Evb2

Forståelse angst

Hvis dine bekymringer holder dig fra at gøre det gennem din dag, kan du have en angst.

Ja, vi alle bekymre dig. Men når bekymrende forstyrrer dit job, dit helbred eller dit velbefindende, kan du have en angst. En angst kan forårsage fysiske symptomer som hovedpine og søvnløshed og holde dig fra at være i stand til at fungere godt i dit daglige liv.

"Angst er ikke kun til stede i alle mennesker noget af tiden, angst i en eller anden form er til stede i alle mennesker en masse af den tid," siger Charles Goodstein, MD, en klinisk professor i psykiatri ved New York University Langone Medical Center. "Det er ofte under radaren, er det ikke opdaget, det er bevidstløs. Angst er en del af livet. Hvad gør en lidelse er, når folk har angst, der monteres i en sådan intensitet, at de er ikke længere i stand til at klare det. Vi har alle udtænke metoder, ubevidste og bevidste, at beskæftige sig med det, og derfor har vi ikke opfatter det at være pinefuld. Nogle mennesker har ikke disse foranstaltninger. "

Angstlidelser: Forståelse nuancerne

Angstlidelser er diagnosticeret ved specifik type:

  • Generaliseret angst (GAD). Mennesker med denne type angst føler konstant nervøse og bekymrede. Ofte er der ingen specifikke problem, der provokerer folk med GAD at bekymre, men endda så de forbliver ængstelig. Denne form for ekstrem, skal dagligt bekymrende fortsætte i mindst seks måneder til at berettige en GAD diagnose. Alle kan udvikle GAD, men flere kvinder beskæftige sig med dette angst end mænd. Betingelsen er normalt behandles med medicin, kognitiv adfærdsterapi (strukturerede terapi for at lære at genkende og håndtere frygt), eller en kombination af begge metoder.
  • Social angst. (social fobi) Personer med social fobi bliver nervøse og stressede i sociale situationer - alt fra at tale offentligt foran store skarer til madsted med blot et par venner. Disse mennesker frygter sociale situationer på grund af en frygt for dom og forlegenhed. Kvinder og mænd er lige tilbøjelige til at opleve social angst, men det er tænkt, at nogle mennesker kan være genetisk disponeret for tilstanden. Denne type af angst kan også behandles med terapi, medicin, eller begge.
  • Obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD). Mennesker med OCD tanker om visse tanker eller bekymringer, som noget dårligt sker til en elsket, og skabe et bestemt rutine til at håndtere disse tvangstanker. Gentagne adfærd, som at tjekke og re-kontrollere en alarmen eller låse på døre, og strenge rutiner, som at have for at få klædt på en bestemt måde eller sætte ting væk i en bestemt rækkefølge, er tegn på OCD. Mænd, kvinder og børn kan alle udvikler OCD. Medicin og psykoterapi, der indebærer beskæftiger sig med specifikke frygt og angst kan hjælpe med at behandle sygdommen.
  • Panikangst. Mennesker med panikangst pludselig oplever intense episoder af angst ledsaget af alvorlige fysiske symptomer. Under et panikanfald, kan folk tror, ​​de har et hjerteanfald eller er ved at dø. Fysiske symptomer kan omfatte dyb åndenød, hjertebanken, brystsmerter, svedtendens og svimmelhed. Disse panikanfald opstår ud af det blå, hvor som helst og når som helst. Alle kan udvikle panikangst, men det er meget mere almindelig hos kvinder end mænd. Panikangst kan forvaltes effektivt med medicin, kognitiv terapi eller en kombination.
  • Post-traumatisk stress disorder (PTSD). Denne lidelse opstår i mennesker, der har oplevet eller været vidne til en voldelig eller traumatisk begivenhed, herunder krigsforbrydelser, voldtægt, bilulykker, og naturkatastrofer. Mennesker med PTSD ofte oplever flashbacks til skræmmende begivenhed i deres fortid. Dette kan føre dem til at undgå mennesker og situationer, der gør dem til at tænke på begivenheden. De føler sig ofte på kanten og kan let forskrækket som et resultat. PTSD kan behandles med terapi, der tilskynder folk til at tale gennem deres erfaring, medicin, eller en kombination af begge.

Det er normalt at bekymre sig, og nogle gange føler sig stressede. Men hvis din angst niveau er ved at overtage dit liv, er det tid til at søge lægehjælp for at få den under kontrol. Angsttilstande kan forvaltes effektivt, så længe du genkende symptomer og få den rette behandling.