Evb2

Kirurgiske muligheder for GERD

Hvis der livsstilsændringer og medicin ikke er nok til at kontrollere din halsbrand og syre tilbagesvaler, kan GERD kirurgi gøre det trick.

I gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), sikkerhedskopiere mave syrer op i esophagus, røret som forbinder den munden til maven, hvilket medfører halsbrand og syre refluks. Over tid, kan den gentagen eksponering for syrer forårsaget af GERD beskadige spiserøret, og i sidste ende alvorlig personskade kan opstå, inklusive en øget risiko for kvælning og kræft og synkebesvær.

Livsstilsændringer og medicin er de mest almindelige behandlinger for GERD. Men hvis disse tilgange ikke kontrollerer din GERD, eller dine symptomer vender tilbage efter at du stopper med at tage din GERD medicin, kan du brug kirurgi.

"The Størstedelen af ​​mennesker med GERD har ikke brug for kirurgi,", siger Mary Maish, MD, MPH, kirurgisk direktør ved Center for Esophageal Disorders ved University of California, Los Angeles. "Men der er nogle patienter, for hvem det giver mening."

Hvem er en kandidat til GERD operation?

Unge voksne kan vælge kirurgi overstået tager livslang medikamenter. Kirurgi er også en mulighed for patienter, der ikke er i stand at tage medicin for en lang periode af tid.

Kvinder, der er bekymrede over at udvikle osteoporose (bone udtynding), kan vælge kirurgi, fordi der er bekymring i den medicinske samfund om en mulig sammenhæng mellem nogle GERD medikamenter og knogleskørhed.

Kirurgi også kan udføres, hvis patienten udvikler komplikationer fra GERD, såsom afblødning, indsnævring af spiserøret, eller ændringer i celler, linje esophagus.

GERD kirurgiske muligheder: Nissen fundoplication

Den mest almindelige kirurgi for GERD kaldes Nissen fundoplication. Under operationen, den øvre del af maven - kaldet fundus - er viklet rundt den nederste del af spiserøret at gøre det strammere og stærkere. Dette forhindrer maven syrer fra flyder tilbage i spiserøret.

Hvis patienten også har en hiatal brok, som nogle GERD patienter ikke, kan det må repareres under samme operation. En hiatal brok er et tilstand, hvor del af mavesækken skubber op i brystet.

I de fleste tilfælde, kan Nissen fundoplication gøres laparoscopically, hvilket er et minimalt invasiv teknik, der kræver kun flere små indsnit, hver omkring en halvt-tommers i størrelse, snarere end en enkelt seks-tommers indsnit fra navlen til brystet. Et specialiseret værktøj, kaldet en laparoskop, er indsat ind i det abdominale område sende billeder til et videomonitor således at kirurgen kan se inde i kroppen. Andre minimalt invasive kirurgiske instrumenter er også brugt.

Nissen fundoplication "er en meget sikker, veletableret procedure," siger Dr. Maish. "Der er en mindre end 1 procent sats af komplikationer, medmindre patienten har andre store medicinske problemer, såsom en historie af hjerteanfald eller slagtilfælde. "

GERD kirurgi: andre kirurgiske muligheder

Den nyeste procedure til forebyggelse tilbagesvaling kaldes endoluminal fundoplication. Det bruger et endoskop, en særligt kamera på et fleksibelt rør der er passeret gennem munden således at kirurgen kan se ind i spiserøret og maven. Ved at knytte små klip ved krydset mellem spiserøret og maven, kan kirurgen forbedre funktionen af ​​den lavere esophageal sphincter (LES), en ventil designet til at holde syrer i maven. I en person med GERD, afslapper LES alt for ofte, tillader mave syrer til at bakke op i spiserøret.

Der findes flere andre typer af GERD operationer, der udføres under visse omstændigheder, herunder:

  • Stretta teknik. Dette system leverer en type af energi,, der bevidst skader det LES således at arvæv former. Idet arvævet forhindrer LES fra at tillade mave syrer at flyde tilbage op i spiserøret.
  • Endocinch-og NDO plicator procedurer. Disse teknikker smalle åbningen mellem spiserør og mave ved hjælp af suturer (masker).

Disse procedurer ikke har været i brug, så længe den Nissen fundoplication og, derfor, er mindre kendt om deres effektivitet på lang sigt.

Såfremt ændringer i din livsstil og tager medicin ikke have hjulpet din GERD, tale med din læge at se, hvis GERD kirurgi er rigtige for dig. GERD kirurgi kan gøres i en minimalt invasiv måde, og kan føre til væsentlige forbedringer i din kvalitet af livet, hvis du lider kronisk GERD.