Evb2

Go fisk til bedre ernæring

Nogle mennesker styre fri af fisk, fordi de ikke er sikker på hvordan man kokken det og ikke kender alle sine kost fordele. Her er hjælp til at komme over nogen fisk fobi.

Gør plads i dine måltider for flere fisk kan give mange sundhedsmæssige fordele, og tilføje sort til din kost.

For startere, er fisk i almindelighed en mager kilde til protein, siger Cheryl Forberg, RD, en professionel kok og forfatter i Napa, Californien, og ernæringsekspert for tv-show The Biggest Loser. En tre-ounce hamburger lavet af 95 procent magert oksekød indeholder 2,5 gram mættet fedt, den slags skal du begrænse i din kost på grund af sin kolesterol-raising effekter. Tre ounces dåse laks, på den anden side, indeholder omkring halvdelen af ​​dette beløb.

Desuden er nogle fisk gode kilder til omega-3 fedtsyrer, fedtstoffer, der er faktisk godt for dit helbred. Laks samt hvid tun, makrel og sardiner er høj i omega-3 fedtsyrer. Ifølge European Heart Association, omega-3 få mere fedtsyrer i din kost kan reducere din risiko for hjerte-kar-sygdomme. Omega-3 fedtsyrer kan hjælpe med hæmme væksten af ​​plak i arterierne og hjælper med at holde dit hjerte slå i sin normale rytme. Som et resultat, anbefaler AHA, at folk spiser fisk, især disse slags fisk mindst to gange om ugen.

Fisk til kost sort

Bortset fra alle sine ernæring fordele, kan fiske gøre dine måltider mere interessant. Mange mennesker er at begrænse rødt kød og kylling kan få kedeligt, hvis det er din eneste magert protein kilde. Den brede vifte af fisk til rådighed, og de mange måder, det kan være forberedt betyder, at du aldrig vil blive kede sig. Sætte fisk i tacos er populær i disse dage, og endnu sidesten fisk kan sætte pizzazz i dine måltider. "Det er vidunderligt at tilføje smuldret laks eller tunge til en salat næste dag," siger Forberg.

Hun tilbyder følgende forslag for at få mest næring fra fisk:

  • Brug fedtfattig madlavning stilarter. Spring den fedtede stegt fisk, og holde sig til tilberedningsmetoder, der ikke kræver ekstra fedt. Prøv at dampning, bagning, bagende, griller eller krybskytteri fisk. Bage fisk i pergamentpapir besidder i safterne og holder den fugtig.
  • Tilføj nogle salsa. Topping dine fisk med en tomat-eller frugt-baserede salsa er en velsmagende måde at tilføje endnu en servering af grøntsager eller frugt til din kost.
  • Husk dåse laks. Når du er ude efter fisk, skal du kontrollere dåse midtergangen i supermarkedet, også. Dåse laks indeholder sædvanligvis vilde fisk, som er sikrere at spise. Selv dåse laks har en lidt anden tekstur end frisk, det er fantastisk i dips, skum eller opslag.

Fisk shopping tips

Der er et par sundhed advarer om fisk. Små børn og kvinder, der er gravide eller ammende eller planlægger at blive gravide, bør undgå haj, sværdfisk, konge makrel og Teglfisk på grund af deres højere niveauer af kviksølv. Sikrere valg i form af kviksølv, omfatter dåse lys tun, laks og sej. Forskning har fundet, at bestemte forurenende stoffer i tilknytning til kræftrisiko var ofte mere koncentreret i opdrættede laks end vilde laks, som et resultat, bør du begrænse dit forbrug af opdrættede laks, nogle eksperter siger. Hertil kommer, når du køber frisk fisk huske, at hele fisk ikke skulle have en "fishy" lugt. Fileter eller steaks skal være fast og fugtig, og også fri af en stærk duft. Frosne fisk skal indefryses hårdt, uden fryser brænde eller iskrystaller.

Hvis du har været tøvende over for at spise mere fisk, nu er det tid til at tage springet. Bedre helbred, en bred vifte af valg, og nye smag for at holde dig på din kost - hvad mere kan man bede om?