Evb2

Hvorfor hår går gråt?

Er grå hår genetiske - eller er stress spille en faktor? vi får til roden af ​​nogle grå hår myter, og tilbyder enkle tips til at gøre mest muligt ud af dine salt-og peber låse.

Ligesom at få rynker, tror de fleste mennesker for at gå grå som en uundgåelig del af at blive ældre. Men hvad med de mennesker, hvis hår bliver gråt i tyverne eller trediverne - er det stress, eller er grå hår i deres gener? Forskere har været arbejdet på at finde ud af, hvad der præcist gør håret bliver grå, og hvis der er noget, du kan gøre for at forhindre det.

Hår begynder at blive gråt, når celler, der kaldes melanocytter i dit hår follikler stoppe produktionen af ​​protein melanin, som tilføjer farve til dit hår. Uden melanin, ville dit hår være hvid, så gråt hår er ikke rigtig gråt - det er mere af effekten skabt ved en kombination af pigmenterede hår og hvide hår optræder på hovedbunden sammen.

Der findes to typer af melanin. Mørk melanin eller eumelanin, gør dit hår sort eller brun. Lys melanin eller phaeomelanin, gør dit hår rødt eller blond. Kombinationen af ​​disse typer af melanin afgør dit hår farve og nuancer af naturlige højdepunkter.

Forskere forsøger at fastslå, hvorfor melanocytter stoppe med at lave melanin som vi bliver ældre, men de stadig ikke rigtig kender. Det kan skyldes, at den gradvise slitage af melanocytceller en "biologisk ur" i vores DNA, der fortæller melanocytter hvornår de skal stoppe, eller en kombination af faktorer.

Kan du forhindre grå hår?

I hvilken alder dit hår begynder at vende grå sandsynligvis bestemt af dine gener. Hvis dine forældre fik grå tidligt, kan du sikkert se frem til den samme skæbne. For nu, er grå hår en naturlig del af at blive ældre for alle.

I modsætning til populær tro, vil undgå stress sandsynligvis ikke holde dig fra at gå grå. Hidtil har videnskaben ikke været i stand til at linke stress med gråt hår. Tanken om, at en pludselig chok eller traumer kan slå dit hår gråt synes også at være mere myte end fakta. Men der er nogle interessante fakta, der tyder på gråt hår er ikke kun forårsaget af aldring:

  • Tidlig grå hår har været knyttet til nogle medicinske tilstande som skjoldbruskkirtlen sygdom og multipel sklerose.
  • Visse vira har vist sig at forårsage hår til at vende grå.
  • Ikke får godt nok ernæring eller visse vitaminer kan forårsage hår til at vende grå.
  • Nogle giftstoffer i miljøet har været knyttet til gråt hår.
  • Mennesker, der er behandlet med røntgen terapi sommetider får deres farve tilbage efter at gå grå.

Disse resultater tyder på, at hvis vi vidste mere om, hvordan melanocytter virker, kan vi være i stand til at vende eller forebygge hår fra grånende - men vi er der ikke endnu.

3 nemme tips til farvning grå hår

Europæerne bruger milliarder af dollars hvert år at farve grå hår. Ældre hår tendens til at være tørretumbler fordi kirtler, der producerer olie til dit hår producere mindre - bare en anden del af at blive ældre. Men andre end at være lidt tør, grå hår er lige så sundt som yngre, pigmenteret hår og kan sikkert farvet og stylet. Her er nogle tips, når du er klar til at farve grå hår:

  • Grå hår skal håndteres forsigtigt for at undgå skader fra tørhed.
  • Grå hår kræver mere farvestof end pigmenteret hår.
  • Selv hvis rødderne begynder at vise sig, bør du ikke farve grå hår mere end en gang om måneden. Bare røre op rødderne.

Grå hår er bare en naturlig del af at blive ældre. I mange kulturer, er at blive ældre et tegn på visdom, så overvej at omfavne dit grå hår som et symbol på din visdom og erfaring.