedøvende og undgåelse adfærd.

Hvilke familiemedlemmer kan gøre:

  • Uddan dig selv. Find ud af så meget som du kan om PTSD, angst, traumer, og behandlinger til rådighed.
  • Omsorg for dig selv. Især hvis du er ægtefælle til en PTSD patient med børn, dine børn har brug for mindst en forælder til at læne sig op ad. At tage sig af dig selv og lære at håndtere din angst kan være den bedste måde til at opretholde din familie, mens din ægtefælle søger behandling.
  • Søge hjælp. Dette problem er større end dig, men den gode nyhed er, at du ikke er alene. Tal med en professionel, opsøge støtte fra andre mennesker i din situation, eller gå til Al-Anon møder. Opmuntre, men ikke presset, din elskede til at søge hjælp.

"Jeg fandt, at når jeg tog mine øjne ud af ham, kunne han finde måder at hjælpe sig selv. Det tog tid, men ting fik bedre, og de er temmelig godt nu, "siger Mason.

For mere information, ring til National Center for post-traumatisk stress disorder på 1-802-296-6300.