Evb2

Leve godt med CML

En ung mor med CML siger et mirakel stof, og en aldrig-give-up holdning hjalp hendes beat leukæmi. En stor del af hendes succes: at acceptere de kort, hun blev behandlet.

Elizabeth Hodges ikke tror hendes træthed, hovedpine og tilbagevendende forkølelser var ud over det sædvanlige for en mor til tre unge piger, herunder 2-årige tvillinger. Men da hun kom ned med en kiste koldt og hendes læge løb blod arbejde, resultaterne chokerede hende til hendes core: Hun havde leukæmi.

"Jeg følte intens chok, intens frygt, intens sorg," Hodges siger. Det tog et par dage på hospitalet for at lære, at den type leukæmi, hun havde, var kronisk myeloid leukæmi, eller CML. Heldigvis var der et nyt lægemiddel til rådighed, at hun kunne begynde at tage det samme.

I dag er hun leve godt og hendes leukæmi er i remission, men det var mere end den stærkt stof, der fik hende igennem det.

CML: Sådan begyndte det

Den Atlanta-baserede ejer af en marketing konsulentbranchen blev Hodges tage sig af tvillinger og en 6-årig i 2006, da hun begyndte at få leukæmi symptomer, hun tilskrives at være kun to år ud fra fødslen. Hun havde tilbagevendende hovedpine og forkølelse, hun havde tabt sig, og hun oplever nattesved. "Jeg troede måske min hormoner stadig justere," siger hun.

Så en af ​​hendes døtre fik walking lungebetændelse og Hodges endte med en bronkitis. Som en forholdsregel, gjorde hendes læge en X-ray og løb blod arbejde, og det er hvordan hun lærte at hun havde leukæmi.

Bliver diagnosticeret med CML i en ung alder (Hodges var 38 på det tidspunkt) var meget skræmmende, siger hun. Hendes største frygt var, at hendes tre piger ville vokse op uden deres mor. For Hodges, hendes familie og venner, var det første år om at acceptere situationen, siger hun.

Det hjalp at vide, at hun kunne tage hvad der dengang var et nyt lægemiddel kaldet imatinib (Gleevec). "Fordi jeg er heldig nok til at tage dette mirakel stof, min prognose er, at jeg skal leve et normalt liv span," Hodges siger. "Vi har alle begyndte at slappe lidt mere."

En CML succeshistorie

Hodges begyndte at reagere positivt på stoffet med det samme og hun fulgte det traditionelle mønster for forbedring, læger kigge efter i løbet af de første 18 måneder af behandlingen. Hun til sidst gik i remission.

Mens De tager stoffet hver dag kommer med nogle bivirkninger, såsom lejlighedsvise træthed, muskelkramper, hovedpine og gastrointestinale problemer, kan hun behandle dem med over-the-counter retsmidler.

Fordi hun kunne tage en pille i stedet få kemoterapi eller strålebehandling, var hun i stand til at hoppe tilbage i hendes normale rutine temmelig hurtigt. Hendes mand havde ikke nødt til at forlade et job at tage sig af hende, og hun havde ikke brug for hende ud-out-of-town forældre til at bo hos hende for lange perioder.

Den største udfordring har været der beskæftiger sig med træthed, en af ​​de mest almindelige form for leukæmi symptomer. Hodges fokuserer på at spise sundt, træne 3-5 gange om ugen for at holde hendes energi niveau op, og ikke får mindre end syv til otte timers søvn om natten. Hun var heller ikke genert over at få hjælp, når hun havde brug for det. Hun hyrede en babysitter til at se hendes døtre et par gange om ugen, da de var yngre.

Accept af du har på hånden

Fra det øjeblik, hun fandt ud af, at hun havde leukæmi, vidste Hodges hun ville gøre alt for at leve så længe hun kunne for sine børn. Hun lagde en mindeplade ved siden hendes seng, der hedder "Aldrig, aldrig, aldrig give op", og at hun siger, har fremført i alle aspekter af hendes liv.

En anden ting, der har hjulpet hende gennem de sidste fem år, er, at hun accepterer kortene, at hun er blevet behandlet. "Det er nemt at sige, 'Hvorfor mig?' og "Jeg kan ikke tro, det sker," siger Hodges, der er på patienten advisory board for National CML Society og er deres marketing direktør. "Men jo hurtigere du kommer til den erkendelse, at dette er, hvad du har at leve med, jo før du kan komme videre og få den rigtige behandling for dig selv."