Evb2

Forstå, hvad en person med migræne går igennem

Har du har en elsket en, der lider af migræne? her er hvad han eller hun er tilbøjelige til at opleve - og hvordan du kan hjælpe.

Hvordan er det at leve med kronisk migræne? Forestil dig, at du en dag har en eksplosion af energi, langt større end på din typiske dag. Eller du har måske en følelse af opstemthed, tørster slik, eller blive særligt irritabel uden nogen særlig grund. Dette er, hvad der er kendt som en forudanelse eller prodrome - defineret som et forvarsel symptom. Din krop har officielt sætte dig på varsel, at du sandsynligvis vil være syg den næste dag.

Og så omkring 24 timer senere du begynder at lægge mærke til flimrende lys, din vision kan sløve, og du kan have en prikkende fornemmelse i din arm eller ben. Dette er kendt som en aura, en sidste advarsel om, at i cirka 15 minutter, vil dunkende hoved smerter begynde. Denne hovedpine - som kan vare timer eller dage - vil være så invaliderende, vil du ikke være i stand til blot at tage en aspirin og mase. Lyse lys og høje lyde (såsom torden), kan gøre smerten værre. Kvalme og opkastning kan føje spot til den allerede ødelæggende tilstand kendt som en migræne.

Dette scenario er, hvad din elskede kan gå gennem hver gang migræneanfald. Som du kan se, er det ikke en normal hovedpine. Det er en invaliderende tilstand, der ændrer den Lidende liv og jeres.

Symptomerne kan variere noget fra person til person, men dem, der beskrives ovenfor, er ganske typisk for 30 millioner europæere, der er ramt af denne neurologisk lidelse. Med at mange mennesker, der lider af migræne smerte, er det ret almindeligt. Alligevel er der stadig misforståelser. Mange mennesker går ubehandlet eller behandles forkert. Nogle mennesker, der lider af migræne smerte er endda sendt til psykologer med den antagelse, at deres smerte skyldes en nervøs tilstand eller stemning problem.

Virkningen af migræne smerte

Den sande årsag til en migræne - præcis, hvad der sker i hjernen til at producere det - er stadig ikke helt forstået. Men sundhedssektoren véd, at en migræne kan udløses af forskellige ting, herunder hormonelle forandringer, visse fødevarer, allergier, stress, stærke lugte og lyse lys, ændringer i søvnmønster, intens fysisk anstrengelse, medicin og ændringer i miljøet, såsom vejret.

Det er ikke overraskende, at mange mennesker, der lider af migræne smerte også blive deprimeret af denne invaliderende tilstand, og det kaos det kan anrette på ens liv. Problemet smitter til familie og venner, som skal lære at klare sig og leve sig ind i sygdommen. Det betyder ofte, sociale planer er ændret, rejser er forstyrret, arbejdsliv kan blive hårdt ramt, og relationer kan lide.

Migræne smerte: hvordan pårørende kan hjælpe

Det vigtigste en omsorgsperson kan gøre for en elsket en lider af migræne, er at sørge for at han hun får tilstrækkelig medicinsk behandling. Hvis personen har været til lægen tidligere uden at finde lindring, kan de ikke indse, at nye og forbedrede behandlinger kan være til rådighed. Opmuntre din elskede at gense en hovedpine specialist eller neurolog og prøve nye behandlingsformer, indtil de finder en, der virker. Når behandlingen er begyndt, at antallet af migræne og længden af ​​tid, de sidste skulle falde, hjælper både dit liv gå mere glat.

Der er en række af migræne smertestillende og forebyggende medicin, som i høj grad kan hjælpe folk med migræne. Men pårørende skal vide, at selv med disse medikamenter kan en migræne stadig forekomme. Sammen med, som kan komme humørsvingninger og den manglende evne til at deltage i dagligdagen.

Migræne smerte: hvordan man kan hjælpe forhindre det

Pårørende kan minimere stress i deres eget liv ved at hjælpe deres kære undgå migræne:
  • Hjælp afdække og undgå migræne udløser. Den migrænepatient læge vil formentlig foreslå at holde en "hovedpine dagbog", som vil hjælpe med til at lokalisere udløser af migræne smerte, ofte en bestemt fødevare, en duft som parfume eller andre stimuli. Du kan deltage i at hjælpe patienten undgå disse udløser.
  • Deltag i regelmæssig motion. Hovedpine eksperter er enige om, at regelmæssig aerob motion kan bidrage til at forhindre migræne smerter dels fordi det reducerer stress og spændinger.

Lære alt hvad du kan om migræne vil hjælpe dig med at forstå, hvad din elskede går igennem, samt finde måder, du kan hjælpe dem med at undgå eller minimere fremtidige migræne. The National Migrænikerforbundet foreslår, at du tager skridt til at uddanne dig selv, så du kan dele disse oplysninger med andre familiemedlemmer og venner. Dette vil arbejde for at aflive myter og hjælpe dig med at forstå kronisk tilstand din elskede man lever med hver dag.