Evb2

Langvarig brug af GERD medicin: Er det sikkert?

Mange mennesker skal tage GERD medicin i årevis, eller selv for livet, for at styre deres symptomer. Lær om de risici for langsigtet GERD terapi.

Når nogen har gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), mave syrer og mavesyren er spyttes i spiserøret efter mad er blevet slugt. Sommetider GERD kan være mild og sjældne, men det er ofte ganske alvorlig. De syrer, der ledsager GERD kan erodere foring af spiserøret, forårsager alvorlige og smertefulde komplikationer. Som et resultat, må mange mennesker tager GERD medicin i lang tid, selv for livet, og som bærer sit eget sæt af risici.

Konsekvenser af ubehandlet GERD

Ignorerer GERD kan være farlige. De virkninger af ubehandlet GERD omfatter esophagitis, en betændelse i spiserøret skyldes kronisk udsættelse for mavesyre, som kan føre til blødning, esophageal mavesår og potentielt kræft. GERD, der ikke behandles, kan også føre til synkebesvær på grund af indsnævring af spiserøret fra opbygning af arvæv.

"Kronisk syre eksponering i spiserøret kan være forbundet med potentiale for kræft i spiserøret," siger Eric Esrailian, MD, MPH, sektionsleder for afdelingen for almindelig gastroenterologi ved University of California, Los Angeles.

For at reducere risikoen for disse komplikationer, folk med GERD ofte nødt til at tage medicin i flere måneder eller mere. Selv efter deres symptomer er forsvundet, og spiserøret er helet, mange patienter har brug for at fortsætte med at tage deres GERD medicin.

"GERD er en recidiverende sygdom," siger Dr. Esrailian. "For at forhindre tilbagefald og yderligere skader på spiserøret, kan folk nødt til at blive på den medicin i årevis, selv for livet."

Risiko for langsigtede GERD behandlinger

Risiciene ved gentagne episoder med GERD er tydeligvis uønsket, men er der nogen risiko for opholder sig på GERD medicin på lang sigt? Simpelthen sætte, ja.

Risici ved at tage langsigtede GERD medicin omfatter:

  • Kræft i spiserøret. Tager over-the-counter (OTC) antacida er blevet forbundet med en øget risiko for esophageal adenocarcinom, en form for kræft. Ifølge en nylig undersøgelse, havde folk, der tog OTC antacida i mere end tre år (og ikke var under en læges tilsyn) en risiko for esophageal adenocarcinom, der var seks gange højere end risikoen for mennesker, der aldrig havde taget antacida.
  • Svækket knogletæthed. Protonpumpehæmmere eller PPI, den nyeste klasse af GERD medicinering, er så effektiv mod GERD, at de kan fjerne symptomerne og helbrede spiserøret i næsten alle GERD patienter. Dog kan spirende forskning pege på en ulempe for folk, der har brug for at tage PPI for en lang periode. "Der er nogle beviser, selv om det er kontroversielt, at brugen af ​​PPI i årevis kan påvirke knogletæthed," siger Esrailian. Svækket knogletæthed kan føre til en øget risiko for knoglebrud. "Forskningen er ikke omfattende nok til at foreslå, at folk ikke skal tage disse medikamenter, men enkelte bør tale med deres læge," Esrailian siger. I maj 2010 meddelte den amerikanske Food and Drug Administration, at etiketterne for OTC og receptpligtig PPI må revideres for at medtage oplysninger om den øgede risiko for hofte, håndled og brud på rygsøjlen, der er forbundet med disse lægemidler.

Langsigtet GERD behandling: afvejning af de risici

Hvilket GERD medicin skal bruges til en lang tid, er en beslutning baseret på den enkeltes fortid og nutid sygehistorie. Lægen og patienten skal diskutere fordele og ulemper ved langvarig brug af medicin sammen. "Der er nogle patienter, hvis GERD er så alvorlige, at de helt klart behov for at være på den langsigtede medicin," Esrailian siger.

"På den anden side er nogle GERD patienter sat på langsigtet medicin, når deres symptomer er bare intermitterende," bemærker han. "I de tilfælde, kunne jeg vælge at tilbyde mulighed for at tage et lægemiddel på en efter behov, i stedet for."

Den kendsgerning er, at der er risici og fordele for de fleste lægemidler. Tal med din læge om fordele og ulemper ved langvarig GERD brug af medicin baseret på din unikke situation og sammen, kan du komme med den bedste behandling plan for dig.