Evb2

Forståelse pet food etiketter

Hvad der er i en fødevare etiket? når picking dyrefoder, er der et par vigtige ting, du kan finde ud af - hvis du ved hvordan at afkode etikettens lingo.

Læse og forstå et kæledyr fødevarer mærket er udfordrende. "Kylling n 'Fish Gourmet Dinner for katte", "Yum-Yum Premium Kvalitet Chef Special Chicken De-Lite Puppy Chow", "Brand X All-Natural Glad Paws hundemad." Du har set det hele før: de iørefaldende etiketter, de tv-annoncer, der forsøger at gøre pet food ser så velsmagende og tiltalende som hvad du tjener din familie til at spise. Men netop hvad der er i de ting? Og uanset om det kommer ud af en dåse, en kasse eller en folie pakke, hvordan kan du sammenligne de næringsstofværdier på forskellige pet food etiketter? Hvad betyder det alt sammen?

Produktnavn og produktingredienser: 95 procent, 25 procent eller 3 procent?

Det skal være temmelig nemt at fortælle, hvad der er i en servering af pet food, ak, det kræver lidt arbejde. Den første ordre for virksomheden er at regne ud, hvis du får hvad du tror, ​​du får. Hvis etiketten siger "oksekød", hvor meget er egentlig oksekød? Center for Veterinary Medicine i den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) giver en oversigt for forbrugere af pet food mærkningsregler.

Der er tre grundregler:

95 procent reglen

Hvis et produkt bærer et navn som "Oksekød for Dogs'' eller" Tun Cat Food,'' reglerne kræver, at mindst 95 procent af produktet består af den navngivne ingrediens - i dette tilfælde, oksekød eller tun - ikke tælle vand tilsættes til forarbejdning. Hvis navnet indeholder nogle andre fødevarer, såsom "Chicken 'n Tuna Cat Food,'' de to fødeemner tilsammen skal omfatte 95 procent af den samlede vægt, og den først nævnte produkt skal være den, der dominerer. (Med andre ord, kan det ikke blive kaldt "Chicken 'n tun'' hvis den har mere tun end kylling.)

BEMÆRK: Denne regel gælder kun for animalske ingredienser. Så kan en af ​​"kylling og ris hundefoder'' skal indeholde mindst 95 procent kylling.

Den 25 procent reglen

Men formoder etiketten står "Rejer middag.'' Hvis der er en kvalificerende ord, såsom" Dinner,'' Entree,'' "Platter,''" Formula,'' osv., skal navngivne bestanddel (e) omfatter mindst 25% af produktet - igen, ikke tælle tilsat vand - men mindre end 95 procent. Dette kan være vigtigt. Antag, at din kat ikke kan lide fisk (ikke alle katte gør). Du tror måske, at det vil gå for en fødevare er mærket "Kylling middag.'' Ikke nødvendigvis. At fødevarer måske kun 25 procent kylling. Stor del af resten kan faktisk være fisk. Faktisk kan det indeholde flere fisk end kylling, så længe som de to ingredienser tilsammen omfatter mindst 25% af det hele.

De 3 procent reglen

En tredje rynke i mærkningsreglerne har at gøre med en tilsyneladende simpel uskyldig ord: ". Med" Hvis et kæledyr fødevarer mærket indeholder dette ord i dets produkt navn, der kun må være 3 procent af dette produkt - ikke 95 procent eller 25 procent - i pakken. For eksempel kun mens et produkt kaldet "Tuna Cat Food'' skal indeholde 95 procent tun, et produkt mærket" Cat Food med tun'' skal indeholde 3 procent tun. Så det er vigtigt at læse etiketten grundigt.

Ingredienser vs Næringsstoffer: »garanteret analyse '

OK, nu du ved, hvad ingredienser er i dåsen. Men hvad om ting som protein, vitaminer, mineraler og andre stoffer, at dit kæledyr behov for korrekt ernæring? Det er her, "garanteret analyse" kommer ind

FDA regler kræver, at selskabsdyr fødevaremærker angive de mindste procentdel af protein og fedt, samt de maksimale procentsatser for træstof og fugt. Mange producenter også andre næringsstoffer som godt. Hundemad etiketter ofte indeholde minimum procentvise indhold af kalcium, fosfor, natrium og linolsyre. Cat fødevarer etiketter vil normalt også en liste over de mængder af taurin og magnesium, to næringsstoffer, der er afgørende for katte ernæring.

Fugtindhold

Historien ville ende der, men for én komplikation: Forskellige dyrefoder har forskellige fugtindhold. Tørfoder har den mindste, "fugtige" selskabsdyr fødevarer har mere dåse dyrefoder har mest. Så når man sammenligner forskellige etiketter, ikke blander æbler med appelsiner. Sammenligne en dåsemad med en anden, en tørfoder med en anden, og så videre. Hvis du ønsker at sammenligne to forskellige typer af fødevarer, er du nødt til at gøre en beregning, der tager højde for de forskellige fugtindhold af fødevarer. Hvis du føler dig ambitiøs, vil FDA hjemmesiden fortælle dig hvordan.

En omfattende tilgang

Lige så vigtigt som det er at vide, hvad der er i din hunds mad, huske, at der er mere til god ernæring end at læse pet food etiketter. Du skal også vide, hvad din hunds ernæringsmæssige behov er. Spørg din dyrlæge til pet-specifik rådgivning. Han eller hun er din bedste kilde til information.

Find mere information i Everyday sundhed PET sundhed center.