Evb2

Højt blodtryk og dit hjerte

Kom dine numre under kontrol kan forbedre din generelle sundhed og mindske din risiko for et hjerteanfald.

Blodtrykket er den kraft, at dit blod udøver på skibe, da det bevæger sig gennem kroppen. Med hver sammentrækning af hjertet (eller hjerteslag), er blod tvunget ud, efterfulgt af en brøkdel af et sekund af afslapning, før det pumper igen. Denne pumpe-og slappe proces udøver varierende mængder af kraft dine blodkar. I virkeligheden, naturligvis dit blodtryk svinger i løbet af dagen, afhængig af hvad du laver (motion, sove eller lave mad), og hvordan stresset du er (der løber fra en overfaldsmand, læse en bog, eller tale med din mor).
Bekymret dit hjerte sundhed? Find en kardiolog i dit område.

Ideelt vil en "normal" tryk måler ca 120/80 millimeter kviksølv (mm Hg) eller mindre. Det øverste tal (det systoliske tryk) vedrører den kraft, hvormed blodet forlader hjertet, og det nederste tal (din diastoliske tryk) registrerer trykket på skibene som hjertet slapper mellem beats.

"Hvis du har et normalt blodtryk, det fortæller os, at blodkarrene er meget fleksible. Og når dine blodkar er fleksible, de er mindre sårbare over for ophobning af plak eller kolesterol i arterierne," siger Nieca Goldberg, MD, den medicinsk direktør for New York University Kvinders Heart Program.

I et ud af tre mennesker, men antallet på lægens blodtryksmåler (manchetten bruges til at måle blodtryk) inches over 140/90 mm ​​Hg varemærke - i området kendt som højt blodtryk eller hypertension. Desværre folk generelt ikke kan føle forskellen mellem 120/80 og 140/90, så mange er uvidende om, at de har forhøjet blodtryk.

Hvem er i risiko for højt blodtryk?
Kvinder, der tager p-piller, er mere tilbøjelige til at opleve højt blodtryk end dem, der ikke er. Afrikansk-europæiske kvinder har også en højere sats af sygdommen, som gør folk med diabetes, gigt, nyresygdom eller en familie historie af denne betingelse.

Kvinder skal være særligt på vagt om tidlig påvisning og behandling. "Kvinder er mere modtagelige for organskader fra mildt forhøjet blodtryk," Dr. Goldberg siger. Hvis dine tal begynder inching over 120/80, ikke vente, indtil du har fuld blæst hypertension til at foretage de nødvendige ændringer for at bringe disse tal ned. Prehypertension, der er defineret som mellem 120/80 og 140/90, reagerer meget godt til kost og livsstilsændringer.

Mens disse risikofaktorer levere fingerpeg om, hvem der kan udvikle forhøjet blodtryk, ingen er immune over risikoen. European Heart Association rapporter, som i så mange som 95 procent af tilfældene af forhøjet blodtryk, årsagen er ukendt.

Hvordan kan højt blodtryk sænkes?
Forhøjet blodtryk er ikke helbredes, men det kan reagere meget godt til behandling Kostændringer -. Såsom at skifte til en saltfattig diæt, se dine portionsstørrelser, og undgå forarbejdede og fastfood - kan hjælpe, så kan motion og vægttab.

DASH (kosten tilgange til at stoppe hypertension) kost, en favorit af Goldbergs, der blev udviklet af National Heart, Lung, og Blood Institute, er et lavt fedtindhold, lavt saltindhold kost, der er rig på frugt og grøntsager og er designet til hjælpe med at bringe blodtryk numre ned.

Når kostændringer ikke er nok, kan medicin hjælpe. Diuretika hjælpe befri kroppen af ​​overskydende væske og natrium. Angiotensinkonverterende enzym (ACE-hæmmere) og AT2-receptorantagonister udvider blodkarrene og mindske deres modstand, og dermed spare dem mod skader. Beta-blokkere lavere blodtryk ved at reducere hjertefrekvens og minutvolumen.

Bliver diagnosticeret med hypertension kan være skræmmende, men på den positive side, kan det behandles meget effektivt. Med korrekt livsstilsændringer og ordineret medicin, er det muligt at få dine tal tilbage i normalområdet. Dermed vil du lægge mindre vægt på dine blodkar, som igen kan føre til mindre psykisk stress. Og det kan gå en lang vej mod at hjælpe dig med at blive den sundeste du kan være.

Lægeligt revideret af: Rosalyn Carson-DeWitt, MD, forfatter og redaktør af hundredvis af medicinske artikler til print, internet og CD-ROM produkter. Gennemgå dato: den 4. november 2008.