Evb2

Kommunikere effektivt, når Alzheimers er et problem

Tips til at gøre en forbindelse til en person med Alzheimers sygdom

Af alle virkningerne af Alzheimers sygdom, måske det vanskeligste er den måde sygdommen ændrer evnen til frit kommunikere - både for den person ramt af Alzheimers og for dem omkring dem. Og alligevel, uanset hvad den fase af sygdommen - tidligt eller skred - der er enkle trin, du kan tage for at hjælpe med at holde kommunikationslinjerne åbne.

"Det er også vigtigt at huske på, at hvad der virker for én person, kan ikke arbejde for en anden," siger Erin Heintz, public relations associeret direktør for Alzheimerforeningen. "Så vær åben for læring - og det kan tage nogle trial and error -. Hvilke teknikker der fungerer bedst for dig" Nogle nyttige tips udviklet af Alzheimers eksperter omfatter følgende:

Kend effekter: Alzheimers påvirker hver person forskelligt. Nogle fælles kommunikation forhindringer dog indeholde svært ved at finde det rigtige ord eller ord, gentage ord, at miste en tankerække, besvær med logik, at vende tilbage til et modersmål, ved hjælp af fagter i stedet for ord, og en øget brug af bandeord. Hvis det forekommer, er det vigtigt at huske, at disse ændringer er på grund af den sygdom, at de er uden for personens kontrol, og at de ikke er rettet mod dig personligt.

Tilskynde til deltagelse: Mens en person med mid-stage Alzheimers ikke kan være i stand til at køre bil eller håndtere deres egen økonomi, kan de stadig være i stand til at deltage i nogle liv beslutninger, såsom hvordan de gerne vil bruge deres tid, eller hvad de havde foretrække, når det kommer til pleje. "Lad dem gøre så mange beslutninger, som de kan," siger Elizabeth Gould, MSW og direktør for Kvalitet plejeprogrammer for Alzheimerforeningen. "De bør være i stand til at være så involveret som de kan være." Fremme en sådan deltagelse, når det er muligt, hjælper med at reducere frustration forårsaget af tab af kontrol og uafhængighed, at sygdommen bringer.

Keep it simple: Fordi folk med Alzheimers har svært ved følgende samtaler, vælger kort, klar kommunikation. Færre ord er bedre end flere, korte sætninger er bedre end længe.

Start med den velkendte: En måde at afhjælpe den kommunikationsbrist, Gould siger, er at lave en forbindelse med noget, der er en del af personens langtidshukommelse - nynne en yndlingssang, ser på fotografier af velkendte steder eller mennesker, eller taler om hvad personen gjorde for et levende. Dette kan både lindre agitation og gnist samtale. Vær sikker på også udfylde hjælpere ind på personens sympatier og antipatier, hobbyer, vaner og tidsplaner, også, siger Gould.

Brug kropssprog: Det er ofte lettere for mennesker med Alzheimers til at udtrykke sig selv og deres behov med kropssprog i stedet ord, så vær opmærksom på, hvad den person kan være at fortælle dig nonverbally, Gould siger. Fagter, peger og tegngivning kan hjælpe med at få budskaber ud på begge sider. Se dit eget kropssprog så godt, Gould siger. "Hvis du bliver ophidset eller ked af, den person med Alzheimers ofte vil også."

Vær opmærksom: Lad person med Alzheimers vide, at du er interesseret og lytte. Face ham eller hende direkte, løse personen ved navn, og gøre øjenkontakt. Hvis han eller hun gribe efter et ord, kan du prøve at gætte det ord for at se om det hjælper. (Nogle mennesker vil blive mere ophidset, når du gør det, Gould advarer, så ikke bruge denne teknik, hvis det ser ud til at være oprørende.)

Følge deres eksempel: Lad person med Alzheimers snak om, hvad han eller hun ønsker at snarere end at forsøge at lede diskussionen. Må ikke afbryde eller ændre emner, medmindre det er absolut nødvendigt. Hold dit fokus på den person, og hvad han eller hun har brug for på det tidspunkt.

Vær tålmodig: Det kan tage længere tid for en person med Alzheimers til at behandle et spørgsmål og svare, så giv ham eller hende masser af tid. Du kan være nødt til at gentage spørgsmålene én eller to gange, men undgå "quiz" den person med flere spørgsmål i træk. Hvis du ikke forstår et svar, så spørg den person, til at forsøge at point eller gestus. Og når du får et svar, ikke rette eller argumentere med den person - også selvom du ved, at de tager fejl - fordi det er sandsynligt, at lukke kommunikationen ned.

Bryde det ned: Hvis du forsøger at få personen til at gøre noget (gerne klæde), bryde opgaven ned trin for trin. For eksempel kan man sige, "Først skal vi til at sætte på din trøje. Kan du løfter din arm? Tak. Nu kan du løfte den anden arm for mig?" Brug fagter og peger på at styrke, hvad du siger verbalt.

Gør det et spil: Heintz siger spille bord eller andre spil personen nyder kan også hjælpe dig med at træffe en forbindelse. Et spil udviklet kun for dem med Alzheimers hedder Making minder sammen er en sådan ressource.

Ræk ud: Kommunikation med og omsorg for en person med Alzheimers kan være svært, så prøv ikke at gå enegang. Ræk ud og lære af andre via i-person eller online støttegrupper, message boards, eller ved at ringe til Alzheimerforeningen 24/7 hotline på 1.800.272.3900.