Evb2

Går tilbage til arbejdet efter et slagtilfælde

Her er nogle tips om, hvordan at lette overgangen tilbage til arbejdet og hvilke tilpasninger for at gøre på arbejdspladsen efter et slagtilfælde.

Omkring én ud af fem personer, der har haft slagtilfælde er ansat, og selv om data tyder på, at kun halvdelen vendt tilbage til arbejdet, gør det faktisk kan øge indvindingen. Hvis du beslutter dig for at komme tilbage til den daglige trummerum er rigtigt for dig, her er nogle tips til at gøre det nemmere.

Det er en god idé at sørge for, at din slagtilfælde nyttiggørelse program er på plads, før du vender tilbage til arbejdet. Lær alt hvad du kan om din slagtilfælde medicin, og hvordan du reducere din risiko for en anden slagtilfælde.

Tips til overgangen tilbage til arbejde

Når du er klar, her er nogle tips til at planlægge din tilbagevenden til arbejde:

 • Tænk justeringer din tidsplan eller hverv, der vil gøre din tilbagevenden til arbejde lettere, diskutere dine behov med din arbejdsgiver.
 • Hvis du føler dig nede, eller deprimeret, så tal med din læge og søge behandling.
 • Fortæl din arbejdsgiver og kolleger om din streg, hvis du får brug for hjælp med visse opgaver.
 • Check ind med menneskelige ressourcer til at finde ud af om fordele, særlige programmer og arbejdsplads modifikationer, som du kan være berettiget.

Når depression holder dig fra at vende tilbage til arbejde

Selv fysiske begrænsninger kan synes at være de primære hindringer for at vende tilbage til arbejde, depression synes at være den afgørende faktor for mange mennesker. De, der ikke vender tilbage til arbejdet efter et slagtilfælde er signifikant mere tilbøjelige til at blive deprimeret, ifølge en undersøgelse af australske voksne slagtilfælde overlevende. Trods det faktum, at depression forekommer hyppigt blandt slagtilfælde overlevende, er stemningen-relaterede symptomer ofte overset af patienter og læger ens. Hvis du er tilbageholdende med at vende tilbage til arbejde, kan du blive oplever depression. Tøv ikke med at drøfte eventuelle ændringer i humør med din læge.

Hvordan arbejdet kan støtte slagtilfælde nyttiggørelse

Det er ikke nemt, men sidder rundt efter et slagtilfælde er ikke nogen hjælp. "Det er bedre at få motion og tale og gøre alt det, du [ville] normalt gør - hvis det er udfordrende, det er faktisk godt," siger Argye Beth Hillis, MD, executive vice formand for afdelingen for neurologi og co-leder af cerebrovaskulær division ved Johns Hopkins University School of Medicine. Når overstået en første streg, er det bedst at være involveret og aktiv, Hillis tilføjer.

Hillis anbefaler arbejder tæt sammen med din arbejdsgiver til at gøre din tilbagevenden nemmere, især hvis dine slag har forladt dig med eventuelle fysiske eller taleproblemer. "Nogle gange går tilbage til arbejde er hårdt og træthed er almindeligt," siger hun erkender. Kreative justeringer din tidsplan kan være nødvendigt indtil du genopbygge din udholdenhed. "Jeg prøver at få folk til at gå tilbage til at arbejde på deltid, hvis deres arbejdsgiver vil give dem til."

Selvfølgelig, hvis der var nogle fysiske konsekvenser fra din slagtilfælde kan du ikke brug for at fortælle nogen om det, og du kan bare vende tilbage til arbejdet på fuld tid.

At have en nødplan i tilfælde af et andet slagtilfælde

Hvis du har haft et slag, har du sandsynligvis bekymre sig om at have en anden. Omkring 30 procent af folk, der har haft et slagtilfælde, vil have en anden inden for fem år efter deres første slagtilfælde. Her er hvordan du forbereder i tilfælde af et slagtilfælde i arbejdet:

 • Giv dine kollegaer information om slagtilfælde symptomer.
 • Kontroller, at de ved, at få alle, der har symptomer på et slagtilfælde til hospitalet inden for en time øger chancen for at inddrive med lidt handicap. Bed dem om at ringe 911 med det samme, hvis de ser du viser tegn på et slagtilfælde.
 • Fortæl dem, hvor du opbevarer din nødsituation information. Listen skal indeholde følgende:
   • Kontaktoplysningerne af mindst ét ​​familiemedlem eller en nær ven
   • Du læges navn og telefonnummer
   • Navn og adresse på det sygehus, du foretrækker
   • Information om medicin, du tager

Ved at arbejde tæt sammen med din læge team og din arbejdsgiver, kan du med held vende tilbage til arbejdet efter et slagtilfælde.