Evb2

Hvordan man ikke at få HIV

Tager du alle de nødvendige skridt til at forhindre hiv? her er hvad du behøver at vide for at beskytte dig selv.

Da AIDS først dukkede op, var det en overordentlig mystisk sygdom. Men i løbet af de seneste 30 år har forskere lært en hel del om, hvordan den overføres - og hvordan det kan forebygges.

Viden, dog ikke nødvendigvis omsættes til handling. Hvert år mere end 56.000 mennesker i Europa stadig blive smittet med HIV - den virus, der forårsager aids - og næsten 18.000 europæere dør af AIDS årligt.

Hvad synes at være kørsel denne pandemi, især i Europa, er det faktum, at mange mennesker ikke tager skridt til at forhindre sig selv fra at blive smittet, siger Steven Santiago, MD, medicinsk direktør for Care Resource, South Florida ældste og største nonprofit HIV / aids organisation. "En masse mennesker, der tror, ​​de er ikke i fare rent faktisk er," siger han.

Hvordan hiv overføres

De mest almindelige måder at hiv spreder er, når nogen ikke bruger kondom, når man har sex med en smittet person har flere seksuelle partnere, eller aktier kanyler, sprøjter, skyllevand eller andet udstyr bruges til at forberede ulovlige stoffer. Det er også lettere at falde, hvis du har en anden seksuelt overført sygdom. "Vi tror, ​​at kønssygdomme fungere som en portal, fordi de forårsager betændelse, som stimulerer immunforsvaret, og de også forårsage sår, som kan gøre infektioner nemmere," siger Dr. Santiago.

I fortiden, var AIDS overføres hovedsagelig gennem blod infusioner, men type transmission er usandsynligt nu, fordi blodforsyningen er blevet kontrolleret for HIV i årtier. Der har også været forskrækkelser om AIDS transmission fra deling en barbermaskine eller tandbørste med en smittet person, men dette reelle risiko er meget lav. Alligevel Santiago bemærker: "Det er sund fornuft, at der kan være lidt af mikroskopisk blod, hvis du deler barbermaskiner eller tandbørster, så hvorfor tage risikoen?"

Sådan at forhindre spredningen af HIV

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvor udbredt de risikofaktorer for hiv og aids er i dit samfund, fordi det giver dig oplysninger om, hvordan du beskytter dig selv, siger Santiago. "HIV er mere udbredt i de store byer, hvor folk er forbigående, i modsætning til små byer, hvor alle kender hinanden," bemærker han. "Der [er] også mere tilbøjelige til at være stofmisbrug i større områder." Men at leve i en lille by ikke garantere dig beskyttelse mod hiv, du har brug for at dyrke sikker sex, uanset hvor du bor.

Fremkomsten af lægemiddelbehandling kendt som antiretroviral behandling har også hjulpet dæmme op for epidemien. Disse stoffer ikke kun hjælpe med at forhindre hiv i at dreje ind i AIDS, men også reducere den virale belastning i en sådan grad, at smittede mennesker er mindre tilbøjelige til at videregive virus. Ikke desto mindre, de ikke tilbyde 100 procent beskyttelse, så den bedste praksis er stadig at bruge kondom.

Dette gælder for dig, selvom du anser dig selv for en del af et monogamt par, alt for ofte, folk ofte ikke kender deres partners HIV-status. Folk kan have HIV, selvom de har optrådt helt raske i årevis. Den eneste måde at vide, er for jer begge at blive testet. Og selv hvis begge personer i et par test negativ, kan tingene ændre sig senere - én person i parret tror måske den anden er stadig monogame, når han eller hun ikke er.

Vælg den rigtige kondom

Mange mennesker med aids pådraget HIV under ubeskyttet sex, hvilket er grunden til kondomer er altid vigtigt. Når det kommer til at vælge et kondom, så husk at latex kondomer er din bedste beskyttelse mod hiv og andre seksuelt overførte sygdomme. Eksperter anbefaler også, at du ikke bruger kondom behandlet med en sæddræbende creme. Det plejede at være tænkt, at dette tillægges nogle ekstra beskyttelse, men det er blevet konstateret, at Nonoxynol 9, de mest almindelige spermicid, ikke beskytter mod HIV, som tidligere antaget.

Hvis du har beskyttet sex, sørg smøremidler er vandbaserede (olie-baserede smøremidler kan beskadige kondom). Brug ikke smøremidler, hvis du har ubeskyttet analsex, men: Nyere forskning tyder på, at smøremidler kan irritere anal væv og faktisk øge HIV risiko.

Praktisere sikker sex er især vigtigt, når du kender eller har mistanke om din partner er HIV-positive. Udover iført et kondom under anal eller vaginal sex, skal du bruge en flavored kondom, når man har oralsex. Til oral sex, også nogle eksperter anbefaler at bruge dental dæmninger, som er tynde rektangulære plader af latex.

Andre faktorer at huske på

En af de største succeser i kampen mod hiv / aids har været det dramatiske fald i antallet af HIV-smittede børn født i Europa. Dette er blevet tilskrevet teste retningslinjer, der hjælper med at identificere og behandle smittede mødre, som hjælper dem med at undgå at give HIV til deres ufødte børn. Men kvinder, der er smittet med hiv stadig advaret om ikke at amme på grund af muligheden for, at smitten kan overføres.

Undgå ulovlige IV stofmisbrug er også afgørende i forebyggelse af hiv / aids. Hvis du bruger IV street narkotika, kan dog kun bruger rene kanyler forhindre dig ordregivende hiv / aids. Spørg din lokale sundheds organisation eller en narkotika behandling center for mere information eller besøg Friendtofriend.org.

Det er velkendt, at deling nåle og sprøjter er farligt, men ikke overse den trussel, som andre lægemidler, såsom marihuana og alkohol. "Folk alt for ofte glemmer, at HIV primært spredes gennem risikabel adfærd, så noget, der sænker dine hæmninger, vil gøre det mere sandsynligt, at du vil engagere sig i ubeskyttet sex," siger Santiago. "Jeg tror, ​​det er endnu mere af et problem end medicin, fordi alkohol er så let tilgængelige."