Evb2

Genvinding intimitet i lyset af Crohns sygdom

Crohns sygdom kan påvirke dit sexliv både en fysisk og på et følelsesmæssigt plan. Lær om strategier, herunder måder at kommunikere med din partner, der kan hjælpe.

Bliver diagnosticeret med Crohns sygdom, vil ændre en persons liv - det er en kronisk tilstand, og uforudsigeligheden af ​​flare-ups kan være svært at håndtere. Desuden kan folk med Crohns sygdom nødt til at begrænse deres aktiviteter, foretage hyppige lægebesøg, og beskæftige sig med Crohns medicin og deres bivirkninger. Overflødigt at sige, alle disse faktorer kan tage en vejafgift på dine nære relationer, især når det kommer til sex.

"Crohns kan helt sikkert påvirke seksuelle relationer," siger Frank Sileo, ph.d., en Ridgewood, NJ autoriseret psykolog, hvis praksis omfatter patienter med Crohns sygdom.

Crohns sygdom og ændringer i seksualitet

Hvis alvorlig, Crohns sygdom symptomer kan forståeligt nok gøre sex virke som en utiltalende udsigt. "Når en patient oplever en opblussen og er i smerte, kan seksualitet tage et bagsædet," Sileo forklarer.

Crohns sygdom kan også påvirke en persons kropsopfattelse, som kan spille en stor rolle i din tab af interesse for sex. For eksempel, nogle Crohns sygdom symptomer som inkontinens, kan gøre du føler dig decideret unsexy. Bare frygten for eventuelt at skulle stå op og bruge badeværelset på et ekstremt intimt øjeblik kan få dig til at vige fra sex. Og i de tilfælde, hvor Crohns sygdom kræver operation, kan du stå tilbage med en stomipose, som kan gøre nogle mennesker føler sig så selvbevidst, at de finder det svært at tro, de nogensinde overveje at have sex igen. Heldigvis kan du finde hjælp i genbrug dit sexliv sammen med alle de andre aspekter af dit liv.

Crohns sygdom behandling: øge seksualitet

Crohns sygdom behandlinger kan påvirke intimitet på forskellige måder, og ikke alle af dem er negative. Her er hvad du bør vide om specifikke behandlinger:

  • Surgery. Selv om mange mennesker bekymre sig om, hvad deres sexliv vil være som med en stomipose, en undersøgelse viste, at mennesker, der lever med inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) normalt rapporterer en stigning i seksuel aktivitet efter pose procedurer. Den samme undersøgelse rapporterede, at et meget stort flertal, så mange som 86 procent af patienter, der har haft proctocolectomies, en operation, hvor endetarmen og hele eller en del af tyktarmen er fjernet, vurderer deres sexliv som moderat eller særdeles tilfredsstillende.
  • Medicin. På bagsiden, er nogle medicin anvendes til behandling Crohns sygdom kendt for at nedsætte sexlyst samt forårsage acne og vægtøgning, som begge kan yderligere forværre kropsbillede. Spørg din læge, hvis det er muligt at skifte til en anden medicin, hvis du oplever sådanne bivirkninger.

Crohns sygdom: omdefinering intimitet

For nogle mennesker med Crohns sygdom har revurdere betydningen af ​​samleje forbedret deres sexliv dramatisk, de fokuserer på andre former for stimulation i de perioder, hvor samleje kan være ubehageligt. "Kommunikation mellem partnere er så vigtigt," Sileo understreger. Deling fantasier og diskutere hvad der føles godt har hjulpet mange mennesker med Crohns sygdom for at forbedre deres parforhold.

Crohns sygdom og intimitet: at finde andre kilder til hjælp

Både Crohns og colitis grundlaget for Europa og USA stomiprodukter sammenslutninger af europa tilbyder information og rådgivning rettet mod mennesker, der har haft en operation for Crohns sygdom komplikationer.

Er du gør alt, hvad du kan for at administrere din Crohns? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Sileo siger: "Hvis kommunikationen bliver problematisk i dit forhold, kan professionel hjælp være nødvendig." Spørg din læge til at anbefale en "par" rådgiver, en terapeut, der arbejder sammen med dig og din partner til at udvikle kommunikationsstrategier, så både dine behov er opfyldt.

Husk, at jo mere du lærer om sex og seksualitet, mens de bor med Crohns sygdom, jo ​​mere tryg vil du være, når vi diskuterer dine behov med din partner. Og det kan gøre underværker for at vække din sexlyst og giver dig mulighed for at nyde en mere tilfredsstillende sexliv.