Evb2

Hvorfor nogle hunde er døde - ringetoner for deres ejere

Sundhed Head-Scratcher of the Week

Nej, du er ikke skør - at pooch og den person gå ham virkelig ligner hinanden. Her er hvorfor du ser dobbelt.

En rynket bulldog og hans buttede, aldrende ejer. En perfekt præparerede puddel og hendes lige så velplejet master. En legende gule lab og hans smiley, t-shirted sidekick. Tænk Reese Witherspoon og hendes pink-sweater-klædte Chihuahua i Legally Blonde.

Hvis du nogensinde har gjort en dobbelt tage ved synet af en hund og hans menneskelige dobbeltgænger, er du ikke alene. De fleste af os har bemærket hjørnetænder, der bærer en bemærkelsesværdig lighed med deres menneskelige pedeller (eller omvendt).

"Folk har undret om hunde ligne deres ejere for år," siger Nicholas Christenfeld, ph.d., professor i psykologi ved University of California, San Diego, der har undersøgt ideen. "Ligheden er illustreret i børnebøger, og der er konkurrencer for det på PET shows."

De fleste af os børste det ud som en quirky tilfældighed - men nyere forskning viser, at der rent faktisk kan være noget for hele menneskeskabte mutt lookalike teori.

Hvad videnskaben siger om pet-ejeren lookalikes

Hvis hunde og deres ejere virkelig ligner hinanden, hvorfor skulle det være? Gør mennesker simpelthen (og måske narcissistically) vælger lidt vovse kloner - eller betyder antydning udvikle efter flere års samliv?

Sammen med Michael Roy, ph.d., professor i psykologi ved Elizabethtown College i Penn. Besluttede Dr. Christenfeld at sætte sin egen nysgerrighed om sagen på prøve. For at gøre det, forskerne fotograferet 45 hunde og deres ejere separat. Så spurgte undersøgelsens deltagere til at matche de fotografier af hunde til at deres herrer (deltagerne fik et foto af et menneske og to hunde fotos, med den opgave at vælge den rigtige hund).

Resultaterne? Oftere end ikke, deltagerne parret op twosomes korrekt - men kun i tilfælde af racerene pooches. (. Deltagerne matchede ikke mutts med deres ejere næsten lige så ofte) Ud af de 25 racerene hunde blev 16 matches korrekt - der er mere end 60 procent.

"Vi var overraskede i første omgang, og så er det gav god mening," siger Christenfeld. Den kendsgerning, at kun purebreds blev matchet korrekt antyder den teori, at folk vælger pooches, der ligner dem i første omgang (i stedet for at vokse til at ligne hinanden efter et stykke tid). Christenfeld forklarer det sådan her: Når du sætter en racerene hvalp hjem, du ved præcis, hvad han vil se ud som en fuldvoksen hale wagger - men med mutts, er det nogens gætte. Derfor er deltagerne lettere kunne matche de purebreds og renracede ejere. Forskerne sagde også, at evnen til at matche ikke synes at være relateret til bestemte træk, såsom opfattet energi eller venlighed (styrkelse, at den var baseret på resemblence).

Men Christenfeld og Roy er ikke de eneste at udforske fænomenet. En anden undersøgelse, præsenteret på British Psychological Society Annual Conference, produceret lignende resultater, når forskere fra Bath Spa University i Det Forenede Kongerige spurgte en gruppe på 70 personer til at matche hundeejere til tre forskellige hunderacer (Labradors, pudler og Staffordshire bull terriere). Mere end halvdelen af ​​tiden, var de matchups døde på

Hvorfor vi vælger lidt lodne lookalikes

Begge undersøgelser udelukket den idé, at cohabitating pet-personers Duos kunne vokse til se ens over årene (selvom Christenfeld indrømmer, at nogle mennesker udstyre deres hunde, ligesom dem selv - ahem, Paris Hilton). Og det styrker, at det handler om mate valg.

Men hvorfor skulle vi fremhæve lille mini-me er i første omgang?

Lance Workman, PhD, en psykolog ved Bath Spa University og hovedet forsker bag britisk undersøgelse, forklarer, at vi har en tendens til at vælge kæledyr, der passer til vores livsstil. "Hvis du er en aktiv, robust person med en masse energi, kan du godt købe en hund, der er ligeledes fuld af energi. Det er ligesom at vælge en ægtefælle - det virkelig fungerer bedst, hvis du finder en person, hvis interesser og livsstil fit med din egen. "

Christenfeld enig, men han mener også det vandhaner til noget dybere. "On et ubevidst plan, vil have folk til at tage sig af små, hjælpeløse, nonverbale væsner, der ser ud ligesom dem. Det er ligesom at have børn - undtagen dit kæledyr elsker dig, "han vittigheder.

Mennesker og deres vovse dobbeltværelser er overalt!

Hvorvidt forskningen viser tydeligt hvorfor hunde og hundeejere har tendens til at se ens ud, er der ingen tvivl om, at vi elsker idéen.

Et væld af hundeudstillinger og kæledyr virksomheder holder lookalike konkurrencer hvert år (f.eks tjek vinderne fra en Dogchannel.com contest ), og der er endda en hjemmeside dedikeret til parring billeder af nuttede hvalpe til Hollywood favorit luns, Ryan Gosling.

Har du ligner dit kæledyr, eller kender nogen der gør? Send os dine sjoveste lookalike billeder, og vi vil dele vores favoritter på Facebook!

Fik en sundheds head-skraber? Indsend det her, og vi kan besvare dit spørgsmål i en fremtidig kolonne! Se alle sundheds hoved-scratchers her.