Evb2

Hvem er på din astma behandling team?

Når du eller et familiemedlem har astma, kan du bruge en eller moremedical specialister på din astma behandling team til at yde den bedste pleje og holde dine astmasymptomer under kontrol.

Kom astma symptomer under kontrol, er en vigtig del af at forebygge farlige angreb. Men med en ny diagnose, uanset om det er din eller dit barns, kan opgaven virke overvældende. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at regne ud astma behandling på egen hånd. Du kan stole på et team af medicinske fagfolk til at hjælpe med at sikre at du får den bedst mulige astma pleje.

Astma behandling teammedlemmer

Der er mange læger og andre sundhedspersoner, der kan hjælpe dig med at administrere og behandle din astma eller dit barns. De vigtigste astma behandling team spillere er:

  • En primær pleje læge Dette er den læge, der har du sandsynligvis besøger hver gang du bliver syg -. Hvis du beskæftiger sig med en maven fejl, en almindelig forkølelse eller influenza, han er nok din fyr. Han kan endda være den ene til indledningsvis diagnosticere, og måske behandle din astma. Men, kan han henvise dig til en specialist, hvis din astma er alvorlig, eller hvis du ikke kan få god kontrol over din astma symptomer.
  • . En børnelæge Denne læge har specialiseret sig i børns sundhed - hun er ligesom en primær pleje læge kun for børn. Hun kan være i stand til at diagnosticere og behandle nogle astma, eller henvise barnet til en astma specialist, hvis sygdommen ikke kan være godt kontrolleret eller hvis en bestemt diagnose ikke kan foretages.
  • . En allergolog / immunolog En allergolog / immunolog er en astma specialist, der også beskæftiger sig med allergi - som ofte forværrer astma symptomer. Denne læge vil arbejde med dig på din astma behandling plan for at forhindre angreb, reducere symptomerne, og måske hjælpe dig med at gå glip af mindre skole eller arbejde.
  • . En pulmonologist A pulmonologist specialiseret sig i forhold, der påvirker lungerne - som astma. Din praktiserende læge kan anbefale, at du ser dette astma specialist, hvis du har kompliceret, vanskeligt eller svær astma.
  • . En otolaryngologist Dette er en øre, næse og hals læge - også kaldet en ENT. En ENT kan hjælpe med at diagnosticere din astma eller andre sygdomme eller abnormaliteter med luftvejene eller bihuler, der kan forårsage astma symptomer. En ENT kan også hjælpe med eventuelle allergi problemer, der forværres astma symptomer eller forårsage astma-lignende symptomer.
  • En sygeplejerske praktiserende læge. En sygeplejerske praktiserende er en højt uddannet sygeplejerske, der normalt specialiserer sig i et bestemt område. En sygeplejerske praktiserende læge kan hjælpe med at tage din komplette sygehistorie, giver dig en fysisk undersøgelse, og udføre nogle diagnostiske procedurer og test. Han er også en værdifuld ressource til at hjælpe lære dig de bedste måder at håndtere din astma - så stille spørgsmål om din sygdom og din astma behandling.
  • En pulmonal rehabilitering terapeut. Hvis du har svær astma, der forhindrer dig i at gøre daglige aktiviteter, få regelmæssig motion, eller bare at få en god nats søvn, kan din læge anbefale, at du ser en pulmonal rehabilitering terapeut. Pulmonal rehabilitering hjælper med at forbedre symptom kontrol ved at uddanne dig om astma, motion, og hvordan at trække vejret ordentligt.
  • En farmaceut Når du har et astmaanfald -. Eller forsøger at forhindre en med daglig medicin - dit apotek er den person at henvende sig til. Hun kan dispensere din medicin, besvare dine spørgsmål om bivirkninger, advare dig om interaktioner, og give dig andre nyttige oplysninger til at hjælpe din astma medicin arbejde så effektivt som muligt.

Ikke alle vil kræve, at hvert medlem af en astma behandling holdet, men mere alvorlig din astma, jo mere astma pleje - og specialister - du kan have brug for. Målet med astma behandling team, uanset hvem spillerne er, er at arbejde sammen om at hjælpe med at bringe dine astmasymptomer under kontrol.

Lær mere i Everyday Health Astma center.