Evb2

Kemiske peelinger derhjemme

Spørg Dr. Jessica Wu
Sp: Er der hjemme kemisk peeling behandlinger sikre at bruge, og virker de så godt som dem, udfærdiget i en spa eller hudlæge?
- Heidi, Tennessee
A:

I den rigtige situation, kan hjem skræl behandlinger være sikker og effektiv. Men skræl, der er gjort i hjemmet eller på en spa er ikke så potent som de medicinske-styrke skræl, der kan gøres ved en hudlæge eller plastikkirurg.

De fleste hjem skræl består af en eller flere alfa-hydroxysyrer, såsom glycolsyre (op til 30 procent) eller mælkesyre. Disse syrer fungerer ved at opløse og eksfolierende de overfladiske lag af døde hud til at afsløre den nye, friske hud nedenunder. Nogle hjem peels indeholder salicylsyre, som er en beta-hydroxysyre. Salicylsyre er lipofilt, hvilket betyder, at det er tiltrukket af olie kirtler og hjælper med at rense porerne. Andre hjem skræl indeholder enzymer, som er designet til exfoliate men er ikke så effektive som de hydroxy syrer. I almindelighed kan derhjemme og spa-peels hjælpe med at forbedre mild acne og tidlig solskader. De kan også midlertidigt forbedre hudens struktur og den overordnede hudfarve.

Medicinsk-styrke peels er stærkere og trænge dybere ind i huden, så de er mere effektive til at behandle pigmentering problemer (som melasma), ardannelse, fine rynker, og dybere solskader. Men de kræver også en længere restitutionstid. Læge-styrke skræl indbefatter glycolsyre (30 til 70 procent), trichloreddikesyre (TCA), eller phenol løsninger. Disse stærkere løsninger kræver præ-og post-skræl aktuelle behandlinger for at hjælpe med at sikre en jævn skræl og en hurtigere genopretning.

Jeg vil anbefale et besøg til din hudlæge, der kan undersøge din hud og rådgive dig om hvilken styrke skræl ville være bedst for dig. Selv hvis du foretrækker at gøre hjemme skræl eller se et facialist snarere end en læge, er det vigtigt at diskutere dette med din hudlæge for at sikre, at det er sikkert at gøre en skræl på din hud.

Her er nogle andre situationer, hvor du har brug for at tjekke med din hudlæge, før at gøre et hjem peel:

Hvis du har en underliggende hudsygdom (såsom eksem eller psoriasis), er det især vigtigt at tjekke med din læge, fordi en skræl kan gøre din hud mere følsom.

Hvis du for nylig har brugt en recept-styrken retinoid produkt (såsom Retin A), kunne dette gøre dig mere følsom over for skræl løsning.

Hvis du har en tan eller har været i solen for nylig, kan det være bedst at vente til tan at falme, før du laver en skræl. Dem med mørkere eller flere oliven hudfarver kan udvikle plettet misfarvning efter en skræl.

Hvis du har haft forkølelsessår i fortiden, kunne en skræl (selv et hjem skræl) genaktivere herpes virus og udløse et udbrud, der kan sprede sig til hele ansigtet. Hvis du har haft forkølelsessår, bør du diskutere dette med din læge, før du laver et hjem skræl, da du måske nødt til at tage en medicin, der hjælper undertrykke virus og forhindrer udbruddet i at sprede sig.

Endelig vil jeg stærkt opfordre dig til at undgå at købe medicinsk styrke kemisk peeling løsninger over internettet. Jeg har set flere patienter i mit kontor, som er blevet brændt, og selv arret fra at bruge disse løsninger. Vær sikker på at drøfte enhver type skræl med din hudlæge, før at gøre det selv, og hvis det er muligt, bringe produktet med dig til dit besøg, så din læge kan tjekke ingredienslisten.