Evb2

"Mor, min mave gør ondt: " børn og mavesmerter

Børn har ofte en hård tid at forklare, hvad gør ondt og hvor. Og når dit barn har en dårlig mave, kan en række ting være forkert.

Små børn er ikke altid i stand til at fortælle dig, hvad der er galt, når de ikke føler sig godt. Så, som en forælder, du har lært at gøre nogle efterforskningsmæssige arbejde at finde ud af hvad der virkelig foregår. Hvis dit barn klager over en dårlig mave, kan det betyde en række ting. Spørg dit barn masser af spørgsmål, og se efter mønstre i hendes symptomer for at komme til bunds i hendes maveproblemer.


Har fordøjelsesproblemer? Find en gastroenterolog i nærheden af dig.

Urolig mave: hvad stomachaches kan betyde hos børn

Når et barn klager over ondt i maven, er det ofte svært for forældre at finde ud af kilden til denne fælles, men vage fordøjelseskanalen klage.

Stomachaches er "en udfordrende problem at vurdere, fordi børnene ikke er gode til at lokalisere deres smerte," bemærker Marsha H. Kay, MD, en pædiatrisk gastroenterolog og leder af pædiatriske endoskopi på Cleveland Clinic Børnehospital i Ohio. "Jo yngre barnet er, jo mindre specifikke deres symptomer er og jo mindre de er i stand til [lokalisere] af smerte."

At lokalisere årsagen til et barns mavebesvær, bør forældre fokusere på eventuelle ændringer i barnets adfærd.

"De ting, forældre bør være opmærksomme på, er [nogen indikationer på, at mavepine IS] forstyrrer leg og aktiviteter," rådgiver Dr. Kay. Også, hvis en dårlig mave er ved at vågne dem op fra dvale eller er tilknyttet andre symptomer som kvalme, opkastning, diarré, vægttab, blod i afføringen, disse er tegn på, at ville kræve en evaluering af børnelæge.

Kay påpeger også, at nogle gange børnene vil bruge en mavepine til at forsøge at komme ud af skolen. Hun foreslår at tage til efterretning enhver mønstre - Har dit barn kun klager over mavesmerter på skolens morgener? Har dårlig mave magisk forsvinde, hvis en sjov aktivitet er planlagt? Hvis ja, spørg dit barn, hvis nogen eller noget i særdeleshed er bekymrende hende i skolen.

Urolig mave: spille detektiv

Der er mange ting, der kan føre til mavesmerter hos børn. Disse er nogle almindelige årsager til at overveje:

 • Overspisning eller spiser fede, sukkerholdige, eller krydret mad
 • Laktoseintolerans
 • Diarré eller forstoppelse
 • En sygdom eller infektion (herunder tarm, luftveje, og øre infektioner)
 • Sult
 • Blindtarmsbetændelse
 • Funktionelle tarmproblemer
 • Følelsesmæssig stress

Det kan tage lidt af trial and error på din del for at finde ud af om dit barns mavebesvær let kan afhjælpes.

"Nogle gange børn har mavesmerter, fordi de er sultne, og de kan ikke artikulere, at smerten ikke er virkelig smerte Nogle gange er det fordi de har brug for at bruge badeværelset -. De ikke kan genkende disse fornemmelser," siger Kay. Det er især almindelig hos små børn, så tag dit barn på en tur til badeværelset eller overveje, når dit barn sidst spiste - tilbyder en snack, hvis hun er bare sulten.

Urolig mave: hjælpe dit barn føler sig bedre

Uanset årsagen til mavepine, de fleste forældre bare ønsker deres børn til at føle sig bedre. Her er nogle tips til at hjælpe med at lette en dårlig mave:

 • Lad hende hvile roligt, mens du læser bøger eller ser en film.
 • Opmuntre hende til at drikke vand eller klare væsker.
 • Tilbageholde fast føde i et par timer, især hvis hun kaster op.
 • Efter et par timer, så prøv at få hende til at spise en lille smule af mild mad, der ikke vil forstyrre hendes mave, ligesom kiks, tør toast, æblemos eller almindelig ris.
 • Placer en varm klud eller en varmepude på hendes mave i ca 20 minutter.
 • Må ikke give dit barn en over-the-counter smertestillende middel, der kunne forværre hendes mavepine eller maskere vigtige symptomer.

Hvis dit barns mavebesvær ikke bliver bedre, eller er ledsaget af feber, intens opkastning, diarré eller blodig afføring, ringe til din børnelæge. Heldigvis selv, kan de fleste stomachaches afhjælpes med lidt stille tid og en masse kærlighed.