Evb2

Hvad skal man spise, når du har diarré

Nogle fødevarer kan forårsage diarré, mens andre kan holde dig næret uden skærpende symptomer, mens du komme. Vide, hvad man spiser og drikker for at komme igennem et anfald af diarré.

Under diarré på lejlighed er ikke noget at bekymre sig om. Diarré årsager kan spænde fra en maveinfluenza til et måltid eller bare en ingrediens du spiste som ikke enig med dig. Fordi visse fødevarer kan forværre symptomerne, med henblik på at begynde at føle bedre du har brug for at vide, hvad de skal spise, når du har diarré - og hvad man ikke skal spise.

Du skal spise almindeligt, enkle fødevarer for diarré, især i de første 24 timer, siger Peter Higgins, MD, ph.d., adjunkt i gastroenterologi i afdelingen for intern medicin ved University of Michigan Health System i Ann Arbor. "Det er bedst at spise tykkere, intetsigende fødevarer, herunder havregryn, bananer, almindelig ris og æblemos," siger han.

Andre kedelig mad, som du sandsynligvis til at tolerere, omfatter:

 • Kogte kartofler
 • Toast
 • Plain kiks såsom saltines
 • Saltkringler
 • Bagt kylling uden skind eller fedt

Også forskning viser, at fødevarer med probiotika - ofte kaldet "gode" bakterier - kan forkorte varigheden af ​​et anfald af diarré. Probiotika er blevet meget populære, og kan findes i en række-fødevarer, herunder yoghurt.

Foods at undgå

Lige så vigtigt som det er at vide, hvad de skal spise, når du har diarré, er det lige så vigtigt at vide, hvad man ikke skal spise. Visse fødevarer kan rejse gennem dine tarme meget hurtigt og forværre din tilstand, eller forværre diarré på andre måder.

Undgå disse fødevarer for diarré relief:

 • Fed mad. Disse omfatter stegte fødevarer og fødevarer, der er fedtet eller dækket i sauce, som kan gøre diarré værre.
 • Mælk, smør, is og ost. Selv hvis din diarre ikke er forårsaget af laktoseintolerans (problemer med at behandle sukker laktose, der findes i mejeriprodukter), holde sig væk fra disse fødevarer i løbet af en kamp med diarré. Du kan være midlertidigt følsom over for mælkeprodukter, selvom du normalt ikke noget problem med dem. Probiotiske-rige yoghurt kan være én undtagelse fra denne regel.
 • Alkohol og koffein drikke. Når du har diarré, du ønsker at undgå fødevarer og drikkevarer, der får dig til at miste væsker. Alkohol og koffein kan fungere som diuretika, hvilket betyder at de er tørring, og bør undgås, Dr. Higgins siger.
 • Sorbitol og andre kunstige sødestoffer. Nogle mennesker oplever, at kunstige sødestoffer har en afførende effekt på deres fordøjelsessystem. Hvis du har diarré, er det bedst at undgå sukkerfrit slik og tyggegummi, kost sodavand og sukker erstatninger.
 • Fødevarer, der forårsager overskydende gas. Det er vigtigt, at du spiser generøse mængder af frugt og grønt hver dag. Men når diarré strejker, du ønsker at undgå valg, som sandsynligvis vil stige tarmluft, såsom kål, bønner, broccoli og blomkål, indtil du føler dig bedre.
 • Fødevarer, der kan være behæftet. Holde sig væk fra fødevarer, der kan have været misligholdt, herunder fødevarer, der har været ude af køleskabet for længe eller forkert opbevaret. Råt kød eller fisk kan være problematisk, også. Følg det gamle udtryk, "når i tvivl, så smid det ud", og du kan spare dig selv nogle maveproblemer.

Andre diarré strategier

Et af de mere alvorlige komplikationer af diarré er dehydrering. Når du har diarré i længere tid, tage skridt til at undgå at blive dehydreret, Higgins siger. "Se til væsker med sukker og salt," siger han. "Pedialyte eller fuld-salt supper fungerer godt."

At bo hydreret, bør du indtage væske nok, så du gør masser af klar urin. "Hvis din urin ikke er klar, eller du ikke gør megen urin, er du ikke drikker nok," Higgins siger.

I form af diarré behandling Higgins siger, hvis du ikke har en infektion og er ikke at se blod, kan du tage over-the-counter loperamid (såsom Imodium, Kaopectate Caplet og Maalox mod diarré) at bremse afføring. Denne form for medicin bør kun tages for en dag eller to.

Hvis kost og enkle løsninger ikke virker, og hvis symptomerne fortsætter i mere end et par dage og omfatter blødning, gas og oppustethed, bør du kontakte din læge. Din læge kan afgøre, om dit diarré er forårsaget af en mere alvorlig tilstand, og kan anbefale behandling.

Retur til Digestive sundhedsbevidsthed center.