Evb2

Kunne du have blevet fejldiagnosticeret med depression?

Symptomerne på depression er langt fra entydig - de varierer fra person til person og ofte overlapper med andre sundhedsmæssige forhold. Her er nogle spor, du kan have brug for en second opinion på din depression diagnose.

De fleste mennesker shoppe rundt efter en ny TV eller computer, men hvor mange af os faktisk tager sig tid til at få en anden mening om vores sundhed? Slår ud, bør du - især når det kommer til en depression diagnose.

Det er fordi depression kan især være svært at diagnosticere. "Depression kan manifestere med forskellige symptomer for forskellige mennesker, og de symptomer, ofte overlapper med symptomer på angst, bipolare lidelser, post-traumatisk stress disorder, eller endda afhængighed," siger Christopher Willard, PsyD, en klinisk psykolog i privat praksis i Cambridge, Massachusetts, og forfatter til barns sind: Mindfulness praksis for at hjælpe vores børn være mere fokuseret, rolig og afslappet.

Er det depression - eller noget andet?

De klassiske tegn på depression omfatter følelser af tristhed, håbløshed og værdiløshed, men nogle mennesker med depression føler også rastløs eller irritabel, har problemer med at koncentrere sig, og søvn enten for meget eller for lidt. Andre mennesker kan opleve træthed og dramatiske ændringer i appetit.

For at komplicere tingene yderligere, mange af disse symptomer overlapper med andre psykiske sygdomme. Tag bipolar lidelse, f.eks. Folk i den maniske fase af bipolar lidelse kan føle ophidsede eller irriteret, let distraheret, og erfaringerne binge adfærd såsom at spise - alle ting, der kunne beskrive depression. I deprimeret periode bipolar lidelse, kan folk opleve nogle af eller alle de samme symptomer, som en person med depression, som en følelse af værdiløshed og lavt selvværd, sorg og selvmordstanker.

Angsttilstande kan også efterligne depression, med symptomer, der spænder fra problemer med at koncentrere, rastløshed og irritabilitet til træthed og søvnbesvær. Selv post-traumatisk stress disorder kan forårsage nogle symptomer, der ligner depression, herunder ikke at kunne koncentrere sig, bliver irritabel eller vred, og har søvnforstyrrelser.

Endelig kan nogle fysiske forhold, såsom hypothyroidisme, forveksles med depression. Kroppen har brug for thyroid hormon til at køre problemfrit - hvis niveauet bliver for lavt, kan du opleve træthed, glemsomhed og endda depression. Diabetes er en anden mulighed. Mange mennesker har diabetes uden at vide det, så symptomer såsom vægttab, træthed og irritabilitet kan være fejldiagnosticeret som depression.

Hvor ofte læger laver fejl?

Den gode nyhed? Dag, fejldiagnoser af depression er relativt ualmindelige. "Depression er diagnosticeret baseret på en klynge af symptomer, som har vist sig at være bemærkelsesværdigt nøjagtige," siger Dale Archer, MD, en klinisk psykiater i New York City og Lake Charles, La "Det er altid muligt at have en medicinsk tilstand, som roden med præcis de samme symptomer, men i medicin, vi kalder dette "på udkig efter zebraer '."

Men fejldiagnoser er mulige - og det er generelt en god idé at få en second opinion, især hvis du ikke føler bedre med din nuværende behandling. Hvis du ikke reagerer på din ordinerede regime, bør en fuldstændig fysisk og laboratorieudstyr evaluering skal udføres. Træthed kan være et symptom på en medicinsk tilstand, og / eller depression, så det burde være i fokus i arbejdet op, ifølge Dr. Archer. Hvis laboratorietest kommer tilbage normal, så odds er meget sandsynligt depression er den korrekte diagnose.

Et andet vigtigt tip? Følg dine instinkter. "Stol på dine fornemmelser," siger Russell Hyken, ph.d., EDS, en terapeut i St. Louis. "Depression er at have» blues «i en længere periode. Hvis du tror, ​​det er noget andet, såsom angst, så kan det være. "

Andre spørgsmål såsom en udiagnosticeret indlæringsvanskeligheder eller aDHD, bare for at nævne et par stykker, kan forårsage frustration og også føre til depression. I situationer som disse, hvis det underliggende problem er rettet, kan depressionen løfte.

Endelig, hvis du simpelthen ikke føler en forbindelse med din mentale sundhed professionel, kan det være tid til en second opinion. Der er hjælp derude - det kan bare tage en lille indsats for dig at finde den.