Evb2

Lungekræft: langdistance forældreadfærd

Bare fordi du bor langt væk fra en elsket en med lungekræft betyder ikke, du kan ikke blive involveret i hans eller hendes caregiving. Her er måder at hjælpe på afstand.

Hvis du har en elsket en med lungekræft, der bor væk fra dig, er du ikke alene. Det er meget almindeligt for venner og familiemedlemmer til at blive spredt vidt og bredt i disse dage. Faktisk er det anslået, at omkring syv millioner voksne giver caregiving fra en afstand. Heldigvis med hjælp af teknologi og en smule kreativitet, kan du lade din elskede ved du pleje, selvom du ikke bor i nærheden.

For enhver omsorgsperson, er den vigtigste del for at yde kærlighed og støtte. "At være der" ikke nødvendigvis betyder fysisk, selv om det er en god idé at planlægge besøg for at se din elskede, når det er muligt. Mellem besøg, kan du vise din kærlighed ved at sende kort og breve, hvilket placerer almindelige telefonopkald, og selv tilbringe tid sammen med din elskede over internettet ved hjælp af web-cams til dine computere og giver dig mulighed for at se hinanden på dine skærme eller bærbare skærme.

Lungekræft patient Barbara Fagan s out-of-state familiemedlemmer sendt pleje pakker for at vise deres støtte, minder Fagan barnebarn Karin Donnelly. "Fordi de var så fjernet geografisk fra situationen, det gjorde dem til at føle slags hjælpeløse," siger Donnelly, hvis mormor mistede sin kamp med lungekræft i 2008. "De ville have deres børn tegne billeder eller lave kort til min bedstemor."

Hjælpe lungekræft plejeren

Ud over at vise din bekymring for patienten, er det vigtigt at yde støtte til den primære omsorgsperson - den der kunne være der døgnet rundt og i risiko for udbrændthed.

Her er nogle måder at hjælpe:

Koordinere caregiving. Hjælp koordinere pleje af din elskede, især i tider med behov, ligesom lige efter lungekræft behandling. Du kan holde en tidsplan for tæt ved naboer, venner og medlemmer af lokalsamfundet, som ønsker at hjælpe. Der er endda programmer, du kan bruge på internettet, der giver alle familiemedlemmer adgang.

Hjælpe med at styre husholdningen. Se om du kan hjælpe med nogle af de daglige opgaver i hjemmet, der kan blive belastende under lungekræft behandling, som at betale regninger eller udfylde recepter. Mange af disse opgaver kan udføres over telefonen eller internettet.

Leje lokal hjælp. Som en særlig pusterum til din elskede primære omsorgsperson, nogen til at hjælpe med gøremål såsom at slå græs, rengøring af huset, eller holde vasketøjet rent og foldet ansætte.

Hold lager køkken. Send din elskede eller de pårørende en pakke af hans eller hendes livretter, eller kontakte en lokal virksomhed, der kan foretage regelmæssige leverancer af friske eller frosne måltider. Husk, at lungekræft og dens behandlinger kan interferere med appetit og mad præferencer, så snak med din elskede eller en primær omsorgsperson for at finde ud af, hvad fødevarer ville være bedst tolereret.

Spørg, hvad du kan gøre. Hvis du ikke er sikker på hvad du skal gøre, så fortæl din elskede eller nærliggende pårørende, som du gerne vil hjælpe og spørge hvad du kan gøre for at gøre livet lettere for lungekræft patient.

Med teknologi og et væld af hjemmeservice nu tilgængelig i lokalsamfund over hele landet, behøver du ikke længere at stå med hænderne i lommen, når en lang-distance elskede er i nød.