Evb2

Hjem sikkerhed i Alzheimers pleje

Trin, du kan tage for at gøre dit hjem mere sikkert for en person med Alzheimers.

Efterhånden som sygdommen fremskridt, er mennesker med Alzheimers bliver mindre og mindre i stand til at tage vare på sig selv. Af denne grund er det vigtigt for deres pårørende og familie til at træffe forebyggende foranstaltninger for at sikre, at deres hjem og omgivelser er som fare-fri som muligt.

"Folk har brug for at gøre en reel vurdering med et øje mod sikkerhed," siger Peter Reed, ph.d., senior director for programmer for Alzheimerforeningen. For en person med Alzheimers, "køkkenet kan være et meget farligt sted og badeværelset kan også."

Nogle eksperter anbefaler at oprette grænser ved at dividere hjem, hvor Alzheimers patient bor i tre zoner. Heriblandt:
 • Farlige områder, såsom garager, kældre eller steder, der enten farligt at komme til eller indeholder mange usikre elementer. Disse områder skal være "out of bounds" for Alzheimers patient.
 • Pusterum zoner for pårørende, hvor nogle privatlivets fred og afslapning er mulige.
 • Sikre zoner, der er blevet arrangeret således, at den person med Alzheimers kan flytte rundt med minimal risiko for skader og kan fortsætte med at gøre, hvad de kan lide.
Alzheimers generelle sikkerhedstip til hjemmet
Nogle generelle tips om at forberede en sikker zone for en Alzheimers patient omfatter følgende:
 • Fjern eventuelle Nedstyrtningsfare. Disse omfatter møbler, der kunne glide væk, hvis en person læner sig på den støtte, forlængerledninger og andre ledninger eller kabler, der kunne rejse nogen, og rod på gulvet i værelser og gange. Løse tæpper og smide tæpper er også farer.
 • Minimer risikoen for skader. Udskift glasborde med solide møbler, der har afrundede, ikke skarp, kanter og hjørner. Placer en blød måtte ved sengen til at afbøde eventuelle fald. Placer børnesikrede låg på stikkontakter.
 • Gemme væk visse poster. Vær især opmærksom på dem, der kan udgøre en fare for Alzheimers patient eller kan forværre forvirring. Dette vil omfatte sådanne emner som alkohol, medicin, farlige redskaber, kanoner, plastposer, og kemikalier. Du kan også prøve at placere vigtige dokumenter eller regninger på et sikkert sted, såvel som værdifulde, knuses genstande.
 • Vær opmærksom på entryways. Markér kanterne af de forreste trin med reflekterende tape eller overveje at udskifte de trin med en rampe. Sørg håndlister fås i begge tilfælde. Patch revner eller ujævne overflader på fortove og fjerne slanger eller andre snuble.
Alzheimers sikkerhedstip til køkkenet
Som Reed siger, køkkenet kræver særlig opmærksomhed på at beskytte en Alzheimers patient. Her er nogle ting, du kan gøre for at gøre køkkenet et sikrere område for din elskede:
 • Placer børnesikret låse på skabe og skuffer. Også sætte låse på skabe og skuffer, der indeholder potentielt farlige elementer såsom husholdningskemikalier eller rengøringsmidler.
 • Lås væk knive og andre blade eller skarpe køkken redskaber ". [Din elskede], kan ikke have den anerkendelse eller bevidsthed til korrekt brug disse ting, og kan ende med at skade sig selv," Reed siger.
 • Fjern skruerne fra køkkenet komfur. Alternativt kan du købe sikkerhed knop dækker fra din lokale isenkræmmer for at forhindre din elskede en fra driften af komfur og ovn.
 • Installer en vandlås til at fange ting ved et uheld faldt ned i vasken. Du måske også overveje at fjerne eller deaktivere den renovationsafgifter, hvilket kan forårsage alvorlig skade på en Alzheimers patient.
Alzheimers Sikkerhed tips til badeværelset
Badeværelset er også en førsteklasses område af interesse for sikkerheden i Alzheimers patienter. For at gøre dit badeværelse mere sikker, bør du:
 • Fjern låsen på den badeværelse dør. På den måde kan patienten ikke bliver låst inde i rummet.
 • Installer grab barer og skinner omkring badekar, toilet og håndvask. For yderligere at hjælpe med at forhindre et fald, placere en skridsikker mat i badekar. Hvis personens koordinering er især fattige, placere et bad sæde i karbad.
 • Opbevar medicin i et aflåst skab. Du bør også låse væk alle rengøringsmidler.
 • Sænk temperaturen på varmtvandsbeholderen. Bringe det ned til 120 grader vil forhindre forbrændinger fra postevand, der anvendes i badeværelse og køkken.

Fjern elektriske apparater fra badeværelset. Hvis personen ønsker at bruge en hårtørrer eller barbermaskine, har dem gør det uden for værelset og væk fra vand.

Stræb efter en sikkerheds balance
Selvfølgelig, mens alt dette råd er værd du stadig nødt til at sørge for at afveje de faktiske kapaciteter af Alzheimers patient i din varetægt mod at holde dem sikkert, så du ikke overdrive det. "En af udfordringerne er balancen mellem personlig autonomi og sikkerhed," Reed siger. "Du har ikke lyst til at fjerne personens evne til at beslutte, hvad de ønsker at gøre." Når det er hensigtsmæssigt, respekterer din elskede ens ønsker, men være realistiske om, hvor meget overvågning er nødvendig.