Evb2

Har du en codependent personlighed?

Har du fodrer off andres neediness - eller afsætte al din energi til din one-and-only? du kunne være codependent og disse otte advarselstegn kan hjælpe dig vide med sikkerhed.

Ordet "codependency" bliver kastet rundt en masse - der er codependent par, codependent ledsagere, codependent pedeller. Men hvad betyder codependent egentlig (og er det virkelig alt det dårlige)?

"Oprindeligt blev udtrykket codependent udviklet som en måde at beskrive de svar eller adfærd, der udvikler fra en person lever med en alkoholiker," forklarer Mary Catherine Segota, PsyD, en autoriseret klinisk psykolog ved Executive Sundhed i Orlando, Fla Nu er det ofte bruges til at beskrive en person, der behandler et forhold som det er mere vigtigt dem selv - en håbløs romantisk som bliver "afhængige" til sin partner, eller en omsorgsperson, der konstant sætter de behov, hun elskede først.

Antallet af codependent personligheder derude er svært at vurdere - det er fordi codependency typisk forsket i forbindelse med narkotika og alkohol afhængighed. Men to er ikke så forskellig. Faktisk også et af de centrale aspekter af nutidens "codependent personlighed" vedrører personer, der har relationer til misbrugere: Aktivering.

Segota beskriver "grundlæggende" som en adfærd, der bruges til at lette forholdet spændinger, der er forårsaget af en partners problematiske vaner. Aktivering er sjældent set i sunde relationer - disse adfærdsmønstre omfatter redder partneren ud, hvilket giver ham en chance, ignorere problemet, accepterer undskyldninger, forsøger at løse problemet, eller hele tiden kommer til undsætning.

"Personer, der er codependent tendens til at blive involveret i relationer med personer, der er upålidelige, følelsesmæssigt utilgængelig, eller trængende," siger Segota. "The codependent individ forsøger at give og styre alt i forholdet uden at adressere deres egne behov eller ønsker, hvilket cementerer den manglende opfyldelse i forholdet."

Tegn du er i et codependent forhold

Codependent personligheder normalt følger et mønster af adfærd, der er i overensstemmelse, problematisk og griber direkte ind i individets følelsesmæssige sundhed og evne til at finde tilfredsstillelse i et forhold. Ifølge Sharon Wegscheider-Cruse, konsulent, underviser og forfatter til adskillige bøger, herunder Forståelse Co-afhængighed "Tegn på codependency omfatter overdreven bevogtning, kontrol og optagethed med mennesker og ting 'uden for os selv.'"

En codependent person er hyper-vagt, ligesom en bjørn beskytte sit cub. Hun kan også udvise kompulsiv adfærd - hvilket kan være seksuelt eller komme i form af overdreven arbejde, motion, spise, bruge penge, anoreksi eller nikotin afhængighed.

Her er otte tegn på codependency:

  • Har svært ved at træffe beslutninger i et forhold
  • Har svært ved at identificere dine egne følelser
  • Har svært ved at kommunikere i et forhold
  • Værdsættelse godkendelse af andre mere at værdsætte dig selv
  • Manglende tillid til dig selv og have dårligt selvværd
  • At have frygt for nedlæggelse eller en tvangspræget behov for godkendelse
  • Under en usund afhængighed af relationer, selv på din egen regning
  • Under en overdrevet følelse af ansvar for andres handlinger

Er codependent personligheder virkelig så slemt?

Mens være helt codependent vil have negative virkninger på den enkeltes følelsesmæssige sundhed og forholdet, udstiller nogle tegn på codependency er ikke altid forfærdeligt.

"Et strejf af codependency forekommer i os alle fra tid til anden," siger Wegscheider-Cruse. "Det er, når den adfærd bliver overdrevet, når vi mister valg og nægte disse adfærdsmønstre, og skjule vores sande følelser, som vores adfærd forstyrrer vores daglige liv og kvaliteten af ​​vores relationer".

Hvis du opsøge eller opretholde - selv foder ud af - relationer, der ikke opfylder eller sundt, kan du være codependent. Men ifølge Wegscheider-Cruse, når codependency er identificeret, kan det med held i opløbet - og den enkelte kan komme sig.