Evb2

Juster dit vægttab strategi med alderen

Lær hvordan aldring påvirker vægttab og de bedste måder at ændre din kondition planlægger at tilpasse sig ændringer i dit stofskifte.

Efterhånden som du bliver ældre, er din krop ikke reagerer på samme måde på vægttab indsats. Denne skærpende fænomen forekommer primært fordi dit stofskifte er aftagende, og du har brug for færre kalorier hver dag. Her er hvordan man justere for at få tilbage på sporet.

Vægtøgning og aldring: hvad sker der?

"40'erne er meget forskellige fra 30'erne og 50'erne er meget forskellige fra 40'erne så vidt dit stofskifte," bemærker mangeårige dieter Frances Simon i New Orleans. Simon bliver 55 i år, og siger, at antallet er årsag hende til at gøre alvor af at nå hendes vægttab mål. "Det ser ud som om det er sværere og sværere Men dreng, jeg kan huske, da jeg var i min 20s -.. Ganske vist var jeg meget mere aktiv, men jeg havde meget mere energi, så vil jeg også gå ud spisning og drikke en masse da jeg var i min 20s, men nu i min 50s der er ingen måde, jeg ville gøre det. Det er nemmere for vægten til at komme på, end at prøve at tage det ud. "

Simons oplevelser er ikke enestående. Med overgangsalderen kan du finde din talje udvider lidt, dine muskler mister deres tone, og du får nye fedtdepoter. Forskere har endnu at afdække årsagen til disse fysiske ændringer, men har mistanke om, at de hurtigt skiftende hormoner påvirker din krops makeup.

Mens de faktorer, der fører til vægtøgning som vi alder er de samme for mænd og kvinder (med undtagelse af overgangsalderen), National Health data viser, at mænd over 65 år er lidt mere tilbøjelige end kvinder til at være overvægtige. Faktisk er 76 procent af mænd i alderen 65 og 74 overvægtige, sammenlignet med 71,5 procent af kvinderne i denne aldersgruppe.

Vægtøgning og aldring: dine skiftende krop

Her er nogle af de medvirkende faktorer til din uønskede vægtøgning:

Du brænder mindre energi. "Som du bliver ældre, behøver du ikke så mange kalorier. En del af det er en lille smule langsommere stofskifte, men en del af det er du ikke rushing omkring så meget. Du kan ikke tro, hvor mange kalorier du behøver ikke, "siger Donna L. Weihofen, RD, MS, sundhed ernæringsekspert ved University of Wisconsin i Madison.

Weihofen siger, at lære at justere din kost til din krops skiftende behov er en gradvis proces. Hun giver sine klienter retningslinjer som at skifte til mindre portioner og deling på restauranter, især hvis spisning med en ægtefælle, der har sine egne problemer med vægtøgning.

Du er mindre aktive. Mange mennesker oplever, at de har mindre energi, som de bliver ældre, men du kan også opleve, at livet er mindre krævende end den var i tidligere år. Simon siger, at spise en Middelhavs-stil kost med vægt på frugt, grøntsager, fuldkorn, og sunde fedtstoffer, holder hende følelse af mæthed og giver hende mere energi til at udøve.

Men hun konstaterer, at der er en anden væsentlig barriere for at udøve for ældre kvinder. "For folk på min alder, der ønsker at udøve eller komme i gang udøver, tror jeg, det er nedslående at gå til en gym, hvor der er masser af yngre mennesker," siger hun. Simons mål er at deltage i Jazzercise tre gange om ugen, en klasse hun nyder, fordi deltagerne er hendes alder og ældre. "Nogle af de 60-årige ser temmelig fint, også!"

Vægtøgning og aldring: Hvordan til at kæmpe tilbage

En undersøgelse af vægtøgning forebyggelse 284 kvinder viste, at kvinder, der fastholdt en sund vægt over en treårig periode var mere tilbøjelige til:

  • Omhyggeligt overvåge fødeindtagelse
  • Undgå tab af kontrol over deres kost (binging, for eksempel)
  • Ikke føle sig sulten

De strategier til bekæmpelse af vægtøgning, som du alder, er de samme, du har brugt før:

  • Tæl dine kalorier
  • Spis en sult-sprænge kost rig på frugt, grøntsager, fuldkorn og sunde fedtstoffer
  • Hold fedtindtag under 30 procent af dine kalorier
  • Være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen, fem dage om ugen (mere, hvis det er muligt)

Aldring betyder ikke, du er bestemt til vægtøgning - bare optrappe din kost og motion rutine at holde sig på sporet!

Besøg My kalorietæller message boards at bytte ideer til, hvordan at finjustere din kost tilgang.