Evb2

Kakeksi årsager og behandling

Cancer kakeksi eller "wasting syndrome" er almindelig i de senere stadier af lungehindekræft. Lær hvorfor og opdage, hvordan man behandler det.

Cachexia eller "wasting syndrome" indebærer tab af skeletmuskulatur og fedt (fedt) væv i de sidste stadier af mesotheliom og andre kræftformer. Kakeksi er den mest almindelige bivirkning af maligne kræft: Mindst halvdelen af ​​alle patienter med kræft påvirkes af kakeksi.

Cancer kakeksi normalt går hånd-i-hånd med tab af appetit, også kaldet anoreksi. Udtrykket "anoreksi-kakeksi syndrom" beskriver den resulterende tilstand.

Cancer kakeksi: En fatal tilstand

Ud over at forårsage dramatiske vægttab, ubehag og smerte, ofte udbrud af denne betingelse fører til fejlernæring, og markerer begyndelsen af en hurtig nedgang i sundhed i et mesotheliom patient. Patienter med kakeksi generelt dø hurtigere end uden.

Neil Schachter, MD, medicinsk direktør for Respiratory Care og professor i pulmonal medicin på Mount Sinai Medical Center i New York, siger de fleste lungehindekræft patienter udvikle spilder tilstand. "Det er bare en del af sygdommen," siger han.

Cancer kakeksi: hvordan det sker

Dr. Schachter siger kakeksi formentlig sker for lungehindekræft patienter, fordi det er "mente, at disse tumorer udskiller visse kemikalier, der gør kroppen [reagere]."

Bartolome R. Celli, MD, chef for pulmonal pleje på St. Elizabeth Medical Center i Boston, siger, at kakeksi opstår på grund af "sekretion af inflammatoriske cytokiner, såsom tumornekrosefaktor alfa, også kendt som cachexin. Disse faktorer synes ansvarlig for symptomer på træthed, utilpashed og vægttab. "

Et cytokin er en kraftfuld molekyle, der virker som en budbringer mellem celler, og det er involveret i immunsystemet regulering. Når en cytokin funktion ændres, det spiller en vigtig rolle i sygdomme, herunder kakeksi.

Disse ændrede cytokiner, samt andre molekyler, interferere med kroppens normale stofskifte, få den til at brænde kalorier hurtigere.

Cancer kakeksi: medicinsk behandling

Narkotika er til rådighed, arbejde for at øge appetitten og minimere vævsspild.

Heriblandt:

  • Gastroprokinetisk midler. Disse stoffer forsinkelse fødevarer fra tømmes fra maven, hvilket kan resultere i en bedre optagelse af næringsstoffer.
  • Eicosapentanoic syre. Denne type af omega-3 fedtsyrer er afgørende for god ernæring og synes at have en positiv effekt på kakeksi.
  • Cannabinoider. Disse stoffer, der findes i marihuana, som har vist beroligende virkninger på cancersmerter kan hjælpe hæmme tumorvækst samt stimulere appetitten.

Cancer kakeksi: ernæringsmæssige behandlinger

Mens ernæringsmæssige retsmidler er blevet brugt, enkle løsninger er ikke nyttige.

"Der er måder at øge appetitten og få lidt vægt på folk, men de er ikke ideelle," Schachter siger. "Med andre ord, kan man give dem kosttilskud, ligesom et højt proteinindhold milkshake. Og så er der appetit stimulanser. Vin er en appetitvækker. Så er der [megestrolacetat] Megace, en hormonel præparat, der stimulerer appetitten. "

Også, siger Raffit Hassan, MD, ledende investigator og chef for den faste tumor immunterapi sektion af laboratoriet for molekylær biologi ved National Cancer Institute Center for Cancer Research, kan ernæringseksperter hjælpe lungehindekræft patienter opnå en bedre livskvalitet.

"Vi bruger en multi-[behandling] tilgang og har disse patienter evalueret af ernæringseksperter, mens vi behandler dem med kemoterapi," siger Dr. Hassan.

Cancer kakeksi: andre mulige behandlinger

Det er muligt, at den kortsigtede gruppe psykoterapi, afspændingsteknikker, og hypnose kan hjælpe kræftpatienter med træthed og anoreksi og nogle undersøgelser har vist, at der kunne være nogle fordele for disse patienter.