Evb2

Hverdagens allergener omkring huset

Støv, skimmel, kæledyr, og mere: disse dagligdags allergener kan gøre livet surt for dem, der lider indendørs allergi.

Everyday sundhed: Hvad er de mest almindelige indendørs allergener, og hvilke symptomer gør de forårsager?

Beth majs, MD ( mountsinai.org )
Assisterende professor i medicin, Clinical Immunology, Mount Sinai School of Medicine

De mest almindelige indendørs allergener omfatter støv, kakerlakker, skimmel, og katte og hunde. Disse allergener ofte føre til næseflåd, løbende næse, tilstoppet næse, hovedpine, nysen, kløende, rindende øjne, kløende hud, træthed, og for nogle mennesker, svært endda vejrtrækning samt hvæsen.

Anna Feldweg, MD ( brighamandwomens.org )
Klinisk instruktør of Medicine, Harvard Medical School, behandlende læge på Brigham and Women 's Hospital

Mennesker udsættes for indendørs allergener hele året rundt, med en lidt mere intens eksponering i løbet af de kolde vejr måneder, når boliger er lukket op, og vi er beseglet i med vores allergener. Allergener, der er til stede året rundt årsag lidt forskellige symptomer end allergener, som vi møder bare en gang om året, så som pollen.


Related: Hvordan kan jeg remodel for et sundere hjem?

Forme og mildews er et mindre problem, fordi de normalt er koncentreret ud af døre. Dog kan, hvis et hjem har vandskade eller utætte VVS, mug og skimmel vokse indendørs, og være en kilde til allergener.

Katteallergener kan være til stede på overraskende høje niveauer, selv i boliger, der ikke har katte. Dette er fordi det allergen er så let, at det bevæger sig gennem luften og kan transporteres indendørs på tøj af gæster, der har katte.

Med kronisk eksponering for ethvert allergen, har en tendens folk til at klage over vedvarende nasal, næseflåd, hoste og irriterede øjne. Personer med astma kan have flere symptomer eller har brug for mere medicin for at kontrollere deres astma.


Related: En guide til næsespray

I modsætning hertil er allergener, der er stødt kun én gang i en mens mere tilbøjelige til at forårsage voldelige nysen, løbende næse, kløende, rindende øjne og hals irritation. På grund af denne forskel, er folk som regel mere opmærksomme, når de har en sæsonbestemt allergi eller høfeber, fordi symptomerne er mere indlysende. I modsætning hertil kan folk, der er allergiske over for indendørs allergener ikke være opmærksomme på problemet, fordi symptomerne er vedvarende, men på et lavere niveau, men. For eksempel kan en person, der er allergisk over for husstøvmider kun bemærke, at deres næse er altid indelukket, er de begyndt at trække vejret gennem munden om natten, og deres øjne ofte føler grynet.