Evb2

Hjælpe en elsket klare en hudkræft diagnose

Find ud af om støtte grupper, en-til-en terapi, og andre måder at hjælpe din elskede deal med modermærkekræft.

Ser en elsket en lider af fysiske og følelsesmæssige effekter af hudkræft kan være traumatisk for familiemedlemmer, som antager rollen som omsorgsperson og forsøge at tilbyde forskellige former for støtte i denne svære tid.

Følelsesmæssig støtte til en hudkræft patient
Hvad din elskede muligvis mest lige nu, er din følelsesmæssige støtte. Bare at vide, at du er der for at hjælpe kan være meget beroligende. Men selv din kærlighed og opmuntring kan ikke være nok til at hjælpe din elskede helt klare en diagnose af modermærkekræft. I sådanne tilfælde støtte grupper for både dig og dit familiemedlem med hudkræft kan være meget gavnligt.

"Mit råd for patienten såvel som deres kære, er at komme ind i en støttegruppe," siger Julie Walther Scheibel, MEd, rådgiver på Concordia Seminary Rådgivning og Resource Center i St. Louis ". Der er mange fordele ved at blive omringet af andre, der er i samme båd. " Søger individuel rådgivning er altid en god mulighed så godt, tilføjer hun.

Hvad kan du forvente, og hvordan man kan hjælpe
Et melanom diagnose kan inspirere mange følelser, der kan variere i intensitet, afhængigt af den fase af hudkræft. Når diagnosticeret i de meget tidlige stadier, kan melanom ofte behandles med succes. Men jo højere det stadium melanom ved diagnose - hvilket betyder mere fremskreden hudkræft - jo mere barsk prognosen.

Mens en melanom patient, der er diagnosticeret meget tidligt kan være bekymret, men optimistisk om prognosen kan de dystre statistikker, der er forbundet med en senere fase melanom diagnose være nedslående for patient og pårørende ens.

Derudover kan behandlinger for denne hudkræft ændre din elskede ens fysiske fremtoning - en konstant påmindelse om sygdommen og dens behandling. Forurolige synlige ændringer kan omfatte:
  • Hårtab. Kemoterapi, som ofte administreres som en behandling for mere fremskredne stadier af hudkræft, kan resultere i hårtab.
  • Ardannelse. Hudtransplantation kan udføres efter en kræft mol eller afsnit af huden fjernes. Hud fra et andet område af kroppen er placeret over det område, hvor kræften blev fjernet. Dette kan medføre ardannelse og andre ændringer i det fysiske udseende.

Må ikke blive overrasket, hvis de fysiske ar også føre til følelsesmæssige dem. "De følelser er sandsynligvis vidtrækkende," Scheibel siger. "En patient kunne gå fra frustration til vrede til sorg eller fra pinligt for benægtelse, og mange andre. Det afhænger af så mange variabler. Hvordan folk beskæftige sig med dette er baseret på deres mestringsstrategier. "

Steps plejepersonale kan tage
Som en omsorgsperson, vil du ønsker at være vidende om modermærkekræft. Dette inkluderer at blive fortrolig med sygdommens faser, behandlingsmuligheder, og mulige komplikationer.

Én måde at gøre dette, siger Walther, er at få så mange oplysninger som du kan fra din elskede ens læger og sygeplejersker. "Du ønsker at være forberedt på, hvad du kan være der beskæftiger sig med fysisk," siger hun. "At vide forud for tid om, hvad der kommer kan bidrage til følelsesmæssigt forberede" både patienten og pårørende.

Tøv ikke med at stole på forskellige sundhedspersonale til at hjælpe kampen din elskede melanom. Både onkologer og mental sundhed fagfolk er en vigtig del af behandlingen holdet.

Og føle sig fri til at udtrykke eventuelle spørgsmål eller bekymringer. "Du ønsker at stille spørgsmål og være en effektiv fortaler" for din elskede, siger Scheibel.