Evb2

Hvordan at finde sko, der kan lette smerter i knæet

Valg ordentligt fodtøj er især vigtigt for mennesker med smerter i knæet. Lær at shoppe for knæ-venlige fodtøj.

For folk med smerter i knæet, indebærer at vælge fodtøj mere end at plukke den rigtige farve og størrelse. Det er fordi fodtøj kan påvirke knæet sundhed. "Det er blevet påvist, at den slags sko, du slid kan påvirke belastningen sat på knæleddene, hvilket gør knæsmerter bedre eller værre," siger Steven Stuchin, MD, direktør for ortopædisk kirurgi på NYU Hospital for ledsygdomme i New York City. For at minimere smerter i knæet, shop for fodtøj med følgende tips i tankerne.

  • Kig efter godt polstret sko. Dette vil hjælpe med at forhindre stød til knæene. "Det er lidt som at gå på puder," siger Dr. Stuchin. "Sko med god dæmpning kan absorbere virkningen af ​​foden rammer jorden, forhindrer meget af stød fra nogensinde at komme til knæene." Well-polstrede sko vil også bidrage til at mindske virkningerne af at gå på hårde overflader, såsom beton fortove.
  • Tjek de eneste Firm midsoles hjælpe med at reducere overpronation -. En type gangart almindelig hos mennesker med lave buer. "Overpronation forårsager underbenet og knæ for at rotere indad, hver gang foden rammer jorden," siger Elizabeth Kurtz, DPM, en ortopæd i Chicago, og talsmand for den europæiske Podiatric Medical Association. Denne indadrotation kan forårsage knæ stamme og smerte. (Hvis din gamle sko har stort slid på de indvendige sider, eller hvis hælene tilt indad, det er et tegn på at du overpronate.)
  • Overvej iført sportssko. Udover ekstra polstring, fodtøj til løb og fitness har ofte bevægelseskontrol og stabilitet funktioner til at styre indad rotation af foden, underben og knæ. "Regelmæssige sko sjældent har disse funktioner," siger Dr. Kurtz. Eksempler på disse funktioner kan nævnes fast hæl kopper, side stillinger til sidestøtte og mellemlægssåler, der er konstrueret til at hjælpe med at holde foden i den korrekte position, når du går.
  • Steer klart af høje hæle. Stiletter kan være stilfuld, men de er ikke befordrende for knæet sundhed. "Undersøgelser viser, at høje hæle plads nok kraft på knæskallen at føre til betydelige knæet traume og smerte, "siger Stuchin. Faktisk fandt en Harvard undersøgelse af højhælede wearers at kraften på knæskallen var 23 procent større i kvinde iført høje hæle i forhold til barfodet kvinder.
  • Bær pumper i moderate mængder. Selv moderat hæle kjole sko, såsom pumper, kan forårsage stress til knæene. Da University of Virginia Forskerne gennemførte et randomiseret kontrolleret studie, der sammenligner kvinder iført sko med hæle på 1,5 inches og kvinder iført flats, viste resultaterne presset på knæet var 14 procent større i pumpen wearers.
  • Tilføj fodtøj skær. Sko orthotics (støbte indlæg) kan hjælpe med at lette smerter i knæet ved at tilføje dæmpning. "Visse former for orthotics kan også hjælpe med at holde foden i position, reducere overdreven indad rotation," siger Kurtz. En nylig Columbia University gennemgang af medicinske undersøgelser om emnet konkluderede, at sideværts kilet (på ydersiden af indsatsen) sko orthotics forbedrede symptomer hos patienter med smertefuld, invaliderende knæ slidgigt. Orthotics sælges på mange sko butikker. De kan også være specielt designet af fodterapeuter til patienter, der oplever knæproblemer.

Den nederste linje: Hvis du behandler dine fødder rigtigt, vil dine knæ også gavne. Valg ordentligt fodtøj kan hjælpe dig gå om dine daglige aktiviteter med glade fødder og mindre smerter i knæet til at bremse dig ned.