Evb2

Kognitiv adfærdsterapi for IBS

Hvad er kognitiv adfærdsterapi, og hvordan kan det hjælpe med at håndtere symptomerne på IBS?

Er du konstant bekymret for hvor tæt du er på et badeværelse? Eller frygter du, at din irritabel tyktarm (IBS) symptomer vil strejke og du vil have en pinlig ulykke i offentligheden? Hvis din frygt om dine IBS symptomer er begyndt at overtage dit liv, kan det være tid for dig at overveje kognitiv adfærdsterapi (CBT).

Kognitiv adfærdsterapi for IBS: hvad er det?

"Kognitiv adfærdsterapi er baseret på ideen om, at tanker påvirker adfærd og at ved at ændre tankegang, kan vi ændre adfærd," siger Cynthia Radnitz, ph.d., en klinisk psykolog og professor i psykologi ved Fairleigh Dickinson University i New Jersey.


Lær om kraften i positiv psykologi


CBT er ikke én specifik behandling, men snarere en gruppe af lignende typer terapi der involverer adfærd, følelser og tænkning. CBT typisk ikke tage så lang tid som andre former for terapi - i så få som 10 sessioner, kan patienterne lære at løse de tanker, der udløser deres frygt, i håb om at forebygge IBS symptomer.

I medicinske tilstande, herunder IBS ", hvor psykologiske faktorer har indflydelse på problemet, kan psykologiske interventioner hjælp i forhold til at reducere symptomerne," siger Radnitz.

Hvordan kognitiv adfærdsterapi hjælpe med IBS?

Den nøjagtige årsag til IBS er ikke kendt, og der ikke er nogen påviselig abnormitet eller betændelse i mave-tarmkanalen. Og mens mange mennesker med IBS også opleve angst, betingelsen er en reel fysiske problemer. Men hvis du kan lære at styre den angst, der kan udløse den fysiske reaktion diarré, forstoppelse, mavekramper, eller gas, kan du være i stand til at kontrollere eller forhindre, at disse fysiske IBS symptomer.

"Der er noget om den måde at tænke påvirker fysiologi der er forbundet med irritabel tyktarm," siger Radnitz. "Frygten for at være alt for langt fra et badeværelse og har en ulykke eller frygt for at overføre gas i det offentlige gør dem nervøse. Behandlingen indebærer at undersøge den slags tanker, og forsøger at hjælpe folk tænker om det anderledes, så de er ikke så bekymrede, og dermed IBS symptomer kan reduceres. "

CBT kan undervise patienter med IBS hvordan deres sind og krop er forbundet, og at de har kontrol over, hvordan deres sind og krop kan reagere. "Det ændrer den måde, du tror - det er at indse, at dine tanker påvirker den måde, at du føler," siger Radnitz.

CBT opfordrer IBS patienter til at overveje, hvad de tænker på den tid, de har oplevet deres symptomer. Terapeuter bruger CBT vil også have IBS patienter undersøge, om deres frygt er baseret på dokumentation, eller bare deres egne personlige frygt for, at de har skabt - med andre ord, de rationelle, realistiske frygt er?

"Nogle af den frygt mennesker udvikler om IBS symptomer opstår forvrængede tanker -. For eksempel, at der er en høj sandsynlighed for, at de vil have en ulykke, når de i virkeligheden det er aldrig sket", siger Radnitz.


Få tips til håndtering af stress for IBS


En terapeut vil arbejde med patienter med IBS for at hjælpe dem til at forstå, at deres krop fysisk vil reagere på deres tanker, og hvordan frygt og angst kan forværre deres IBS symptomer. Men det modsatte er også sandt - kontrollere, at frygt og angst rent faktisk kan hjælpe med at forbedre IBS symptomer. CBT "fokuserer på tanker, og hvordan de er forbundet med IBS symptomer," bemærker Radnitz.

Kognitiv adfærdsterapi for IBS: Hvem kan det hjælpe?

Du vil ikke vide, om CBT kan hjælpe dig, indtil du prøve det. CBT virker ikke for alle, men nogle mennesker har fundet det meget nyttigt i forvaltningen af ​​deres IBS symptomer. Hvis du er konstant bange eller bekymret om at have en ulykke i offentligt eller om IBS ødelægger dit møde din middag eller din ferie, at lære at styre denne frygt ved hjælp af CBT kan være nyttig.

For hjælp til at finde en terapeut uddannet i CBT, kan du kontakte Academy of kognitiv terapi eller foreningen for adfærdsvidenskab og kognitiv terapi.