Evb2

Lægebesøg: Hvorfor checkups er afgørende

Husk, at gamle ordsprog om en ounce af forebyggelse er værd en havelåge for at helbrede? det mere end gælder den almindelige læge besøg.

Da du var lille, dine forældre sandsynligvis gjort, at du havde en årlig helbredsundersøgelse med din læge. Men som du er vokset ældre, kan du have fået ud af denne vane.

Sundhedspersonale understreger, at disse regelmæssige eksamener er vigtigt at hjælpe identificere risikofaktorer og problemer, før de bliver alvorlige. Hvis sygdomme er fanget tidligt, behandlinger er som regel langt mere effektiv. I sidste ende vil have en regelmæssig læge besøg hjælpe dig leve et langt og sundt liv.

Læge besøg: forebyggelse helbredsundersøgelse

Afhængig af din alder, køn og familie sygehistorie, kan en helbredsundersøgelse med din læge kan nævnes:

 • Blod, urin, vision og høretest at vurdere din generelle sundhed
 • Vurderinger af dit blodtryk, kolesteroltal og vægt
 • En diskussion om din kost og motionsvaner og enhver tobak, narkotika og alkohol brug
 • Vaccinationer og booster shots
 • Screenings at vurdere din risiko for at udvikle visse sygdomme, herunder diabetes (hvis du allerede har forhøjet blodtryk eller højt kolesterol) og kræft
 • Afhængig af din alder og seksuel livsstil, teste for kønssygdomme og muligvis HIV
 • Start ved 50 år, eller yngre, hvis du har en familie historie, en screening test for tarmkræft
 • En diskussion om depression og stress til at evaluere dit mentale helbred

Læge besøg: bekymringer for mænd

For mænd, ud over at kontrollere vægt, højt blodtryk og andre basics kan din læge besøg specifikt nævnes:

 • Start ved 50 år, eller yngre, hvis du har en familie historie, en rektal eksamen for at kontrollere for unormale buler i prostata og prostata specifikt antigen (PSA) blodprøve for at screene for prostatakræft
 • I alderen 65 og 75, hvis du nogensinde har røget cigaretter, en abdominal eksamen for at kontrollere, om en udvidelse i din aorta, et abdominalt aortaaneurisme, en svaghed i foring af aorta (et stort blodkar i dit bryst og underliv) kan udvikle sig med alderen og blive en livstruende problem.

Læge besøg: bekymringer for kvinder

For kvinder, ud over at kontrollere vægt, højt blodtryk og andre basics kan din læge besøg specifikt nævnes:

 • En test for livmoderhalskræft, der kaldes en celleprøve, hver et til tre år
 • En klinisk brystundersøgelse for at kontrollere for eventuelle usædvanlige knuder eller hævelser i dine bryster
 • Starter i en alder 40 (eller yngre, hvis du har en stærk familie historie for brystkræft), et brystkræftscreening med en mammografi hvert et til to år
 • Starter ved alder 65, en henvisning til en knogletæthed test til at screene for osteoporose, sygdommen, der forårsager skøre, skrøbelige knogler og typisk rammer ældre kvinder, kvinder med mere end én risikofaktor for osteoporose kan starte tidligere

Læge besøg: forberedelse

Det er vigtigt for dig at spille en aktiv rolle for at få mest ud af din læge besøg. Før din eksamen, gennemgå og opdatere din families sygehistorie, være parat til at spørge, hvis du er på grund af for alle generelle screeninger eller vaccinationer, og komme op med en liste af spørgsmål, hvis du har særlige sundhedsmæssige betænkeligheder.

Under dit faktiske læge besøg, vær ikke genert over at få dine spørgsmål besvaret. Også, hvis din læge giver dig råd om specifikke sundhedsspørgsmål, tøv ikke med at tage noter. Tiden er ofte begrænset i disse eksamener, men ved at komme forberedt du er sikker på at få mest muligt ud af din helbredsundersøgelse.