Evb2

Hospital fødevarer får en makeover

En ny bevægelse sigter mod at erstatte kedelig, usund mad med nærende fem-stjernede måltider om patientrettigheder plader.

Når du tænker på hospitalet mad, hvad der kommer til at tænke - mysterium kød, vandig bouillon, slatne ærter og gulerødder, vaklende grøn gele? Det er ingen hemmelighed, at de måltider, der serveres til patienter ikke have været et hit i form af smag. Der er endda et foto blog, der opfordrer folk til at indsende snapshots af hospitalets måltider fra hele verden, og mens nogle ser temmelig velsmagende, de fleste er triste, uidentificerbare variationer på stereotype hospital billetpris.

Og mens du ville tænke, at måltider designet til folk, der er syge, bør følge de seneste ernæringsmæssige retningslinjer, der er ofte langt fra været tilfældet. Når advocacy gruppe Læger Udvalget for Responsible Medicine og ADinfinitum Inc. adspurgte 40 hospitaler eller hospital systemer på tværs af Europa i 2005, fandt de, at færre end en tredjedel havde enten en daglig salatbar eller en fedtfattig vegetarisk entre, og mange såkaldte kaldes sund varerne tilbydes var faktisk meget højt indhold af fedt. Undersøgelser har også fundet, at hospitalet fødevarer kan have lavere niveauer af næringsstoffer som C-vitamin, måske fordi maden er opvarmet til en høj temperatur for at bevare varmen, leveret til patientværelser nogen tid senere.


Related: 5 spørgsmål alle hospitalspatienter bør spørge


Men sidst, har billedet af kedelig, usund hospital måltider været skiftende. Culinary Institute of Europe i upstate New York byder på en første-of-its-kind valgfag på madlavning for patienter i plejeinstitutioner, med elever tager ekskursioner til hospitaler og læring på første hånd hvad der er involveret i at forbedre smagen og kvaliteten af ​​den institutionelle billetpris. På Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York, Peled chefkok Pnina arbejder med en ernæringsekspert til at forberede velsmagende, sunde måltider for børn og voksne cancerpatienter, som ofte har nedfiskede appetit på grund af kemoterapi. Sloan-Kettering var også involveret i sidste måned for 2011 Big Apple Health Care Culinary Challenge, som udstenede kokke fra flere NYC-området hospitaler mod hinanden for at se, hvem der kunne piske op de lækreste retter.

Sundere fødevarer til veteraner

Selv Department of Veterans Affairs tager note, med alle 153 VA medicinske centre og 132 community levende centre gøre sundere ændringer i deres menuer. Baseret på flere forskellige offentlige ernæring retningslinjer blev den nye menu plan, kendt som VHA Sund kost, der blev vedtaget af alle VA facilitet i 2010. Planen opfordrer til måltider gennemsnit 2.000 til 2.400 kalorier per dag, med nul eller minimal transfedtsyrer eller hydrogenerede fedtstoffer, fuldkorn, og lokalt fremskaffede frugt og grøntsager. På Bay Pines VA Healthcare System, en VA facilitet i Florida, har kokke også skabt sunde variationer på livretter at tilpasse dem til de nye retningslinjer. Så hvordan er smagen? Barbara Harrington, MS, RD, chef for ernæring og fødevarer tjenester på Bay Pines, siger, at den seneste Patient Satisfaction Score var 4,4 på en 5-pointskala - "Vores højeste nogensinde er jeg meget stolt af." Hun gør indrømmer dog, at nogle patienter "savner deres bacon og pølser til morgenmad."

Fødevarer til ordre og bragt til din seng

På mange hospitaler er roomservice en stigende tendens. Patti Oliver, MS, RD, MBA, direktør for ernæring ved UCLA Healthcare og nyvalgte præsident for Foreningen for Healthcare Foodservice, gennemføres med succes roomservice på faciliteterne, hun fører tilsyn (som omfatter 525-bed Ronald Reagan UCLA Medical Center) flere år siden. "Vi er meget stolte af det faktum, at alle vores fødevarer er gjort fersk," siger hun og tilføjer, at de tilbyder mere end 32 forskellige etniske, sunde entrees alle menuer.


Relateret: fødevarer til øjeblikkelig energi


Patienter, der vælger room service kan vælge sådanne muligheder som citron-urt grillet kylling, laks i hvidvin-artiskok flødesauce eller tofu-vegetabilsk stir-fry, tjent med personale iført en smoking-typen uniform. Den gennemsnitlige leveringstid til en patients værelse er omkring 29 minutter Oliver siger. "Vi har ekstremt høj tilfredshed - vi får kommentarer såsom" Gosh, jeg følte jeg var på en fem-stjernet hotel. ""

Hvor sunde er din hospitalets mad?

Spekulerer på, om din lokale facilitet har gjort disse typer af kostændringer? Før du eller en elsket en vil være kontrol, kan det være en god idé at ringe i forvejen og tale med en diætist eller food service direktør om menuen og hvad der er på tilbud.

Du kan også se, om din hospital har underskrevet sund mad i Healthcare Pledge sponsoreret af den globale koalition Health Care Uden Harm. Institutioner, der tager det løfte løfte, blandt andre bestemmelser, for at øge tilgængeligheden af ​​friske, lokalt dyrkede produkter, reducere deres brug af forarbejdede fødevarer, der indeholder transfedt og sødestoffer, og uddanne patienterne, sundhedsarbejdere og samfundet om sund mad og bæredygtig praksis. Af de 5.000 lokale hospitaler i Europa, har omkring 333 til dato taget det løfte. For at finde ud af, om din lokale hospital er blandt dem, så tjek denne liste på Noharm.org.

Læs mere i vores kost og ernæring center.