Evb2

Kunne Botox helbrede din hovedpine?

Ved en tilfældighed, lærte forskerne, at botox, kendt for sine panderynken-linjereguleringen kapaciteter, kan hjælpe med at lindre hovedpine i nogle patienter.

Held og videnskaben ofte kolliderer, hvilket fører til uventede medicinske opdagelser. Faktisk er det, hvad der skete for ni år siden på University of California, San Francisco. Richard Glogau, MD, professor i dermatologi blev injicere patienter med botulinumtoksin type A (Botox) at behandle deres rynker. Tilfældigvis, mange af disse patienter også lidt af migræne. Dr. Glogau opdagede, at efter Botox indsprøjtninger hovedpine forsvandt i omkring 75 procent af de patienter, han behandler.

Siden da har der været adskillige flere undersøgelser om brug af Botox til behandling headachesA nylig undersøgelse i Mexico undersøgte 100 personer med kronisk migræne. Forskerne fandt, at en enkelt injektion af Botox lindrede patienternes migræne i op til 40 dage efter behandlingen.

Selv om forskning har vist, at Botox kan lindre hovedpine, ingen rigtig ved hvorfor, siger Seymour Diamond, MD, grundlægger af Diamond Hovedpine Clinic i Chicago og udøvende stol for National Hovedpine Foundation. "Nogle teorier hold, at det kan påvirke neurotrainsmitters i hjernen. Eller det kan påvirke nervebaner i en eller anden måde. Vi ved ikke rigtig. "

Botox indeholder små mængder af botulinum-toksin, som er den dødelige toksin, der forårsager botulisme, en akut lammende sygdom. Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkendt Botox mere end 10 år siden til at behandle øjenlåg spasmer, og senere godkendt Botox til behandling af rynker, cervikal dystoni (unormale hals bevægelser), og aksillær hyperhidrosis ( overdreven svedtendens ). FDA har endnu ikke godkendt Botox til behandling af migræne.

Men det kan snart ændre sig. Botox producenten, Allergan, er i fase 3-forsøg studerer brugen af ​​Botox til behandling af hovedpine. Et fase 3 forsøget, der er gjort for at overvåge effekten og sikkerheden af ​​et lægemiddel og omfatter normalt hundrede til flere tusinde frivillige, er typisk det sidste skridt, før FDA-godkendelse er påkrævet for en medicin.

Botox til hovedpine relief: hvad forventer

Botox indsprøjtninger føles som et nålestik eller et bistik. Siger Dr. Diamond, "De fleste mennesker kan bære det. Du kan sætte på aktuelle, over-the-counter [bedøvelsesmiddel] creme forud for at gøre det. Eller du kan tage [en over-the-counter smertestillende] først. "

Hver behandling normalt indebærer indsprøjtning Botox på 10 til 18 forskellige steder. En behandling kan koste fra flere hundrede dollars til over 750€. Botox indsprøjtninger er ikke dækket af en forsikring, og klinikker ofte opkræve for dem op foran.

Hvis du ønsker at give Botox en prøve for hovedpine, se en hovedpine specialist, ikke en kosmetisk kirurg, advarer Diamond. Du kan få nødhjælp inden for en dag, eller det kan tage fire til fem dage, men effekten normalt vare i flere måneder.

Botox behandling er normalt bruges til mennesker med kronisk hovedpine. "Jeg ville ikke bruge det til en akut hovedpine, hvad jeg kalder en" aspirin 'hovedpine, "siger Diamond. "En undergruppe af patienter hjulpet af Botox. Desværre kan du ikke fortælle, hvem de er oppe foran, og vi kan kun finde ud af ved trial and error. For nogle mennesker er det så effektivt, at de kommer tilbage til behandling hver tredje måned. For andre patienter, giver det ingen lindring. "

Forsigtig med botox

Brug ikke Botox, hvis du er gravid eller ammende. FDA rapporter om, at bivirkninger af Botox kan omfatte flulike symptomer, hovedpine mavebesvær, muskelsvaghed, eller endda lammelse - det kan rejse væk fra injektionsstedet. Men bivirkninger er meget sjældne, siger Diamond. "Vi har ikke haft nogen overhovedet, og vi har gjort det på tæt på 1.500 patienter. Hvis du føler noget mærkeligt [såsom muskelkramper eller svaghed], ringe til din læge. "

I februar 2008 meddelte FDA, at det i øjeblikket er i gang med en sikkerhedsvurdering af Botox efter at have modtaget oplysninger om bivirkninger ved det, herunder åndedrætsproblemer og nogle dødsfald. Det er vigtigt at bemærke, at dødsfaldene er involveret off-label brug af Botox i en behandling til børn med cerebral parese. FDA er stadig at gennemgå disse bivirkninger og vil give opdateringer, når de bliver tilgængelige.

Hvis du har hyppige migræne hovedpine, så tal med din læge om fordele og ulemper ved Botox brug. Det er ironisk, men udholder den midlertidige brodden af ​​en Botox injektion kan faktisk give dig nogle langvarig hovedpine relief.