Evb2

Hvad er de go-til fødevarer for en diabetiker kost?

Diabetes: Eksperterne Indvejning

Lær hvad man skal spise for at holde dit blodsukker under kontrol.

Everyday sundhed: Hvad er de bedste fødevarer til en diabetes kost?

Ping H. Wang, MD: Den bedste diabetes kost består af masser af friske grøntsager og frugter, fuldkorn, magert kød såsom fisk, og moderate mængder af gode fedtstoffer (avocado, olivenolie, omega-3). En middelhavskost, i særdeleshed, er fuld af smag, sund og lavt indhold af mættet fedt. Shoppe rundt omkredsen af ​​en købmand og undgå gangene indeholder forarbejdede fødevarer er en måde at skabe gode kostvaner. Mange forarbejdede fødevarer indeholder ekstra salt, sukker og hydrogenerede olier, der kan bidrage til forhøjet blodsukker, blodtryk, og lipidniveauer. Drik masser af vand, især i varmere vejr til at forhindre dehydrering og under episoder med hyperglykæmi at hjælpe kroppen flush ketoner (syre biprodukter, der kan opstå i forlænget hyperglykæmi).

Melissa Meredith, MD (med hjælp fra Barb Uselman, RN / CVU og Carol Sargent, RD / CVU) Mens der er fødevarer, der er sundere valg, er der ingen særlig diæt eller visse kost fødevarer anbefales til folk, der har diabetes. Anbefalinger om sunde spisevaner for en person med diabetes er stort set de samme som for personer uden diabetes. I almindelighed er at vælge hele fødevarer snarere end forarbejdede fødevarer better.Foods der er naturligt rig på næringsstoffer bør vælges i forhold til dem med få næringsstoffer eller "tomme kalorier". (For eksempel, ville det være bedre at vælge fedtfattig mælk i stedet for sodavand eller nødder i stedet for chips.) Vælg en række fødevarer hver dag, og sigter mod at spise mange forskellige farver af grøntsager og frugt hele hver uge. En spise plan, der lægger vægt fuldkorn, friske eller frosne grøntsager og frugt, fedtfattig mejeri, magert protein og hjerte-sunde fedtstoffer anbefales. Der er ikke nogen absolut forbud mod sukker eller kulhydrater, men folk med diabetes har brug for at forstå, hvordan disse fødevarer påvirker blodsukkeret. For dem, der har brug for at tabe sig, bør kosten også fokusere på en kalorie indhold, der fremmer støt vægttab. De fleste mennesker vil finde det nyttigt at mødes med en registreret diætist (RD). Han eller hun kan hjælpe skræddersy en madplan, herunder en mere detaljeret liste over fødevarer, der er bedre valgmuligheder for patienten og levere individualiserede kalorieindhold og del mål. Det er vigtigt at respektere individuelle mad sympatier og antipatier til at fremme tilslutningen til madplan.

I formiddag, kroppens naturlige stresshormonet cortisol toppe, når kan blodsukker være sværere at styre, fordi cortisol "konkurrerer" med insulin. I sådanne tilfælde kan undgå morgenmadsprodukter og vælge proteiner, fedtstoffer og komplekse kulhydrater hjælper balance blod-glucose niveauer. Årsagen er, at morgenmadsprodukter indeholder ofte store mængder af simple sukkerarter (selv dem, der ikke er sød smag) og kombineret med mælkesukker (laktose), kan de forårsage blodglucose-niveauer til at stige til et farligt niveau. Hvis morgenmadsprodukt er en favorit måltid, så prøv at spise det senere på dagen, som en snack, og sørg for at vælge fiberrige, lavt sukkerindhold sorter.

Theresa Garnero, aprn, bc-adm, msn, CVU: dem, der er næringsrigt rige, flavorful, og har kulhydrat konsistens (konsekvent kulhydratindhold fra dag til dag) samt være lavt indhold af fedt og natrium. Tænk friske, plante-baseret, og fuldkorn. Den eneste måde at vide, hvor godt en bestemt fødevare virker med din krop og din diabetes er at tjekke dit blodsukker, inden du spiser det og derefter igen to timer efter du begyndte at spise. Hvis det punkt spredning er 50 mg / dl eller mindre (for eksempel præ-måltid var 120 mg / dl og post-måltid var 170 mg / dl), din krop håndteret kulhydratindholdet. Svaret på dette spørgsmål har at gøre med personlig eksperimenter og arbejder med en registreret diætist, der er også en certificeret diabetes pædagog. På den måde vil du også lære om fedt og natrium indhold (som din blodsukkerapparat vil ikke kaste lys over dem).

Gretchen scalpi, rd, CVU: De fleste mennesker er overrasket over at erfare, at mennesker med diabetes kan spise den samme mad som alle andre. Men nogle fødevarer hjælpe med at holde blodsukkeret under kontrol bedre end andre. En god tommelfingerregel er at begrænse stærkt forarbejdede eller sødet fødevarer. Vælg fuldkornsprodukter fødevarer, friske grøntsager og frugter oftere. Fiberrige fødevarer er særligt gavnligt for mennesker med diabetes, som er magert kilder til high-protein fødevarer. De generelle retningslinjer anbefales til en sund kost også for mennesker med diabetes.