Evb2

Hvordan til at stoppe rygning i dag

Hvis du er fast besluttet på at stoppe med at ryge, godt for dig. Men du behøver ikke gøre det sværere for dig selv end nødvendigt ved at gå kold tyrker på din egen - her hjælp.

Den europæiske Cancer Society rapporterer, at omkring halvdelen af ​​alle rygere dør af en sygdom relateret til rygning. Ifølge det amerikanske Centers for Disease Prevention, skåret mænd, der ryger typisk deres liv kort med 13,2 år og for kvinder er det 14,5 år. Ryge-relaterede sygdomme kan også påvirke din livskvalitet. Hvorfor vente med at holde op?

Rygestop: grunde til at stoppe i dag
Du ved rygning er en sundhedsrisiko. Her er de sundhedsmæssige problemer det bidrager til:

 1. Kræft. Udover lungekræft, kan du udvikle kræft i munden, larynx (strubehovedet), svælg (hals), spiserør, blære, nyre, bugspytkirtel, livmoderhals, og mave, og nogle former for leukæmi.
 2. Lungesygdomme. Lungebetændelse og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), som omfatter emfysem og kronisk bronkitis, er også anlagt den ved rygning. 3..
 3. Slagtilfælde, hjerteanfald og karsygdomme. Du dobbelt så stor risiko for at dø af et hjerteanfald, hvis du ryger. Du er også risiko for perifer karsygdom, indsnævring af blodkarrene. 4..
 4. Blindhed. Rygere har en større risiko for at udvikle makuladegeneration, der forårsager de fleste tilfælde af blindhed.

Også kvinder over 35, der ryger og bruge p-piller har en større risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og blodpropper i benene. Kvindelige rygere har også en større risiko for spontan abort og har lave fødselsvægt babyer.

Rygestop: Hvad er din "pakkeår" nummer?
En måde at bestemme din risiko for at få en ryge-relaterede sygdomme er ved at beregne dit pakkeår. Multiplicer antallet af pakker du ryger om dagen med det antal år, du har røget. For eksempel. Hvis du ryger 30 cigaretter om dagen (1,5 packs) i tre år, det er 4,5 pakkeår Jo flere pakkeår du har, jo større sundhedsrisiko.

Men når du holder op med at ryge, tallene begynder at ændre i din favør.

 • Kun 20 minutter efter du stopper med at ryge, dit blodtryk og puls drop.
 • I 12 timer er kulilte niveauet i din krop tilbage til normal.
 • Om 2 uger til 3 måneder. Lungefunktionen stiger
 • I 1 til 9 måneder. Dit rygers hoste og åndenød fald
 • I 1 år er din øget risiko for hjertesygdomme halvdelen af, hvad det var, da du har røget.
 • Om 5 år, afviser din slagtilfælde risiko for, at en ikke-ryger.
 • På 10 år, er dine chancer for at dø af lungekræft halveret.
 • I 15 år er din risiko for hjertesygdomme på lige fod med nogen, der ikke ryger.

Rygestop: personlige og sociale fordele
Udover de sundhedsmæssige fordele, betyder at holde op din ånde, hår og tøj vil lugte bedre. Smagen af ​​mad og lugten af ​​blomster vil glæde dig. Og vil du ikke føle de sociale konsekvenser, at bekymre sig om, hvornår og hvor det vil være okay at lyse op.

En sidste grund til at stoppe med at ryge: penge. Ved 5€ og mere per pakke, holde op en pakke om dagen vane vil spare dig mindst 1370€ hvert år.

Rygestop: nøgler til succes
De fleste mennesker, der holder op med at ryge permanent sige, at der er fire centrale faktorer, der fører til succes:

 • Træffer beslutningen om at holde op
 • Fastsætte en dato og vælge en plan
 • Beskæftiger sig med tilbagetrækning
 • Ændre vaner til at opretholde succes

Holder sig til disse fire punkter virker: Nogle 45 mio mennesker har op med at ryge i Europa alene. Mange gjorde det ikke første gang omkring, så fortvivl ikke, hvis du har prøvet før. Du kan gøre det, ligesom de gjorde.

Rygestop: den psykologiske udfordring

Du kan være i stand til at kaste pakken, og sige farvel til rygning på egen hånd, men de fleste mennesker har brug for hjælp udefra. For den mentale del af slutter en rygning afhængighed, kan du trykke ind i disse ressourcer:

 • Telefonrådgivning tjenester er tilgængelige i alle stater. Europa cancer samfundets Quitline tobak ophør program vil forbinde dig med en uddannet rådgiver.
 • Få støtte fra familie, venner og grupper. Fortæl dem, hvad du laver og bede om moralsk støtte. Du kan også prøve Nicotine Anonymous, en støttegruppe med en langsigtet tilgang til at holde op. (Hold øje med opfindsomme programmer, der lover øjeblikkelige resultater, dem, push-piller eller injektioner, og programmer, der er ekstremt dyre.)
 • Online hjælp er 24/7. Der er store Internet ressourcer for dig, startende med Everyday Sundhedsstyrelsens rygestop center.

  Lær mere om sygdomsforebyggelse.

Rygestop: de fysiske udfordringer
Med hensyn til de fysiske udfordringer ved at give op med at ryge, er der en bred vifte af nikotinsubstitution, der spænder fra tyggegummi til patches, der virker ved at reducere din trang og abstinenser. Men de er kun beregnet til at blive brugt i et par måneder på de fleste.

Hvis du føler at du har brug for hjælp længere sigt, så spørg din læge om medicin, såsom Zyban (bupropion), eller Chantix (vareniclin), der kan mindske nikotin abstinenssymptomer.

Du kan også måske ønsker at tjekke ud alternative metoder til at holde op, såsom akupunktur eller urter, men Kræftens Bekæmpelse rapporterer, at der ikke er nogen solid videnskabelig dokumentation for, at de virker.

Omkring 4 til 7 procent af rygerne succes op på egen hånd, men resultaterne er meget bedre, hvis du sammensætte en støtte plan, der behandler alle de umiddelbare bivirkninger af rygestop. Og den bedste nyhed: Langsigtet motivation til at holde sig væk fra tobakken vil snart komme indefra, når du begynder at føle sundere og gladere om denne livreddende skridt du har taget.

Lær mere om sund levevis.