Evb2

Hvad er reumatologi? fakta du behøver at vide, hvis du har gigt

Hvad er reumatologi? Hvis du udvikler en reumatisk sygdom, såsom rheumatoid arthritis, lupus, eller blandet bindevævssygdom, som jeg har - du hurtigt lære om dette interessante og forskelligartede speciale.

Du og jeg er i godt selskab. Omkring 43 millioner europæere har en reumatiske tilstand som dem nævnt ovenfor.

De fleste, hvis ikke alle, reumatiske sygdomme er uhelbredelige. De er kroniske, livslange sygdomme. Det betyder ikke, at de ikke er håndterbar, eller at du ikke kan leve et rimeligt normalt liv.

Enhver sygdom, der brutalt pramme ind på dit liv kommer til at få dig til at foretage større ændringer, og for at lære at leve i harmoni med din sygdom, en god reumatolog er i orden.

Så hvad er reumatologi? Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med.

Hvis du udvikler en af ​​disse sygdomme, vil din læge sandsynligvis gøre en anbefaling for dig at se en reumatolog. Når den tid kommer, her er hvad din reumatolog vil sandsynligvis gøre:

  • Hold øje med forløbet af din sygdom, samt alle aspekter af din behandling, i henhold til denne artikel. Selvom denne artikel henviser primært til leddegigt, jeg føler disse kendsgerninger forblive tro for andre reumatiske sygdomme som godt.
  • Diagnosticere sygdommen, som du har, og bestemme det sværhedsgrad.
  • Udarbejde en behandlingsplan med dig.
  • Prøv at estimere den årlige progression af din sygdom for at få en bedre idé om, hvad det kommer til at være ligesom i fremtiden.
  • Prøv at afgøre, om dine led har lidt nogen nye skader siden dit sidste eksamen, noterer artiklen.
  • Foretage henvisninger til andre fagfolk, der kan hjælpe dig, såsom fysiske eller ergoterapeuter, ortopædkirurger, eller psykiske praktikere.

Ifølge denne artikel, vil din reumatolog også:

  • Undersøg dine led for at se, om de er hævede. Han eller hun vil også tjekke for at se om der er nogen ændringer i fælles styrke eller vifte af bevægelse.
  • Regelmæssigt gennemføre røntgen eller blodprøver for at overvåge betændelse eller mulig forværring i leddene.

Jeg husker de dage tilbragt i radiologen kontor, der er for visse.

Også fordi min antinuclear antistoffer er så rodet op, jeg plejer nødt til at tage antibiotika, når jeg går til tandlægen. I nogle former for leddegigt, som jeg også har i forbindelse med mit MCTD, er der risiko for hjerteproblemer, så mine læger har normalt ordineres antibiotika, således at enhver mulig infektion vil ikke skade mit hjerte.

Det er en god ide at skrive en liste over spørgsmål til din læge

Det er en god ide at skrive en liste med spørgsmål til din læge. Nogle gange har jeg ønsker at vide om specifikke medikamenter, og hvor længe det vil være, før jeg begynder at mærke en reduktion i smerter og hævelse. Eller jeg kunne have spørgsmål om MCTD. Det er en sjælden sygdom, der ofte har en masse mærkelige symptomer.

Ved at stille spørgsmål, du lader lægen ved, hvad der bekymrer dig.

Jeg husker min reumatolog også begyndt at give mig vitamin B12 shots

Jeg husker min reumatolog også begyndt at give mig vitamin B12 skud, og dette arbejdede for at hjælpe mig til at føle mindre stressede og gav mig en følelse af ro, fordi jeg skulle igennem en skilsmisse, og mit job som sikkerhedsvagt var også stressende. Jeg måtte beskæftige sig med skøre timer og farlige situationer - herunder personer skyder hinanden. Jeg ved ikke, om lægerne stadig anbefale dette for leddegigt. Jeg tager Celebrex nu og klarer sig fint på det.

Heldigvis har livet quieted da mine dage som en vagt. Det værste jeg har at gøre med, er en af ​​mine 8 lejlighedsvis frække katte forsøger at stikker min mad.

De er meget lettere at komme sammen med end nogle af mine tidligere chefer.