Evb2

Hvorfor problemer med skjoldbruskkirtlen tilføje op med alderen

Problemer med skjoldbruskkirtlen, og skjoldbruskkirtlen knuder i særdeleshed, er mere udbredt blandt ældre mennesker. Find ud af hvad sundhedsrisici problemer med skjoldbruskkirtlen positur.

Som organer og systemer i kroppen langsommere med alderen, kan skjoldbruskkirtlen blive berørt, at ændre mængden af ​​thyreoideahormon det frigiver i kroppen. Skjoldbruskkirtlen knuder er blandt de mest almindelige typer af problemer med skjoldbruskkirtlen til at påvirke ældre voksne, så screening er vigtigt at fange disse problemer med skjoldbruskkirtlen tidligt.

Problemer med skjoldbruskkirtlen, der påvirker ældre voksne
Det er ikke ualmindeligt for symptomer på en thyroideaforstyrrelser at blive overset i aldring voksne - forstoppelse, svingende vægt, træthed og hjertebanken kan alle let tilskrives forskellige forhold. Men alle disse symptomer kan tjene som advarsel tegn på en mulig skjoldbruskkirtlen problem så godt.

Mange dele af kroppen lider skade som mennesker alder, og "skjoldbruskkirtlen er virkelig ikke en undtagelse," siger Mario Skugor, MD, en endokrinolog med Cleveland Clinic i Ohio.

Skjoldbruskkirtel problemer: skjoldbruskkirtlen knuder
Dr. Skugor siger, at multi-nodulær struma, eller forstørrede skjoldbruskkirtel med flere knuder, er langt mere almindelig hos ældre voksne end hos yngre. Så mange som 90 procent af kvinder i alderen 70 og ældre, og omkring 60 procent af mænd alder 80 og op vil udvikle skjoldbruskkirtlen knuder. Sjældent kan disse knuder, eller vækster, være kræft, men de er typisk godartede og normalt ikke forårsage nogen symptomer.

Hvis du oplever symptomer, kunne de være forårsaget af fysisk pres af knuden i halsen, med smerte breder sig til øret eller kæbe. Dette pres kan også forårsage en tør hoste eller synkebesvær.

Derudover kan der være overdreven hormon produktionen fra én eller flere af de knuder, og den ekstra thyreoideahormon kan forårsage symptomer på angst og depression, samt fysiske ændringer i hjerte eller muskler.

Undertiden knuder udvikle sig i områder af betændelse fra Hashimotos thyroiditis, en tilstand, hvor kroppens immunsystem fejltagelser egne skjoldbruskkirtlen celler til farlige fremmede stoffer og angreb dem. I så fald vil den samlede skjoldbruskkirtel hormon produktion være for lav.

Skjoldbruskkirtel problemer: hypothyroidisme
Hypothyroidisme er en sygdom, hvor skjoldbruskkirtlen ikke længere producerer nok thyroid hormon. Skugor siger, at mens hypothyroidisme kan strejke yngre mennesker, er det oftere påvirker den aldrende befolkning.

Faktisk er ældre voksne dobbelt så tilbøjelige til at udvikle hypothyroidisme som yngre voksne, og det er almindeligt, at folk med denne betingelse for at opleve symptomer som: ·

  • Forstoppelse
  • Vægtøgning
  • Tør og kløende hud
  • Nedsat kognitiv funktion
  • Intolerance over for kulde

Skjoldbruskkirtel problemer: hyperthyroidisme
I denne lidelse, gør skjoldbruskkirtlen for meget thyroid hormon. I yngre voksne, kan disse symptomer være meget dramatisk, men de kan være subtile hos ældre, de omfatter: ·

  • Hjertebanken
  • Brystsmerter
  • Muskelsvaghed
  • Rystelser, der kan gøre det vanskeligt at skrive eller håndtere små genstande

Ubehandlede problemer med skjoldbruskkirtlen kan alvorligt påvirke livet for ældre voksne, der forårsager andre mulige symptomer og komplikationer. Langvarig udsættelse for høje niveauer af skjoldbruskkirtel hormon, for eksempel kan forårsage hormonelle ændringer, der kan føre til osteoporose såvel som alvorlige virkninger på hjertet, herunder unormale hjerterytmer. Led-og muskelsmerter kan også skyldes fremadskridende svaghed på grund af over-eller under-produktion af skjoldbruskkirtelhormoner.

Disse problemer kan forårsage betydelige ubehag og holde folk fra at nyde normale aktiviteter. Og fordi mange af disse symptomer kan opfattes som blot et resultat af "alderdom", de let kan afvises, uden overhovedet at overveje, at en lidelse i skjoldbruskkirtlen kan være bag dem.

Derfor er regelmæssig screening for problemer med skjoldbruskkirtlen med thyreoidea-stimulerende hormon test (TSH test) er så vigtigt for ældre voksne. Roden af ​​disse symptomer kan detekteres med en simpel screening af blod test, med behandling og lindring lige rundt om hjørnet.

Skjoldbruskkirtel problemer: føler bedre
Ingen har til at lide med symptomer på en lidelse i skjoldbruskkirtlen. Disse ubehagelige symptomer behøver ikke at blive accepteret som en del af at blive ældre, hvis de virkelig er forårsaget af en lidelse i skjoldbruskkirtlen. Når en sygdom i skjoldbruskkirtlen behandles, ofte med en let tolereret medicinering, vil disse symptomer aftager.