Evb2

Hvordan undgår høretab

Hør! høretab er en almindelig tilstand hos personer over 65 år. Find ud af, hvad der forårsager den, og hvilke skridt du kan tage for at forhindre det.

Har du problemer med at følge en samtale i støjende rum? Må andre mennesker klager over, at du har fjernsynet skruet for højt? Hvis svaret på nogen af ​​disse spørgsmål er ja, kan du allerede har en vis grad af høretab.

Høretab kan starte på alle alderstrin. Ifølge National Academy on Aging og Samfund, er antallet af berørte europæere i alderen 45 og 64 steget markant siden 1971. Men det er meget mere udbredt i seniorer: Omkring 40 procent af de 20 millioner europæere, der har høretab er 65 år eller ældre.

I modsætning til populær tro, men høretab er ikke en uundgåelig del af aldring. Nogle årsager til høretab kan forebygges, og de ​​fleste typer høretab kan blive hjulpet.

Typer og årsager til høretab

Der er tre grundlæggende typer af høretab:

 • Sensorineuralt høretab er forårsaget af skader på indre øre nerver eller nerverne, der bærer lyd til hørelse område af hjernen. Når du har denne form for nerveskader, den eneste behandling er et høreapparat. Årsager til perceptivt høretab omfatter skader, tumorer, infektion, visse lægemidler, og overdreven støj eksponering.
 • Ledende høretab er forårsaget af en tilstand, der blokerer lydbølger fra at blive overført til nerverne involveret i høringen processen. Betragtninger perceptivt høretab påvirker sædvanligvis begge ører, kan ledende høretab påvirker kun det ene øre. Almindelige årsager omfatter øreinfektioner, ørevoks, øre traumer såsom en punkteret trommehinden, og andre sygdomme, der påvirker øregangen, trommehinden, eller de små knogler i mellemøret. I modsætning til perceptivt høretab, kan denne form for høretab ofte korrigeres og restaureret.
 • Blandet høretab opstår, når en person, der har nerve typen høretab fra ældning eller støj traumer derefter får en øre infektion eller udvikler en voks impaction, der forårsager deres hørelse pludselig blive meget værre. Det er en kombination af perceptivt høretab og ledende høretab.

Høretab evaluering

Hvis du har problemer med hørelse eller udvikle pludselig døvhed, er du nødt til at få din hørelse undersøgt så hurtigt som muligt. Pludselig døvhed er en alvorlig symptom og bør behandles som en medicinsk nødsituation. For mange mennesker, selvom måske høretab være gradvis og ikke indlysende. Her er syv advarselstegn til at se ud for:

 • Du har problemer med at høre mens du er på telefonen.
 • Du kan ikke synes at følge en samtale, hvis der er baggrundsstøj.
 • Du kæmper for at forstå kvinder eller børns stemmer.
 • Folk klager over, at du skruer op for lydstyrken på tv'et for højt.
 • Du hele tiden spørge folk om at gentage sig selv.
 • Du har en lang tradition for at arbejde rundt høje lyde.
 • Du bemærker et ringende, hvislende eller brusende lyd i ørerne.

Hvis du tror, ​​du har nogen form for høretab, det sted at starte er med din læge. Uanset om dit høretab er gradvis eller pludseligt, kan lægen henvise dig til en audiolog (en speciallæge i høretab) eller en otolaryngologist (en læge med speciale i sygdomme i øret).

Afhængigt af årsag og type af dit høretab, kan behandlingen være så simpelt som at fjerne ørevoks, eller så kompliceret som rekonstruktiv øre kirurgi. Perceptivt høretab ikke kan rettes eller vendes, men høreapparater og hjælpemidler kan øge de fleste menneskers hørelse. For dem med kraftige høretab tiltagende døvhed, en elektronisk høreapparat, der kaldes en cochlear implant kan endda blive implanteret i øret.

Tips til høretab forebyggelse

En type af høretab er 100 procent forebygges: at på grund af støjbelastning. Støj er målt i enheder kaldet decibel: Normal samtale er omkring 45 decibel, kan tung trafik være omkring 85 decibel, og et kanonslag kan være omkring 120 decibel. Kraftig støj - noget på eller over 85 decibel - kan forårsage skader på cellerne i det indre øre, der konverterer lyd til signaler til hjernen. Her er nogle tips til at undgå støj-induceret høretab:

 • Minimer din eksponering for høje lyde, der er persistente.
 • Aldrig lytte til musik via hovedtelefoner eller ørepropper med mængden hele vejen op.
 • Bær ørepropper eller beskyttende høreværn under enhver aktivitet, der udsætter dig for støj på eller over 85 decibel.
 • Se din læge om en baseline høreprøve, kaldet audiogram, for at finde ud af, om du allerede har nogle tidlige høretab.

Du bør også se din læge, hvis du har nogen symptomer på ørepine, fylde eller ringer, eller hvis du oplever en pludselig ændring i din hørelse. Disse symptomer kan være tidlige advarsler om forebygges høretab.

Høretab eller døvhed kan have en alvorlig indvirkning på den sociale trivsel. Det kan skære dig væk fra verden omkring dig. Kend årsager til høretab, samt praksis høretab forebyggelse at bevare hørelsen, du stadig har.