Evb2

Kan knogleskørhed vendes?

En osteoporose diagnose er blot begyndelsen af ​​din knogle sundhed kampagne. Du må ikke være i stand til at genopbygge knoglen, du har tabt, men der er stadig en masse du kan gøre for at beskytte dine knogler.

Når lægen Amy Powell, MD, taler til patienter, der er nydiagnosticerede med osteoporose, hun finder dem på to yderpunkter: søger aggressiv osteoporose behandling for at forebygge knogletab, eller i fuldstændig benægtelse om alvoren af ​​situationen.

Ifølge National Osteoporosis Foundation, har omkring 12 millioner mennesker i Europa i en alder af 50 denne knogle-udtynding sygdom. Hvis du er en af ​​dem, ligesom mange af Dr. Powells patienter, har du sandsynligvis spekulerer på, om du kan stoppe knogletab - eller endog vende den.

Svaret på dette spørgsmål er ikke enkelt, men for de fleste mennesker, er tilbageførsel ikke en mulighed. "Der er gode behandlinger til rådighed," siger Dr. Powell, assisterende professor i ortopædi ved University of Utah i Salt Lake City. De fleste af dem simpelthen stoppe processen med knogletab (kaldet resorption), og hjælpe med at beskytte dine knogler fra osteoporose symptomer, såsom knoglebrud.

Men der er en medicin på markedet, teriparatid (Forteo), der hjælper genopbygge knoglemasse. Det primære problem? Det koster omkring 750€ om måneden og administreres dagligt ved injektion, to faktorer, der gør det mindre end ønskeligt for de fleste patienter. "Det er kun brugt i high-behovet patienter," forklarer Powell.

Desuden har undersøgelser vist, at mens teriparatid held kan bygge knoglemineraltæthed for de første seks måneder til et års behandling, dens effekten ofte aftager efter det - og det kan kun bruges til to år. Selv patienter på denne kraftfulde medicin sjældent tilbage til knoglemineraltætheden de havde før osteoporose.

Dine muligheder for osteoporose behandling

Trods det faktum, at de fleste mennesker ikke kan skrue tiden tilbage knogletab processen, er der en masse du kan gøre for at beskytte dine knogler fra yderligere skader:

 • Medicin beskytter knoglerne. Størstedelen af medikamenter til rådighed for osteoporose behandling stoppe resorption, bevare din knoglemasse. Bisphosphonater er den mest almindeligt anvendte klasse af osteoporose medicin. Din læge vil tale med dig om de risici og fordele ved de medikamenter til rådighed for dig, og vil overveje faktorer såsom din alder, køn, generelle sundhed, og dine personlige præferencer og bekymringer, når de foretager en medicin anbefaling.
 • Motion opbygger knogler. Daglig motion rent faktisk hjælpe med at opbygge knogler. Problemet er, at "det er bare ikke så kraftig som medicin," forklarer Powell. Med andre ord kan du ikke genopbygge dine knogler hurtigt nok gennem motion alene for at fortryde processen knogletab. Men selv hvis du tager medicin for at beskytte dine knogler fra yderligere knogletab, du stadig bør bygge knogle-sund motion (især vægtbærende motion og øvelser, der øger core styrke og balance) i dit liv.
 • Kost styrker knoglerne. En varieret, sund kost er afgørende for at hjælpe holde dine knogler stærke. De fleste mennesker ved, at calcium er en vigtig ingrediens for knogle sundhed, men din krop har brug for en bred vifte af vitaminer og mineraler for at sikre, at calcium anvendes effektivt.
 • D-vitamin fremmer knogle sundhed. Dette vitamin spiller en særlig afgørende rolle i osteoporose behandling. Tal med din læge om, hvorvidt du får nok fra din kost, og om du skal have din D-vitamin-niveau kontrolleres. Du kan være nødt til at tage et supplement, som kommer i en række forskellige doser, spørg din læge om der er den rette for dig.
 • Forebyggelse sparer knoglerne. Et af de osteoporose symptomer, der alle ønsker at undgå (og som normalt forudsiger et dårligere sygdom udfald) er knoglebrud. Uanset hvad du gør for at hjælpe med at forebygge knogleskørhed i at blive værre, tage skridt til at reducere din risiko for at falde, herunder:

  • Rydde op rod i dit hjem.
  • Sikker gelændere i badeværelser.
  • Sørg håndliste til trappen er tætte.
  • Tages op smide tæpper.
  • Sørg trapper er godt belyst.
  • Giv belysning om natten.

Chancerne er, at du ikke kan vende knogleskørhed - men du kan tage skridt til at beskytte dine knogler.