Evb2

Motion og aortaklappen stenose

Fysisk aktivitet er godt for din generelle sundhed. Men den type motion, der er hensigtsmæssig varierer afhængigt af hvor alvorlig din aortaklappen stenose er, og om du har symptomer. Du bliver nødt til at drøfte med din læge, hvilken form for motion er sikkert for dig.

Hvis du ikke har symptomer

Hvis du har mild stenose, behøver du ikke at begrænse omfanget eller typen af ​​motion du gør på nogen måde. Men hvis du har moderat til svær stenose (en ventil område på 1,5 til 1,0 cm, som bestemt ved ekkokardiografi), bør du undgå anstrengende aktiviteter såsom vægtløftning eller sprint. Hvis stenose er svær, bør du begrænse din fysiske aktivitet til et relativt lavt niveau.

I sjældne tilfælde kan ekstremt anstrengende fysisk aktivitet forårsage pludselige død (død uden symptomer eller advarselssignaler), selv blandt folk, der ikke har symptomer på aortaklappen stenose. I disse tilfælde er pludselig død forårsaget af alvorlig arytmi, en uregelmæssighed i hjerteslaget, der er mere farligt, når det forekommer i en person, der har en forringet ventil.

Hvis du har symptomer og ikke har ventil udskiftning kirurgi

Medmindre din læge anbefaler imod det, bør du holde fysisk aktive gennem hele hjertesygdomme, selv når du udvikler hjertesvigt. Selvom du ikke skal deltage i anstrengende fysisk aktivitet eller konkurrenceidræt, er det afgørende, at du opretholde en vis form for lys øvelse program under lægens vejledning, for at hjælpe med at bevare dit hjerte styrke.

Ud over at hjælpe lindre symptomer på hjertesvigt, ikke kun motion hjælper dig med at bo på en sund vægt, men også forbedrer blodcirkulationen, sænker blodtrykket og forbedrer kolesteroltallet-som alle vil gavne dit hjerte.

For mange mennesker er det tilrådeligt at bare gøre lys aerob aktivitet, såsom at gå.

Du bør absolut undgå intens isometrisk øvelse, som omfatter vægtløftning og øvelser såsom push-ups, der kræver, at du flytter mod en tung modstand. Disse typer af øvelser kan øge blodtrykket, hvilket øger den kraft, mod hvilken hjertet skal pumpe blod. Som hovedregel bør du undgå aktiviteter, der involverer en pludselig niveau af fysisk anstrengelse, der er betydeligt større end det, der kræves for grundlæggende aktiviteter.