Evb2

Hovedpine under graviditeten

De fleste graviditet hovedpine kan håndteres nemt, eller vil simpelthen gå væk med tiden, men nogle, som migræne, kan være en advarsel tegn på en mere alvorlig tilstand.

Graviditet hovedpine er en fælles oplevelse for vordende kvinder. Mens hovedpine kan være et tegn på, at du oplever en ubalance, såsom en manglende søvn, de er generelt ikke et tegn på fare for dig eller din baby. Der er dog nogle vigtige undtagelser fra denne regel.

Størstedelen af graviditet hovedpine menes at skyldes udsving i hormonelle balancer og ændringer i det vaskulære system. Det vaskulære netværk af vener og arterier, som fører blod i hele kroppen, bliver stadig mere aktiv som graviditet forskud. Dette er grunden til hovedpine almindeligvis opstår i første trimester, når en kvindes krop tilpasser for varigheden af ​​graviditeten.

Andre mulige årsager til graviditet hovedpine omfatter:

 • Lavt blodsukker på grund af ændringer i appetit og spisevaner
 • Ikke drikker nok vand eller andre væsker
 • Mangel på søvn eller dårlig søvnkvalitet
 • Følelsesmæssig stress
 • Infektioner, såsom en sinus hovedpine på grund af en sinus infektion
 • Postural problemer og muskelspændinger, især i tredje trimester

I sjældnere tilfælde kan gravide kvinder oplever hyppige, svær hovedpine med mere alvorlige årsager. Lad din læge, om eventuelle usædvanlige hovedpine du oplever.

Relief for graviditet hovedpine

At lindre smerten af hovedpine under graviditeten, Cheryl Bushnell, MD, lektor i neurologi ved Wake Forest University Health Sciences i Winston-Salem, NC, siger kvinder bør forsøge naturlige behandlinger først, ligesom afslapning og biofeedback. »Hvis nakkestivhed og smerter er en fremtrædende del af hovedpine, fysioterapi og nakke massage eller strækøvelser er ofte meget effektiv," siger Dr. Bushnell.

Her er yderligere tilgange til lempelse hovedpine:

 • Varme og kulde. Brug en varm vaskeklud på dit ansigt til at lindre en sinus hovedpine eller en kold komprimere til bagsiden af halsen for at lette en spænding hovedpine.
 • Rest. Liggende på et køligt, mørkt rum kan bidrage til at mindske hovedpine smerter. Derudover skal du sørge for at få nok søvn. Diskuter eventuelle graviditet søvnforstyrrelser eller søvnløshed, du kan opleve med din sundhedsplejerske.
 • Reducere stress. Lær afspændingsteknikker, såsom dyb vejrtrækning teknikker, og forsøge at skære ned på stress i dit liv så meget som muligt.
 • Øvelse. Hensigtsmæssigt, kan moderat fysisk aktivitet hjælpe.
 • Spis godt og ofte. Lille, kan hyppige, sunde måltider hjælpe med at holde dit blodsukker under kontrol.
 • . Massage Hvis du brug for en god undskyldning for at få nogle forkælelse, her er det: Massage kan hjælpe med at lette spændinger-relaterede hovedpine.

Medicin kan også være en mulighed for nogle forventningsfulde kvinder. Bushnell siger læger generelt forsøge at undgå medicinering milde hovedpine, men nogle medikamenter er sikkert at tage under graviditet, hvis din læge godkender. Heriblandt:

 • Acetaminophen (Tylenol)
 • Små doser af koffein
 • Intranasal lidocain (almindeligt anvendt til migræne)
 • Ibuprofen (Motrin), men kun gennem det andet trimester
 • Ondansetron (Zofran), bruges til at lindre kvalme

Hvis din hovedpine er ledsaget af kvalme og opkastning, vil du sandsynligvis blive behandlet mere aggressivt for at undgå dehydrering, siger Bushnell. Hyppig, svær hovedpine kan berettige et besøg til en neurolog i tillæg til din ob-GYN. Nogle kvinder kan være kandidater til medicin anvendes til at forhindre hovedpine, snarere end at behandle hovedpine, når de rammer.

Om koffein tilbagetrækning

Efter din læges anbefalinger til at skære ned på koffein kunne bringe på en koffein hovedpine. Gravide kvinder anbefales at begrænse deres indtag af koffein til 200 mg om dagen eller mindre. Hvis du oplever koffein tilbagetrækning hovedpine, bør de gå væk inden for et par dage for at skære tilbage.

Hvordan kan du reducere koffein samtidig reducere din risiko for en koffein tilbagetrækning hovedpine? Forsøge at skære gradvist, drikke halvt så meget koffein hver dag som dagen før, i stedet for at gå kold tyrker. Andre end tid og tålmodighed, siger Bushnell, "Der er ingen behandlinger for koffein tilbagetrækning hovedpine."

Læse om på side 2 i denne artikel.