Evb2

Hvilke screeninger skal mit barn have?

Spørg Dr. Blair Hammond

Q: Hvor tit skal min nyfødte screenes af en læge - og hvad vil lægen kigge efter, da mit barn aldre?

A: Spædbørn gå til lægen mange gange i løbet af det første år af livet. Der er nogen variation i den nøjagtige tidsplan besøg afhængigt af lægen. Den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler, at babyer ser børnelæge inden for to til tre dage efter udskrivelse fra hospitalet. Børnelæger på dette første besøg ser på barnets vægt, kontrol for gulsot (gulfarvning af huden på grund af leverproblemer), og tilbyde støtte til ammende mor. Ved det første besøg, vil lægen stille mange spørgsmål for at lære af nogen sygdomme, der kører i familien, for at drøfte eventuelle komplikationer, der kan have resulteret graviditet eller fødsel, for at komme til at kende familien, og for at finde ud af, hvordan familien er tilpasningen til den nyfødte. Der er mange stressfaktorer i løbet af nyfødte periode og forældre ofte brug for en masse støtte i denne tid. Ved det første besøg, vil lægen helt undersøge bab y med særlig fokus på huden i gulsot, hjertet for eventuelle mislyde, til hofterne leddene sørg for at de udvikler sig normalt, og navlestrengen for ordentlig heling.

Den næste besøg sker inden en til fire uger

Den næste besøg sker inden en til fire uger. Igen, den præcise timing varierer afhængigt af lægen eller patienten. Lægen vil kontrollere, at barnet har genvundet fødselsvægt og udvikler sig positivt, og igen vil gøre en fuldstændig fysisk eksamen. Ved dette besøg vil lægen have modtaget resultaterne af den nyfødte skærmen og vil have lært af eventuelle afvigelser.

De to-

De to-, fire-og seks-måneders besøg er, når mange skud er givet til at beskytte mod infektioner såsom pneumokokker, hepatitis B, og kighoste (pertussis), for at nævne et par stykker. Til ni måneder, mener børnelæge et mere formelt udviklingsmæssige vurdering af barnet. På den etårige besøg igen spædbørn får flere skud som mæslinger, fåresyge og skoldkopper. På omkring et år vil spædbørn have blod trukket til at teste for anæmi og bly niveauer. Hvert besøg i løbet af det første år vil kræve en fuldstændig undersøgelse og vurdering af barnets vækst og udviklingsmæssige fremskridt. Forældre skal helt sikkert lade lægerne vide, om de har nogen bekymringer om deres barns udvikling. Hvert besøg er også en mulighed for børnelæge til at give forældrene "foregribende vejledning" - råd om, hvordan man forberede sig til den næste fase i barnets liv, og hvordan man kan holde barnet sikkert. Dette omfatter diskussioner om emner som at have babyer sove på ryggen for at mindske risikoen for vuggedød (SIDS), informere forældrene om vigtigheden af ​​childproofing hjemmet, og børste tænder.

Det første år af livet er en tid med utrolig forandring

Det første år af livet er en tid med utrolig forandring. Forældre ofte har masser af spørgsmål. Jeg anbefaler, at de nedskrive deres spørgsmål og bekymringer, før de kom til lægen. Det kan være svært at huske at spørge alt med så meget foregår under besøget!