Evb2

Kan spise din moderkage kur fødselsdepression?

Fortalere for placentophagia siger, at kvinder, der spiser deres moderkager kan afværge baby blues og have en lettere gang amning. Er de rigtige - og vil du prøve det?

Mange kvinder ville ikke tænke to gange om at tage fiskeolie at afværge fødselsdepression, men ville du spiser din efterbyrd? Ifølge en nylig artikel i New york magazine er et stigende antal nye mødre pløkning deres moderkage som en ny postpartum superfood, udråber sin evne til at øge energi, forebygge søvnproblemer, og selv lette amning og mindske risikoen for at udvikle postpartum depression.

En rund, flad orgel som dannes under graviditeten for at filtrere giftstoffer og give næring til det udviklende foster, er moderkagen længe været anerkendt for sin åndelige og helbredende betydning i forskellige kulturer. I traditionel kinesisk medicin, for eksempel tørret human placenta er blandet med urter og indtages til behandling af barnløshed, impotens, og amning problemer. Nye mødre i Indonesien, Marokko og Den Tjekkiske Republik siges at tro, at placenta-eating garanterer fremtidige fertilitet.

Ifølge Mark B. Kristal, ph.d., direktør for Behavioral Neuroscience Graduate Program ved University of Buffalo, som har forsket i placentophagia (den praksis placenta forbrug) i 40 år, tog fænomenet ud i Europa i 1970'erne blandt folk bor i kommuner, hvor de kogte og delt placenta gryderetter.

I dag kan du finde opskrifter på alt fra placenta gryderet til placenta pizza. Der er endda instruktions madlavning lektioner på YouTube, og Time Magazine har en video af en professionel moderkage kokken forbereder orglet for forfatteren Joel Stein og hans kone.

Forberede din egen moderkage at spise er ikke for sarte sjæle. I sin artikel "efterbyrd: Det er, hvad der er til middag," Stein beskrev rå placenta som "hvad din lever ville se ud, hvis det kom ind i en ulykke på den tyske autobahn med en af de udlændinge fra Mars Attacks, og deres blodige kroppe kastede vandmænd på! hinanden. "

Denne "ick" faktor har lanceret en helt ny stillingskategori: "placenta regnskabsaflæggere", som tager din moderkage, tør det, malet det, og pakke det i klare, vitamin mellemstore piller. "De er lykkepiller", 28-årige mor og professionelle moderkage-preparer Jennifer Mayers fortalte New York Magazine. "De er lavet af din krop, for din krop. Hvorfor ville du ikke lyst til at prøve? "

Placenta-spise og fødselsdepression: Hvad er linket?

Fortalere mener, at indtagelse af moderkagen kan afbalancere hormon niveauer, som kan tegne sig for sit potentiale link til at reducere fødselsdepression. Et andet argument: at da det er en almindelig praksis blandt pattedyr (herunder køer og hjorte), det er sikkert for kvinder - som er pattedyr efter alle.

Så kunne disse lykkepiller virkelig være svaret for de 15 procent af nye mødre, der kæmper med fødselsdepression? Der er simpelthen ikke tilstrækkelig videnskabelig dokumentation til at vide. "Der er ikke en velkontrolleret studie, hvor menneskelige mødre får placenta og testet for fødselsdepression," Kristal forklarer. "Selv om der er medicinske fordele, ingen endnu ved, hvor meget efterbyrd udgør en effektiv dosis, når den skal gives. Er frysning, tørring, kogning, mikroindkapsling, sterilisation, udstrålende, eller bejdsning ødelægge de gavnlige komponenter? "

Mens dommen er stadig ude om, hvorvidt placenta forbruget hjælper PPD, spise din efterbyrd sikkert tager alternativ medicin til et helt nyt niveau. Hvis du er interesseret i at prøve det, så spørg din læge om din statens politik. Du og din sundhedspleje udbyder kan være forpligtet til at udfylde en "moderkage release formular."

Forståeligt sarte? Overvej disse mere konventionelle måder at forhindre postpartum depression:

Kend din risiko. Mere end halvdelen af kvinder med fødselsdepression har en historie af psykiske problemer, herunder forudgående depression, ifølge forskning fra University of Wisconsin School of Medicine og Public Health. Tal med din læge eller endda dit barns børnelæge, hvis du oplever nogen tegn, herunder følelser af sorg, hjælpeløse, koncentrationsbesvær, sove eller spise.

Bevar forbindelsen. De første uger og måneder hjem med en nyfødt kan være temmelig ensom, men isolation kan bidrage til en følelse af depression. Sørg for at booke "legeaftaler" med venner og familie regelmæssigt og holde kontakten med telefon chats og via e-mail. Andre nye mødre i særdeleshed hjælpe kan ved empati med den enorme liv shift du går igennem.

Bede om hjælp. Indrøm at du ikke kan gøre det hele! Når dine venner og familie på besøg, føler ikke, at du er nødt til at underholde dem, men snarere, bede om hjælp med din nye mor arbejdsbyrde - de kan pitche med vasketøj, forberede og fryse mad, eller endda babysitte for en time eller to, så du kan overvinde nogle tiltrængte alene tid.

Nap når baby lur. Det er kliché af en grund, men at få ordentlig hvile kan gå en lang vej mod at forebygge PPD. Selvom det kan være lettere sagt end gjort med en baby, der er sulten døgnet rundt, så spørg din partner om hjælp og om muligt skiftes i løbet af de middle-of-the-night fodringer.

Må ikke springe måltider. Sørg for at spise regelmæssigt, da dyk i blodsukkeret kan føre til humørsvingninger. Valnødder er en god snack til at holde på hånden. De er en af ​​de rigeste plante-baserede kilder til omega-3 fedtsyrer, som har vist sig at være særligt effektive mod depression.

Brug denne klapvogn. Ifølge undersøgelser, engagere sig i moderat motion mindst tre gange om ugen kan være lige så effektiv som behandling med antidepressiva. Tag dit barn til en gåtur så ofte som muligt - det er også en god måde at begynde at arbejde off baby vægt.

Få din d. D-vitaminmangel er blevet forbundet med depression. Slikke sollys (som hjælper kroppen fremstille vitamin) under gåture kan hjælpe. Spørg din læge om at tage et supplement med mindst 400 IE.

Undgå alkohol og koffein. Begge disse stoffer kan forstyrre søvnen, som kan forværre depression symptomer. Det er også smart at begrænse dit indtag, hvis du ammer.

Deltag i en støttegruppe. Ingen kan bedre forstå de udfordringer, omsorgen for en ny baby end andre postpartum kvinder. Få support og forbinde med andre i Everyday Sundhedsstyrelsens Depression og følelsesmæssige sundhed gruppen eller Postpartum depression gruppen på vores søster site, hvad forventer.